termin sala la ora 21. Mai mananc dupa?

•  
    • 185 mesaje
    22 Apr 2008, 18:12
    0 0
    Buna tuturor!
    Eu termin sala pe la 21.00...pana ajung acasa, se face 21.30 minim.
    Intrebare: merge sa mai mananc dupa?
    Precizez ca iau in timpul zilei 3 mese...dimineata , pranz si seara (18:30 cel tarziu).
    Auzeam ceva de genul, ca trebuie sa "hranesti" muschiul dupa efort...nu stiu...aveti ceva informatii? multumesc

aaa...si inca ceva...am o stare de "veghe" sau nu stiu cum sa-i spun...in toiul noptii...mie nu mi-e foame, dar daca nu mananc , nu pot dormi, am nervi ....
  •  
    • 1555 mesaje
    23 Apr 2008, 14:41
    0 0
    categoric nu mai mananci nimic! Muschiul trebuie hranit, cum spui tu, inainte sa depui efort. Tot ce mananci dupa sala, se pune pe tine. Mananca inainte sa mergi la sala, poate iti trece si starea de vehge Sau baga un mar, eventual, un morcov sau kiwi.
  •  
    • 185 mesaje
    23 Apr 2008, 22:18
    0 0
    Multumesc frumos pentru raspuns.
    Asta am "simtit" si eu - la fel cum zici tu, insa ma dispera profesoara de la sala cu teoria ei, si anume: sa mancam (indiferent de ora) dupa efortul fizic. Am intrebat-o daca e ok la ora 22 sa mai mananc si i-am precizat ca am mancat la 18 cina, insa ea insista pe teoria asta. Am mai intrebat o a doua antrenoare si mi-a zis la fel: ca dupa efort fizic trebuie mancat indiferent de ora....a avut si o explicatie scurta (pe langa faza cu "hranitul muschiului" ) dar a fost cu termeni de specialitate si nu am retinut nimic, nici macar ideea tolomaca ce sunt... deci...deja sunt 2 persoane care zic la fel!
    Ma rog, zilele astea daca sunt mai libera o sa caut pe net mai multe info...
  •  
    • 1555 mesaje
    23 Apr 2008, 23:46
    0 0
    eu am vorbit cu instructorul de fitness, pt ca eu merg la fitness, si mi'a zis ca daca vreau sa arat ca barbatii de la sala, sa mananc dupa antrenament Masa dupa efort fizic nu inseamna neaparat ingrasare insa tot ce mananci se aseaza pe tine sub forma de masa musculara .. nu ai vrea sa arati ca o culturista, nu
    Eu mananc bine, pe la 17.30, inainte de a merge la sala, apoi beau doar apa.
    Le fel cu apa, ceea ce mi se pare ciudat, nu se bea in timpul antrenamentului ci inainte de a'l incepe si la jumatate de ora dupa. Asa se elimina mai bine toxinele din corp.
  •  
    • 185 mesaje
    24 Apr 2008, 11:54
    0 0
    Multumesc foarte mult Lecsy. Esti foarte amabila.
    Hm....am citit ce ai scris ...cred ca asa e...instructoarea mea asa arata...adica daca stau bine sa ma gandesc, cam are corp de barbat. are muschi foarte mari...
    aseara nu am mai mancat
    in schimb azi am innebunit cu bataoanele astea am mancat deja 2 pana acum si are 244 cal/unul
  •  
    • 1555 mesaje
    24 Apr 2008, 18:36
    0 0
    eh, e greu cu batoanele ... am mancat si eu o perioada dar mi s'a cam luat .. zilele astea am tinut'o pe salate mai mult, 50-100 gr fistic/seminte la zi, tin post, cu ocazia asta mai dau si din kilograme.
    Incearca sa mananci salate mai multe, rosii, ridichii, ceapa verde, ardei gras, leurda, salata verde (sunt produse cu putine calorii) , putin ulei de masline, lamaie si putin busuioc, pentru gust.
    Cand nu tin post, asortez la salata, pui la gratar cu capac sau fructe de mare (congelate de la cora)
  •  
    • 1431 mesaje
    25 Apr 2008, 10:32
    0 0
    pareri si pareri !
    antrenorul meu de fitness imi spune sa nu manank dupa sala , eventual un mar sau un morcov si sa beau apa in timpul antrenamentului iar in timpul zilei sa ma hranesc f bine : dim fibre , la pranz proteine si pana in ora 18-19 fructe , salate , lactate
    bafta !
  •  
    • 185 mesaje
    25 Apr 2008, 11:33
    0 0
    multumesc fetelor!
    of, nu-mi place gratarul, nu-mi plac salatele si nici fructele...
    imi place cioco, inghetata
    De paste, antrenoarea de la sala spune "mancati oua, drob, friptura", dar mie nu-mi plac...deja ma gandesc la pasca, cozonac, praji
  •  
    • 1555 mesaje
    25 Apr 2008, 11:53
    0 0
    si eu mananc de Paste de toate, fripturi de toate felurile, cozonac, oua,, cu dulciurile nu prea le am ... insa mananci cu masura cam asta e idee
  •  
    • 171 mesaje
    28 Apr 2008, 12:32
    0 0
    Buna
    Daca vrei sa slabesti sau te menti este exclus o masa dupa efort dupa ora 21, asa, ceva cum au spus si fetele f usor mai merge.Cu apa eu sunt pro hidratare dar nici'broaste in buta 'in timpul exercitiilor ca poate sa-ti vina rau(0.5l,exclus acid)
    Spor la treaba.
  •  
    • 689 mesaje
    29 Apr 2008, 23:43
    0 0
    Nu conteaza cand mananci ci cat manaci in timpul unei zile si cat efort fizic faci. Daca vrei sa slabesti trebuie sa mananci mai putin decat consumi, dar si aici este o limita.
    In primul rand nu e sanatos sa mananci mai putin de 1200 calorii pe zi.
    In al doilea rand trebuie sa mananci cat metabolismul bazal(BMR) adica cat consuma corpul stand in pat. Daca mananci mai putin corpul crede ca este foamete si nu mai consuma rezerve de loc, iar in momentul in care ii dai mai multa mancare depune grasime il loc sa o consume toata. Asa se explica efectul yo-yo de la dietele "minune".
    In al treilea rand corpul nu poate arde mai mult de 67 calorii la fiecare kilogram de grasime pe zi. Deci daca ai 10 kg de grasime si restul e muschi, iar tu ai un deficit intre mancare si efort fizic sa zicem de 1000 calorii, din alea 1000 de calorii 670 se vor duce din grasime iar restul de 330 se vor duce din muschi.
  •  
    • 185 mesaje
    30 Apr 2008, 16:26
    0 0
    Hristos a inviat!

Scuze, abia azi am revenit.
    Pai...eu am cam inteles parerile voastre; de fapt, cam asa gandesc si eu, numai ca antrenoarea ma streseaza rau cu teoriile ei...o sa zic ca ea si o sa fac ca mine.
    Zicea cineva, oana parca, de importanta sumei caloriilor mancate...da, eu cred ca mananc destul de mult, 3-4 mese (ou, branza, lapte/iaurt, ciorba, felul 2 , desert
    etc).
    Si inca ceva: nu vreau sa slabesc, ci doar sa ma mentin (am 1,69 si fix 50 kg cu +/- 1 kg)
    Treaba e ca atunci cand nu mananc seara, dupa sport, a doua zi cantarul arata acelasi nr de kg, insa semnul "-" la muschi...adica mi-au scazut muschii si asta incearca antrenoarea sa imi explice, ceva de catabolism...habar nu am....
    Astea probleme existentiale ....in loc sa ma preocupe alte neajunsuri si probleme de sanatate, eu ma interesez de cai verzi ... gata, daca imi va fi foame seara dupa sport, voi mananca ceva usor, daca nu, nu
    mersi fetelor