nuci si miere
-
0 0Buna...vreau sa stiu daca este normal si sanatos consumul de miere si nuci, in cantitati mai mari, de ex 100 de gr nuca si 6-7 lingurite miere ..eu asta mananc cand mi-e pofta de dulciuri,si apelez la varianta asta , in loc de ciocolata...stiu ca nuca si mierea sunt foarte sanatoase,dar in cantitatea asta mai sunt la fel de binevenite?
-
:o :o :o :o
Eu zic ca nu e bine...mierea chiar daca e naturala(e o folosesc in cafea) si e zahar natural(deci diferit la compozitie de zaharul nostru din bucatarie) luata cu nuci(destul de consistente, nucile si alunele inlocuiesc carnea) mi se pare cam mult..dar daca tie iti place...na, cand si cand(totusi, nu chiar la 2-3 zile), poti sa iti faci "damblaua".
Te-as sfatui sa iti cumperi fructe uscate(caise, smochine si ce mai e pe piata) sau cate un baton din acela de slabit, sau de cereale, ca sa iti satisfaci pofta de dulce. -
Hmmmm.....ce alternative am....fructele uscate chiar nu-mi plac, si au si alea multe calorii, si tot atata zahar (glucide), batoanele pt salbit sunt o mare porcarie, au un gust ingrozitor, iar batoanele de cereale imi plac, dar nu-mi satisfac pofta de dulce....
asta e....o sa incerc sa ma abtin mai mult.... -
Mihaela, scumpa,nu sunt slaba,sunt bine,zic eu....numai ca imi plac dulciurile,mai ales ciocolata,dar sunt constienta ca nu e buna,nici sanatoasa,si mai si ingrasa in draci,asa ca am apelat la o varianta mai "sanatoasa",macar alea sunt naturale....dar nu sunt foarte convinsa ca si astea n-ar dauna cu ceva...
Ca in rest, oricum nu mananc nici prajit,nici grasimi, nici sarat,nici paine,nici un fel de fainoase,nici macar mancare gatita.... -
M-ai amuzat un pic...44 kg...totusi...sunt 44! Ca esti bine , ca nu esti, asta nu mai stim ca nu te cunoastem ca sa ne dam cu parerea.
Dar cati anisori ai?
Oricum, nucile si mierea sunt mai bune si mai sanatoase decat ciocolata sau orice alta prajiturica si fursecut.
Eu ma gandeam ca esti la dieta.
Daca ai un regim de viata sanatos, cum ai si zis ca ai, nu cred ca e deloc o problema.Nu trebuie sa te privezi de dulce nici cand esti la o dieta, deci...
E ok.
Pa! -
diana, sa stii k exista niste batoane de ciocolata proteice care nu au un gust nasol, se cheama Gerlinea si le gasesti la carfur sau la cora;in ceea ce priveste greutatea, mie mi se pare potrivita pentru inaltimea pe care o ai, in fond nici nu conteaza numarul de kilograme neaparat, ci sa fii bine proportionata
-
Diana ... uite hai sa-ti spun eu ce sa fac pentru a-mi potolii pofta de dulce . . . mergi la carfour si vezi ca exista un raion special amenajat pentru diabetici,stim doar ca ei n-au voie sa consume zahar dar asta nu-i impiedica sa pape dulciuri cu inlocuitor si iti cumperi ciocolata cu vacutza mov pentru diabetici,e excelenta la gust,papi o patratica sau 2 odata pe saptamana si iti potolesti pofta,sau iti poti lua praf de budinca pentru diabetici cu aroma de cioco sau vanilie sau capsuni iti iei si lapte cu 0,1% si gata desertu
Am auzit si eu de produsele Gerlinea ,stiu ca sunt recomandate diabeticilor si celor care tin dieta saraca in zaharuri da sunt putin cam scumpe. -
Da, mai, dar te-ai uitat vreodata la ce scrie pe ambalajul produselor pt diabetici? au exact tot atatea calorii cat si dulciurile normale, deci tot in draci ingrasa....in plus, citeste pe toate site-urile de nutritie ce se spune despre toti inlocuitorii de zahar! m-am ingrozit....in primul rand,sunt substante chimice cancerigene, si in al doilea rand s-a descoperit ca pana la urma ingrasa mai rau decat zaharul, organismul reactioneaza la lipsa de zahar prin depozitarea tuturor inlocuitorilor,ca un urs care stie ca hiberneaza iarna si trebuie sa manance in 6 luni cat pt un an si restul sa-l depoziteze sub forma de grasimi, ca sa-i tina si de foame si de cald....poate nu am ales cea mai buna comparatie, dar asta e ideea...
crede-ma,ma documentez de ani de zile...
ideal e sa nu mananci dulce deloc, dar putem?....