Regimul disociat
-
0 2Va rog daca stie cineva care este regimul disociat si daca ati incercat.
Stiu ca intr-o zi maninci numai anumite alimente, daca nu chiar unul. Se rezista? -
Buna!
Din punctul meu de vedere, regimul disociat e foarte bun.Eu l-am tinut,de doua ori si a dat rezultate.Acum vreau sa il tin din nou.
Cel mai bun este Regimul disociat pe zile, cel in care mananci cate o zi un singur tip de aliment.Nu am tinut dieta 3-3-3(adica 3 zile fructe/legume, 3 carne, 3 lactate), pt ca nu pot manca 3 zile doar carne sau lactate...cred ca mi se apleaca.
De aceea, am tinut 2 saptamani, mancand diferit in fiecare zi:
-1 zi fructe,1 zi lactate,1 zi legume,1 zi peste,1 zi carne pui
...nu e batut in cuie, mananci ce ai pofta, conditia este sa nu combini alimentele.
Adica, o zi am mancat cartofi fierti, o zi salata,si orez fiert chiar.
Pt ca imi plac fructele foarte mult, regimul meu arata asa:
-fructe
-lactate
-fructe
-carne pui
-fructe
-cartofi fierti
-fructe
-orez
-fructe
-peste...si tot asa, le repeti.Poti sa iti scrii pe hartie o coala regimul...te sfatuiesc sa nu hotarasti luni ce manaci joi, poate ai pofta de altceva.
Nu trebuie sa le combini(adica la ziua cu fructe nu ai voie nici macar obucatica mica-mica de branzica sau carnita).
Exclus prajelile.Ai voie doar fiert si gratar.
Nu trebuie sa consumi sucuri, cafea sau ceaiuri indulcite cu zahar.Cafeaua de dimineata o beam indulcita cu putina miere.E mai buna si mai sanatoasa decat cu zahar. Nu bea buaturi carbogazoase, ci apa plata. Si bea ceaiuri muulte, eu beau mult ceai verde, care ajuta.
Poti manca oricat de mult si cand vrei (asta nu inseamna ca ai voie la 10 noaptea).Din cauza aceasta este un regim usor de tinut.
Prima zi si a 2-a sunt mai grele, apoi organismul se obisnuieste.Se spune ca schimba metabolismul...se poate, nu mai poti manca foarte mult, cel putin mie asa mi s-a intamplat.
Multa lume spune ca nu e bun, ca are are efect yo-yo...ei bine, cine spune asta inseamna ca dupa ce l-a terminat s-a pus sa manance fara sa se controlze si orice.Dupa ce il termini, trebuie sa fii totusi atenta la ce mananci, si atunci e ok.Cunosc persoane care l-au tinut si care se mentin in continuare...eu..hmmm, am mai pus cateva inapoi pt ca prostul meu obicei este sa mananc seara, chiar daca nu imi este foame...m-am dezobisnuit de obiceiul asta(mancand 1 masa pe zi, in rest fructe sau iaurturi)dar acum, ca a venit primavara, acum vreau sa scap de 5 kg...deci azi mananc fructe.
Uitam sa iti spun: la ziua cu fructe poti sa manci fi fructe uscate(nu multe).
Cauta pe Google totusi si citeste mai mult.
Succes. -
Fructele nu ingrasa!!! Cum poti sa zici asa ceva? Contin zaharuri, asa este, dar sunt naturale.Poti sa mananci si struguri si cate o banana dimineata(care sunt interzise cica in cure de slabire...asta daca ai peste 100 kg) sunt sanatoase si fac bine organismului.Citricele, merele, pepenii(da, pepenele,care are mult zahar), capsunile, zmeura, ciresele si visinile toate sunt bune.
Cura cu pepene ajuta si pe diabetici sa ajunga la limite normale sau aproape. Este diuretic.Nu te vei ingrasa veci.
Cura de 2 zile cu struguri este iarasi recomandata.
Deci... -
ca si castravetele, pepenele e 90% apa, nu contine mult zahar .. fructele cu cel mai mare continut de zahar si care chiar ingrasa,sunt perele, strugurii si bananele ..
de maine ma apuc si eu de regimul disociat, incep cu lactate, 1 zi, carne 1 zi, legume si fructe, alta zi, sper ca o sa mearga treaba, e prima oara cand tin acest regim -
Si eu as vrea sa incep sa-l tin...Insa am cateva intrebari:
-nu conteaza daca mananc si seara?adica 9-10..in zilele cu fructe/legume,ca doar nu ma apuc sa mananc 1 kg de carne seara la 10..
-in orez/unele legume ai pus sare?
-legumele pot fi si conservate?
-mesele trebuie impartite neaparat in mic dejun,pranz si cina?eu am un program mai incarcat..si uneori difera de la o zi la alta
Multumesc. -
-Nu conteaza prea mult...nu o fi foc daca mananci la 9 un mar sau un iaurt degresat...ar fi bine sa nu mananci dupa 8 seara...
La ziua cu orez, carnita incearca sa nu mananci dupa 7.Dupa ora asta bea lichide cat mai multe.
-Pai fierbi orezul normal, fara ulei.Il poti fierbe cu putin Delikat si poti sa pui si patrunjel tocat marunt(nu se intampla nimic grav, eu una asa am facut).
-La ziua cu legume eu mancam cartofi fierti in coaja, natur sau copti in cuptor cu coaja.Da, am pus sare sau condimente din astea(de cartofi, de exemplu...da, nu sunt bune...mai bine sare).Poti sa pui si usturoi peste cartofiori daca iti place.
Dar acum ca vine primavara, poti sa mananci si salate cat cuprinde(adica si o zi numai salata de laptuci, telina sau mai stiu eu ce, alta zi cartofi).
-Legumele poti fi conservate:fasole verde, mazare sau mai stiu eu ce.
-Nu, mesele nu trebuie sa fie impartite in cele 3 mese principale.Tocmai acest lucru il face usor de tinut(daca treci de primele 2-3 zile). Poti sa mananci cat vrei, cat de mult poti si la ce ora vrei...bine, seara, vezi tu cum faci.Organismul tau se va obisnui si nu vei mai manca mult, ci atat cat iti trebuie.
Si apoi poti sa iti iei si cu tine cartofiorii fierti sau orezul intr-o cutiuta. -
Multumesc mult Mihaela..M-am aprovizionat deja numai cu fructe/legume/cartofi/etc si am aruncat tot ce mai era prin frigider sa nu cumva sa am vreo tentatie.
Sunt curioasa cam cat sport ai facut tu..
Eu fac: programul de 20 min pilates,alt program de 8 min pt abdomenfitness(bicicleta/stepper)2-3 ori pe saptamana,mers pe jos muuult...Mai mult de atat NU am timp sa fac..
Si vreau neaparat sa scap de vreo 5 kg
-
Sport...aaaa ....
nu am facut
Cat am tinut regimul nu am facut sport..deee, sunt lenesaaaa....
E foarte bine ca faci si sport...o sa vezi ca o sa scapi foarte repede de cele 5;sportul sa il faci si dupa ce termini dieta. Sa te cantaresti dupa doua saptamani si sa imi spui si mie.
Dar acum cate kg ai? -
Astazi am mancat fructe...o banana dimineata,apoi mere,grapefruit,portocala,kiwi,vreo 3-4 capsuni
.A fost mai bine,ba chiar m-am si agitat pe stepper pana am consumat 300 de calorii.
Maine cred ca mananc ceva lactate,cu toate ca nu stiu daca e asa de recomandata trecerea de la fructe la iauturi&co.
Acum seara mi-am facut un mar la micro cu putina scortisoara.
Aaa...pe cartofii de ieri am pus putin usturoi,apoi putin patrunjel tocat.Abia dupa mi-o venit ideea sa-i fac la micro ca chips-urile.