Obsedata de silueta :(
-
0 0Salutare! sunt noua prin zona...pur si simplu am simtit nevoia sa comunic cu cineva care are probleme semanatoare cu ale mele. Pe scurt...cum sta treaba: acum am 1,65 si vreo 54 kg... Am avut si mai putin si mai mult....
De mica am fost cam grasuta...pana in clasa a 12-a am avut cam 65 kg. Atunci cu un efort extraordinar de vointa am reusitt sa slabesc pana la vreo 50...aproape ca ajunsesem anorexica... La facultate am mai slabit pana pe la 47 kg. In fine...au mai trecut ani (acum am 23), nu stiu cum dar am mai cedat cu regimul strict pana la urma... Nu mai reusesc sa ma abtin intotdeauna, nu mai pot sa mananc incet, uneori mananc doar de pofta , de stres, se bat turcii la gura mea... Sunt chiar ingrijorata si nu stau bine deloc cu psihicul.. Ma simt vinovata dupa fiecare masa... Partea haioasa e ca ii indepartez pe cei dragi prin atitudinea mea... -
E serioasa situatia asta..pur si simplu gandeste-te ca nu esti singura care vrea sa slabeasca,nici singura care are aceste probleme...incearca sa nu mai servesti mesele in graba,nu incepe imediat cum vezi mancarea in farfurie,mesteca incet chiar daca te grabesti...pur si simplu nu mai fi asa incordata,nu mai da vina pe tine pentru probleme astea..
-
1.65 si 54kg e foarte bine. O doctora mi-a calculat saptamana trecuta nr de kg(nu stiu formula) pe care trebuie sa il am la 1.65 ai mei.Mi-a zis 55kg. Deci...
Cat despre obiceiurile tale...nu trebuie sa te simti vinovata, incearca doar sa te educi cat de cat in privinta alimentatiei.
Si stai linistita, nu e un capat de tara ca ai dat azi iama prin frigider, nu trebuie sa te simti vinovata, asta e, incearca doar sa nu te gandesti.Apropo de asta, cu cat te detasezi de aceasta problema si nu te mai gandesti non-stop la slabire si la kg, cu atat slabirea va fi mai usoara, dar ti-am zis: educa-te un picut.Singurica. Fa-ti o pofta de 1-2 ori pe saptamana, nu de 7 ori(adica o prajiturica, o bombonica).Si cel cu mancatul asta dupa 6...e bine sa nu mancam dupa 7.Eu am luat-o treptat:azi am mancat dupa 7, maine am mancat ceva usor, apoi putin si usor...si acum mancanc fructe sau iaurt...si e bine. sa stii.
Succes. -
Asculta-ti corpul. Se spune ca "inconstientul" iti vorbeste prin corp. Probabil ca senzatia aceasta permanenta de vina ca ai mancat, ca nu te-ai abtinut, ca nu te-ai controlat suficient...reflecta o realitate din alta zona a vietii tale, care, astfel, ramane in umbra. Nu stiu suficiente elemente despre senzatia ta de "rau" legata de mancare, cifrele pe care le dai nu o justifica, atunci, evident, problema este in alta parte. Cauta
-
Multumesc de incurajari! Sunt constienta ca pana la urma problema mea e una psihica...stiu asta...si e veche..de prin clasa a 6a cand mia-m dat eu seama ca-s cam grasa... Dar acum imi scapa de sub control...tot ce imi trece prin cap e legat de asta. M-am gandit chiar sa consult un psiholog , nu cred ca ar fi rea ideea..