Pliculete de L-carnitina
-
0 0Le stiti? Ati folosit?
Am gasit la Cora cu 1,1 leu pliculetul, se dizolva intr-o cana de apa. Cica ajuta metabolismul sa arda grasimile si sa le transforme in energie.
Oare au efect yo-yo, ca pastilele, cand nu mai bei te ingrasi de nu te vezi? -
L-carnitina se ia doar daca faci efort fizic...doar asa te ajuta la arderi...am luat eu mai de mult si eram super energica...luam un pliculet inainte sa merg la aerobic si unul in timp ce faceam...binenteles dizolvat in apa...acum intentionez sa ma apuc din nou de aerobic si voi si L-carninta...
-
Pai se ia si inainte de culcare deoarece corpul uman consuma energie si atunci cand doarme. Chiar daca consumul energetic este mai mic, datorita timpului lung de somn (7-8 ore) se consuma o cantitate suficienta de energie.
Intr-adevar, cel mai bine este ca L-Carnitina sa fie luata cam cu 30 minute inaintea unui efort fizic intens (cum ar fi mersul la sala, dar si inaintea unei excursii la munte, inaintea unei partide de badminton ori tenis sau chiar inaintea unei plimbari cu bicicleta ori chiar pe jos, daca e mai lunga).
Rolul acestui aminoacid este (pt cine nu stie) de a ajuta la transferul acizilor grasi din sange catre mitocondriile celulare pentru a fi transformat in energie. Dar va rog retineti: Doar AJUTA!!!! Sa nu va asteptati la rezultate minune, sa nu-si imagineze nimeni ca isi va tine in continuare funduletul pe scaun nemiscat 8 ore (vreme in care mai rontaie cate un snacks ori chipsuri) si apoi ia L-Carnitina si gata, va deveni silfida.
Si inca ceva: Vedeti ca in magazinele cu produse pt fitness si culturisti exista si D-Carnitina. Aceasta substanta este total interzisa, ea fiint absolut straina corpului uman!!! -
Wow, multumesc fff mult pentru raspuns.
Eu am o meserie foarte activa, de dimineata si pana seara nu apuc nici sa stau jos, decat uneori in metrou
si ma gandeam ca se poate considera efort
Plus ca imi impun si anumite restrictii alimentare si uneori, cand am chef, chiar zile de dieta. (Intrebare: musli este bun pt. slabit?)
Oare ar trebui sa fac o pauza din cand in cand ca sa nu se obisnuiasca organismul cu ele sau e ok sa iau mereu? -
Nu, nu trebuie luat mereu. Trebuie luat cam 3-4 luni, preferabil unul inainte de efort si unul inainte de culcare, dupa care urmeaza o pauza... de preferat cat mai lunga. L-Carnitina nu e toxica, nu da dependenta dar ... trebuie luata doar atata vreme cat sa ajute la atingerea telului: mai precis greutatea dorita. Dupa aceea, urmeaza partea cea mai grea, si fara niic un ajutor din afara: MENTINEREA greutatii!
Parafrazand un cunoscut proverb, as spune: este greu de ajuns la greutatea ideala, dar este si mai greu sa te mentii acolo
Insa aici se vede vointa fiecaruia. Daca vointa nu e, nimic nu e!
-
Serios acum: daca ai greutatea pe care ti-o doresti, nu e OK sa te mentii cu substante ajutatoare. Ajutatoarele... ajuta, dar nu la infinit. Extrem de putine substante se pot folosi vreme indelungata fara a da dependenta (prin dependenta inteleg nu dorinta de a consuma acea substanta - cazul unor droguri - ci faptul ca in timp corpul se obisnuieste si substanta nu mai are efect). In schimb, cand vei renunta la substanta respectiva, dupa ce ai folosit-o muuulta vreme... ai sa te sperii de rezultatul dezastruos.
Concluzie: incearca sa te mentii fara ajutor din afara. Bea apa multa (sau ceai neindulcit) si mananca ponderat. Daca totusi ai apucat sa incepi cu L-Carnitina, poti sa continui inca o luna, doua, dar sub nici o forma nu lua permanent!!! -
Nu stiu exact ce denumesti tu "yo-yo" dar facand analogie cu jucaria cu nume omonim, ma gandesc ca te referi la situatia cand cineva slabeste si dupa o perioada, revine la greutatea dinainte, chiar mai mult. Daca despre asta e vorba, da, la asta m-am referit.
Nu sunt nutritionist, nu pot avea pretentia ca ma pricep dar am citit multe articole despre L-Carnitina si tot ceea ce ti-am spus stiu din acele articole. Mi s-au parut insa destul de "bazate".
Cat despre a le lua pe stomacul gol... nu stiu, cred ca un medic te-ar putea lamuri mai bine decat mine. Sorry, atat stiu, atat spun