Sa TRAIM ...SANATOS!
-
0 0So..am pus tara la cale...ne-am decis sa invatam cum se mananca sanatos..ce mai stiu eu..ce mai stiti si voi..ce mai invatam intre timp...
E greu, dar nu ne lasam..sa fie, oare imposibil???Avem acces la informatie, deci..putem reusi!!!!Fara retete "minune", shake-uri si batoane de slabit!!!
Va spun ca se poate (: -
Corect!!
Pai, sa enumeram aici cateva reguli de aur, da?
Stim ca, fiecare organism e diferit, are propriul metabolism, dar exista reguli de baza, care nu dau gres:
1. FARA DULCIURI, FARA ZAHAR!!
Eu am renuntat la ele, brusc, mai..am renuntat de 2 ani la ele..as putea vb la infinit..cum le-am inlocuit cu fructe (:..
Astept o alta eva (:.sunt atatea de spus..dar ma opresc, sa va las si pe voi(:
your turn, BabyDia
-
Corect!
Trebuie sa intelegem ca, tot ceea ce e prelucrat( mai ales prin prajire) este extrem de nociv! Prin prelucrare termica, se pierd valorile nutritive reale, se pierd vitamine, minerale..etc..si..se adauga calorii goale!
3.FARA BAUTURI INDULCITOARE( intentionat le zic astfel
, gen cola, fanta..bla..bla)..contin zahar, coloranti, conservati..nocivi si cancerigeni
-
Asa este
..legumele si fructele, cel mai bine ar fi sa le consumam cat mai aproape de starea lor naturala (:...
5.Cel putin, o zi pe saptamana, PESTE OCEANIC( de preferinta fiert, cu cateva condimente ..capata un gust formidabil..mie imi place codul..)
PS! Condimentele sunt recomandate ptr accelerarea metabolismului.. -
Pai..la cat am citit..ma bag

..plus ca, am o adevarata pasiune pentru alimentatia corecta..
PS! sunt vegan!
Bun..excelent si cu mierea.( oricum , dupa ce expunem noi regulile de baza, le luam la purificat pe fiecare, da?..sa preceapa ..cine citeste(:..daca..citeste
)
7.CONSUMATI SEMINTE( fl soarelui, dovleac, arahide, nuci...), FRUCTE CONFIATE( complex de vit B)..cu MODERATIE( cate putin, maximum 30 gr/zi ) -
lolisor,
Dulciurile le-am abandonat(: de 2 ani, adica nu mananc absolut deloc asa ceva
..le-am inlocuit cu fructe (mere, portocale, pepene, grapefruit..). Cum am spus inainte, fiecare om are metabolismul ..la mine, functioneaza cu legume si fructe, la discretie( mananc si 1 kg de fructe zilnic) si nu ma ingras...
Da, am slabit mai repede de 2 ani
..pentru ca, secretul nu consta doar in a renunta la dulciuri(vezi mai sus)..am facut si miscare ff multa( un stil dinamic), mers pe jos(aprox 2 ore zilnic)..dus-intors pe jos de la munca..si ..practic..asta a devenit un stil de viata..acum, dulciurile, painea, mancarea prajita, sucurile nici nu imi plac..