Sa TRAIM ...SANATOS!

•  
    • 67 mesaje
    30 Ian 2008, 20:10
    0 0
    So..am pus tara la cale...ne-am decis sa invatam cum se mananca sanatos..ce mai stiu eu..ce mai stiti si voi..ce mai invatam intre timp...
    E greu, dar nu ne lasam..sa fie, oare imposibil???Avem acces la informatie, deci..putem reusi!!!!Fara retete "minune", shake-uri si batoane de slabit!!!
    Va spun ca se poate (:
  •  
    • 49 mesaje
    30 Ian 2008, 21:34
    0 0
    Nu prea stiu daca o sa reusim,dar imi suna interesant.Ma bag si eu
  •  
    • 67 mesaje
    30 Ian 2008, 22:36
    0 0
    Nu prea se inghesuie fetele..avem rabdare
  •  
    • 49 mesaje
    30 Ian 2008, 23:03
    0 0
    E,da ce tre` sa le asteptam pe ele?
    Eu zic sa incepem..
    Cine se baga se baga

Mie cel putin imi suna interesant
  •  
    • 67 mesaje
    30 Ian 2008, 23:09
    0 0
    Corect!!
    Pai, sa enumeram aici cateva reguli de aur, da?
    Stim ca, fiecare organism e diferit, are propriul metabolism, dar exista reguli de baza, care nu dau gres:

1. FARA DULCIURI, FARA ZAHAR!!
    Eu am renuntat la ele, brusc, mai..am renuntat de 2 ani la ele..as putea vb la infinit..cum le-am inlocuit cu fructe (:..

Astept o alta eva (:.sunt atatea de spus..dar ma opresc, sa va las si pe voi(:
    your turn, BabyDia
  •  
    • 67 mesaje
    30 Ian 2008, 23:10
    0 0
    scuze, CanDya
  •  
    • 49 mesaje
    30 Ian 2008, 23:15
    0 0
    O prajitura nevinovata seara..

Glumesc..
    Corect,fara dulciuri.Macar pt.o perioada.

2.GATA cu produsele gen fast-food,cu sosuri grase...

Pe langa faptul ca sunt daunatoare,mai si ingrasa..
  •  
    • 67 mesaje
    30 Ian 2008, 23:18
    0 0
    Corect!
    Trebuie sa intelegem ca, tot ceea ce e prelucrat( mai ales prin prajire) este extrem de nociv! Prin prelucrare termica, se pierd valorile nutritive reale, se pierd vitamine, minerale..etc..si..se adauga calorii goale!
    3.FARA BAUTURI INDULCITOARE( intentionat le zic astfel, gen cola, fanta..bla..bla)..contin zahar, coloranti, conservati..nocivi si cancerigeni
  •  
    • 67 mesaje
    30 Ian 2008, 23:19
    0 0
    conservanti..scuze..
  •  
    • 67 mesaje
    30 Ian 2008, 23:22
    0 0
    Am observat, pe propria mi piele ca, acest "fara" are, uneori un efect demoralizator, motiv ptr care, trebuie substituit cu un echivalent sanatos (:
  •  
    • 49 mesaje
    30 Ian 2008, 23:22
    0 0
    Nu vrei sa scriem o carte?

4.Muuuuuulte fructe si legume!In salate,particular,la gratar,la cuptor..oriunde si oricand..vitamine din plin!

Mama ce rau imi pare ca azi am tras o fuga pana la pizzeria din colt Si aveam salata in frigider
  •  
    • 67 mesaje
    30 Ian 2008, 23:27
    0 0
    Asa este ..legumele si fructele, cel mai bine ar fi sa le consumam cat mai aproape de starea lor naturala (:...

5.Cel putin, o zi pe saptamana, PESTE OCEANIC( de preferinta fiert, cu cateva condimente ..capata un gust formidabil..mie imi place codul..)
    PS! Condimentele sunt recomandate ptr accelerarea metabolismului..
  •  
    • 67 mesaje
    30 Ian 2008, 23:28
    0 0
    Noi scriem..scriem....cine vrea sa invete, sa citeasca, da?..cine nu..sa creada in ceva "minuni"...pana se lecuieste
  •  
    • 49 mesaje
    30 Ian 2008, 23:31
    0 0
    Ador pestele!

6.Mierea si produsele stupului (naturale).E foarte sanatos si in plus are un gust incredibil (iti i-a gandul de la ciocolata).

Tot vreau sa scriu o carte
  •  
    • 67 mesaje
    30 Ian 2008, 23:36
    0 0
    Pai..la cat am citit..ma bag..plus ca, am o adevarata pasiune pentru alimentatia corecta..
    PS! sunt vegan!

Bun..excelent si cu mierea.( oricum , dupa ce expunem noi regulile de baza, le luam la purificat pe fiecare, da?..sa preceapa ..cine citeste(:..daca..citeste)
    7.CONSUMATI SEMINTE( fl soarelui, dovleac, arahide, nuci...), FRUCTE CONFIATE( complex de vit B)..cu MODERATIE( cate putin, maximum 30 gr/zi )
  •  
    • 49 mesaje
    30 Ian 2008, 23:40
    0 0
    Da

8.Mancare gatita!Fara supele la plic pline de conservanti si chimicale (ma enervez cand aud ca e mai usor sa cumperi de aia in loc sa gatesti acasa)
  •  
    • 67 mesaje
    30 Ian 2008, 23:46
    0 0
    Just..sunt atatea e-uri ascunse....mancare gatita(fiert si la cuptor);

9.Limitare in a consuma produse fainoase, in anumite combinatii ( dezvoltam..dezvoltam..).Painea integrala( obtinuta din bobul de grau integral, care contine vitamine si minerale) in locul celei albe!
  •  
    • 67 mesaje
    30 Ian 2008, 23:51
    0 0
    Ma retrag...poate schimbam pareri maine si cu altcineva..nu?
  •  
    • 813 mesaje
    31 Ian 2008, 08:53
    0 0
    scorpyo, cum ai reusit sa lasi dulciurile? mie fructele imi dau pofta de mancare...si citind cartea Mihaelei Bilic cica fructele ingrasa...un singur fruct pe zi fiind suficient

si...daca ai lasat dulciurile, banuiesc ca in 2 ani s-au vazut si rezultate, nu? astept un raspuns
  •  
    • 67 mesaje
    31 Ian 2008, 09:09
    0 0
    lolisor,

Dulciurile le-am abandonat(: de 2 ani, adica nu mananc absolut deloc asa ceva..le-am inlocuit cu fructe (mere, portocale, pepene, grapefruit..). Cum am spus inainte, fiecare om are metabolismul ..la mine, functioneaza cu legume si fructe, la discretie( mananc si 1 kg de fructe zilnic) si nu ma ingras...
    Da, am slabit mai repede de 2 ani ..pentru ca, secretul nu consta doar in a renunta la dulciuri(vezi mai sus)..am facut si miscare ff multa( un stil dinamic), mers pe jos(aprox 2 ore zilnic)..dus-intors pe jos de la munca..si ..practic..asta a devenit un stil de viata..acum, dulciurile, painea, mancarea prajita, sucurile nici nu imi plac..