Ajutati-ma...cred ca sufar de Bulimie
-
0 0Cu toate ca am fost mai tot timpul floricica de silueta mea,niciodata nu m-as fi gandit ca as putea face asa ceva
Au mai fost nistedati in anii trecuti,cand,simtind o mare vina pentru cine stie ce festin,ma duceam la baie(baia mea de acasa) si ma chinuiam sa dau tot afara.Si culmea,simteam ca nu fac nimic rau,dimpotriva imi ajut organismul. Atunci trebuia sa-mi dau seama ca e ceva in neregula cu mine
AU mai trecut niste ani de_atunci si genul acesta de episoade s_au repetat
dAR,NICIODATA CA ACUM.CU TOATE CA MAI AM MULT DE DAT JOSNU stiu ce sa mai fac,cum sa ma opresc...cui sa cer ajutor
M-am saturat sa ma prefac ca sunt fericita..iar sotul meu nu va intelege,nu in privinta asta..
Daca puteti sa-mi dati un sfat...orice,sa stiu ca nu sunt chiar singura
va multumesc -
mirela, daca ti-ai produs voma numai in situatii in care ti-ai dat seama ca ai mancat mult prea mult, nu-i bai. intr-o oarecare masura, e mai bine iti induci voma decat sa faci o indigestie.
tot ce trebuie sa faci este sa iti asumi responsabilitatea pentru ce si cat bagi in gura.
situatiile in care te indemni la mancare cu rudele si prietenii sunt firesti pentru noi toti. la fel, situatiile in care te simti deprimata sau anxioasa, iar mancarea iti confera o oarecare (si efemera) stare de liniste si siguranta.
mai rea decat kilogramele in plus este invinovatirea care urmeaza dupa ce exagerezi cu mancarea si, eventual, versi. in realitate, toti oamenii au zile mai proaste, cand singura placere si satisfactie poate fi gasita intr-o masa gustoasa si ceva mai bogata decat de obicei. stii, decat slaba si nevrotica, mai bine cu cateva kilograme in plus, asumate constient - dar echilibrata psihic si fizic.
cat despre silueta... hm... crezi ca a fi supla este un atribut care iti garanteaza fericirea? uita-te in jur, si vei putea constata ca femeile slabe au fix aceleasi probleme ca si cele mai putin suple. adevarul-adevarat este ca nu kilogramele sunt vinovate pentru problemele noastre, ci felul cum stim sa ne asternem propria viata.
PS. 5 kilograme in 5 luni inseamna un ritm foarte sanatos pentru a slabi. sunt convinsa ca ai muncit serios pentru a obtine acest rezultat - si ca tocmai de aceea ti-e necaz ca ti-ai stricat modul de viata si activitate din ultima jumatate de an. insa eu cred ca, o data cu incheierea sarbatorilor, dupa ce se termina cozonacii si sarmalele din frigider, o sa-ti fie usor sa reintri in ritmul de dinainte.
oricum, iti reamintesc ca, dupa ce vei deveni atat de supla pe cat iti doresti, va trebui sa muncesti in acelasi ritm, ca sa te mentii. doar vezi si tu, la frumoasele astea care apar pe la teveu: a fi frumoasa a devenit o adevarata profesie: masaje, sport, stil de viata, dieta - 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana.
-
Iti multumesc Donna.Iti urmaresc raspunsurile de f mult timp si le-am considerat mereu obiective.
Ai dreptate cu ce mi-ai zis.Dar ce ma sperie rau e ca am inceput sa fac asta foarte des..si ce e si mai rau e ca de fiecare data ma cantaresc dupa ce am fost la baie.Si stiu ca nu e tocmai ok.Si in ultima vreme ma streseaza si ideea ca poate sotul meu isi da seama de ce fac.Pt ca,totusi..sunt semne.Am ochii rosii rau,ca si cum as fi plans.Ma surprind cateodata de ce sunt in stare sa fac..dau drumul la apa in baie(sa nu se auda ceva suspect),deschid gemuletul la baie sa se auda zgomote...
Nu stiu..chiar as vrea sa fac ceva..in privinta asta