Mancare sanatoasa-viata sanatoasa
-
0 0Fetele am tot cautat pe net si ... nu prea am gasit in ciuda multitudini de site-uri. De aceea, apelez la voi ...
AM o viata stresanta (ca multe dintre noi), am probleme cu stomacul/colecistul (tot ca multe dintre noi) - ideea este ca vreau sa-mi schimb stilul de viata - inclusiv mancarea.
Am nevoie de o dieta care sa-mi dea energie si sa-mi fortifice organismul - nu vreau sa slabesc
Am citit despre ce trebuie mancat, cum , etc ... ceea ce nu am gasit este ceva concret: adica retete sau sugestii efective. Asa ca sunt prinsa intre orez, cartofi, paste si friptura de pui/peste si lactate (legume si fructe nu pot manca).
E, si aici am nevoie de ajutorul vostru ptr ca de 4 luni m-am saturat de 5 feluri de mancare si as vrea sa mai fac combinatii sau ...
Voi ... cum mancati sanatos? sau unde am putea invata ce sa mancam si cum sa preparam ? -
Sandra,eu mananc f mult pipet de pui prajit,snitele,cu piure,cu orez,cu sos chiar si fiert),mazare cu ciupercuute,ficatei de pasare,pipotele,ardei copt cu usturoi sau cu otet,oua fierte cu paine prajita si unt...Intr-un cuvant mananca doar ceea ce iti place tie si nu abuza.Spre exemplu nu mananc nicodata carne de vita pt ca nu imi place absolut deloc si stiu ca este cea mai sanatoasa iar de porc imi place doar cotletul.
O viata sanatoasa ai daca vei erduce cat de mult poti carnea.Mananca fructe multe si legume mai ales ca din legume poti face atatea.Nu sunt sub nicio forma de acord cu mancarea de la mac indiferent de imprejurari
-
sau ca sa mai diversifici si sa pai si sanatos poti investi intr-un aparat de gatit la aburi.eu mi-am luat unul de ceva timp si e extraordinar.si sanatos si gustos.eu imi fac de ex la aparat chiar si numai 2 bucati de dovleac,doar asa fiert la aburi si are un gust minunat plus ca si tine de foame.Chiar si piure de mar,peste la aburi,pulpe de pui...de toate
-
Fetele, multumesc ... da variantele spuse de tine Raisuca le mai mamanc si eu , dar nu te saturi de ele?
Legumele fierte imi fac rau (adica mazare, fasole, de varza nu mai vorbesc)
Unde se gasesc aparatele de fiert cu aburi? La hypermarketuri sau doar prin maketing direct gen Zeppter? Sincer eu nu prea am incredere in genul "teleshoping", insa as fi tentata de un astfel de aparat ... poate imi mai diversific dieta asa.
La multi ani fetele .... si un an nou EXCELENT! -
daa sabra clar nici eu nu am incredere in teleshoping,nu m-as fi incumetat sa imi iau de acolo.Aparatele le gasesti in orice fel de magazin de electrocasnice,si inretelele metro,real,cora,toate hypermarketurile.O sa ai la ele si garantie (eu am de 2 ani) sunt mai multe modele,dar nu trebuie sa iti iei cel mai performant aparat.Uite eu de exemplu l-am cumparat cu 1 milion,desi vazusem modele si cu 2 ,3 sau 4.Dar sunt f multumita de el,nu consuma mult curent,are 3 compartimente deci poti gati trei feluri de mancare diferite intr-un timp extrem de scurt.Are si un recipient special pt orez,despre care am auzit ca iese cel mai demential la acest aparat.Eu una nu am incercat pt ca am ceva probleme cu constipatia si nu-mi permit sa pap orez.Te pup si astept vesti cum te-ai descurcat
Si un An nou fericit tuturor ,sa fiti inconjurate de dragoste si caldura si sa aveti parte numai de bucurii si impliniri!!Sarbatori fericitte! -
mie nu'mi place cum iese mancarea facuta la ap. cu aburi, mi se pare de oameni bolnavi, so, incerc sa evit ... cand vreau sa tin o cura de sanatate mananc legume la tigaie, cu putin ulei de masline sau le bag direct pe gratar, ies bune,un piept de pui la gratar sau cu putin peste ... ori orez cu ciuperci, facut tot la tigaie, beau mult fresh de portocale
-
fetelor,sunt atatea eve de aici inscrise la Infinity unde gasiti electrocasnice,inclusiv aparat de preparat la abur cu 2,3 compartimente la preturi rezonabile si voi luati din magazine unde baga adaos comercial de te ustura?
tot ce inseamna grasime(ulei indiferent de provenienta,unt,untura,carne)prin prajire devine toxic si nu mai este sanatos.e de preferat,acolo unde e posibil,ca uleiul sa fie adaugat dupa ce se iau preparatele de pe foc. -
dovlecei ai incercat? eu fac o salata super din dovlecei fierti( sau cruzi) asezonati cu zeama de lamaie, sare, ulei presat la rece, marar si eventual putin mujdei. Facultativ poti adauga smantana. Si eu am probleme cu colecistul dar reteta asta merge. dovleceii ii fierb intr-o cratita cu putina apa in care pun o furfuriuta cu gura in jos si dovleceii peste ea astfel ca fierb mai mult in abur. Se pregatesc usor cca 30 min si sunt buni si reci.