se poate scapa de kg in plus la burtica?
-
0 2buna evelor......am ceva timp de cand nu am mai intrat pe forum.....de, copiii, stiti voi, nu prea lasa timp de altceva.....
deci, inainte de nasterea copiilor ( am 2 fetite, una 3ani si cealalta 1an jum) cantaream 50 kg, purtam la pantaloni-fuste 28, adica extra small si la jachete-taioare 34, iar extra small...am luat la nastere 25 kg, mult si credet-ma fara sa mananc mult, doar ca aveam retineri de apa si nici macar nu beam 1L pe zi! acum cantaresc 54-55kg, sub nici o forma nu pot scapa de ele, de cele 5kg ca sa revin la fel!!! DAR...de la mijloc in jos, am recapatat forma, adica talia, problema a ramas in sus de la burtica! chiar si bratele imi sunt mai plinute acum, nu mult, dar totusi nu pot imbraca nimic din bluzele si taioarele care le am de dinainte, deci ca sa intelegeti, am intrat ieri intr-un magazin, Zara, si am incercat un taior, nu-mi mai vine decat marimea 38, deci 2 numere mai mare.....
sa fiu sincera, am incercat si o groaza de diete, tratamente pe baza de plante, creme (locuiesc in strainatate si se gasesc tot felul de produse ptr slabit...sau sau cel putin asa zic ele!), deci stie cineva cum se poate schimba de aceste afurisite de hg de pe burtica?! stiu, o sa-mi spuneti ca si cu putina gimnastica, dar nu uitati am 2 copii care nu prea imi lasa timp! sau cu abdomene...ok, am facut vreo 1 sapt in fiecare seara, dar si mi-e lene ptr ca ma simt obosita dupa o zi plina, dar parca nu se simte nimic!
am o singura zi pe saptamana cand pot merge la piscina 1 ora, si merg, dar tot nu ajunge, si asa cum zicea o alta eva, prefer ceva drastic, repede nu pe termen lung, deci va rog mult daca stie cineva ceva miraculos!!!!
va multumesc si va pup -
Eu nu cred in produsele minune!Totul depinde de vointa.Si eu am o fetita de 20 de luni...spre norocul meu,am reusit sa revin la greutatea mea normala fara prea mari eforturi.Recunosc as dori sa mai dau jos vreo 2kg,insa este cam greu,intrucat imi plac dulciurile,fara a exagera,desigur.Problema "burticii"am rezolvat-o cu abdomene...deci solutia mea ar fi ceea ce anticipai tu mai devreme.Dupa nastere am urmat si un sfat al mamei,de a lega un fular in jurul taliei(metoda empirica,dat fiind ca puteam folosi o burtiera),plus glicerina.Cred ca suna SF in vremurile noastre...Abdomene faceam de 3 ori pe saptamana.Pe langa asta,te sfatuiesc sa mananci lejer seara...fructe,ceai,apa.Asta este experienta mea...nu toate organismele reactioneaza la fel.Urasc dietele drastice!Cu calm,in timp,sunt sigura ca vei reusi!!
-
mersi Anamaria,
stii, nu sunt adepta dulciurilor deloc, adica pot avea in casa cu lunile ciocolata sau mai stiu eu ce altceva dulce!....nu mananc seara, decat fructe, beau destul ceai in fiecare zi si seara chiar, nu pot bea apa!!!!doar apa simpla nu pot bea!
stiu, ai dreptate despre abdomene, dar imi lipseste vointa!
si am pus si eu dupa nastere bustiera speciala de dupa nastere, am cumparat diferite creme, lotiuni!!! sa fiu sincera nu am pus chiar in fiecare zi, ptr ca mi se parea ca nu da nici un rezultat!bun....ok, o sa fac in seara asta niste abdomene, dar sunt sigura ca nu le voi face ptr mult timp, ca sa slabesti in acest loc, e nevoie de multa gimnastica, nu se poate doar cu 3 ori pe sapt!
dupa prima sarcina am ramas si eu doar cu 2 kg, dar dupa a 2-a, mi-au ramas cele 5!!!
mersi inca odata!
cred ca in sinea mea stiu ce trebuie sa fac, doar probabil ca am nevoie de incurajare, nu e asa?! -
inseamna ca nu esti destul de motivata sa scapi de burtica. daca tii o dieta nu inseamna neaparat ca vei slabi la burta. solutia sunt abdomenele, cat mai multe, pana la 500 pe zi !!!!!!
daca esti prea obosita seara, fa-le dimineata. trezeste-te cu 15 minute inaintea copiilor si fa abdomenele!
sau un aparat de vibromasaj, dar pe langa exercitiile fizice. creme si alte prostii nu te vor ajuta sa scapi de burta, is pt celulita si vergeturi doar. -
Daca stai bine la capitolul"dulciuri",iar seara mananci foarte usor,cu abdomede vei reusi....Ideea e sa perseverezi..sa zicem o zi da,o zi nu.Eu prefer gimnasica dupa-amiaza,intrucat am mai multa energie.Fiica-mea se aseaza langa mine si incepe si ea sa dea din picioare,sau cand fac abdomene,se aseaza in fundulet pe mine...si asta pentru ca nu se simte bagata in seama....
E bine ca poti bea ceai...uite eu prefer apa.E adevarat,in timpul iernii o beau cam greu,insa 1.5lil consum fara prea mari dificultati.Dupa cum iti spuneam,retete miraculoase nu am si nu cred in ele,mai ales in creme!!!!Important e sa ne simtim bine in pielea noasta,ca,la urma urmei nu sunt multe kg de dat jos..rabdare,perseverenta,abdomene...si cam atat...
) -
Abdomene..dar nu exagerat...2-3 serii de cate 50...stai pe spate cu picioarele sprijinite de pat la 90, si fundul lipit de pat. Te ridici doar putin cat sa ridici umerii de pe podea. Apoi te pui pe spate si faci ridicari de picioare. Tot 2 - 3 serii de cate 50. Cel mai bine ar fi sa le alternezi. O serie din una, o serie din cealalta.
Si pe langa asta fugit, bicicleta, stepper, orice e cardio. Abdomenele iti vor fortifia muschii si vor face burtica sa stea dreapta sa nu iasa asa in afara. Antrenamentul cardio te scapa de grasime. -
buna , interesanta reteta cu borsul,
a m-ai incercat-o cineva. Sunt si eu interesata , vreau sa dau jos 5 Kg. Beau destula apa insa am impresia ca apa este retinuta in corp de aceea nu reusesc sa slabesc. de mancat ff mult nu mananc insa am impresia ca se pune si gurita de apa pe care o beau.
Astept sfaturile voastre. -
mai,reteta asta cu bors am tinut-o si eu in facultate numai ca tin minte ca tb sa mananc si samburi de bostan(acum nu stiu daca se admitea sa mai papi si altceva).in rest,este exact cum a fost scrisa acolo.eu tin minte ca am slabit vizibil...dar nici nu faceam excese alimentare,paine graham cu margarina si rosii bagam la greu.
de fapt reteta era indicata primavara ca fiind o cura de detoxifiere si nu tb tinuta de mai mult de 2 ori pe an -
buna evelor si scuze ptr intarzierea cu care va raspund, dar pur si simplu am avut de alergat zilele astea cu fetitele si cumparaturi deoarece ne pregatim sa facem sarbatorile in alta tara, si uite asa trebuie sa ved sa nu lipseasca nimic ptr fetite!
Anamaria76, iti multumesc inca o data ptr sfaturile tale, si sunt constienta ca ai dreptate, doar ca nu gasesc timp, iar cand il am, sunt atat de epuizata incat nu mai am chef de nimic! crede-ma, am in fata ochilor bicicleta de camera, e in salon, dar pur si simplu nu am vointa sa ma urc pe ea!!!!!de asta am nevoie, de vointa! chiar aseara ma privea sotul si mi-a zis ca nu imi sta bine cum sunt acum, ca mi se potriveste cum eram cand m-a cunoscut, deci 5 kg mai putin! deci, asta mi-a dat ceva vointa, si am inceput sa pun aparatul de stimulare musculara in timp ce fac treaba prin casa si seara dupa ce culc fetele, fac exact asa cum a zis o eva, abdomene de cate 50 fiecare, cam 4 feluri.
e cineva la fel ca mine care nu prea are chef si vrea sa facem impreuna abdomene seara?! va rog!!!!
si da, nu mananc dulciuri aproape deloc, fructe seara, iar mesele mele consta din peste, fructe de mare, legume fierte cu ulei masline si lamaie,paine neagra sau integrala si doar 3 felii pe zi, deci dupa cum vedeti, chiar nu mananc ceva care sa ma tina din dieta...ok, poate intr-o zi mananc putina inghetata, dar nu sar ''gardul''.......si atunci, de ce nu dispar kg astea?!
va multumesc si va invit sa tinem impreuna dieta si gym! -
cremele nu le folosesc PENTRU a slabi, sunt constienta ca nu fac asa ceva, ma dau cu crema in general dupa ce fac gimnastica sau baie ca sa poata penetra mai bine in piele si sper sa ajute ca sa o tonifice mai mult, ptr ca asa cum a zis oana, da, cam ''atarna'' burtica daca pun un pantalon mai stramt pe mine!nu f mult, dar oricum se vede urat daca mai pun si o bluza stramta!
-
Din punctul meu de vedere,alimentatia ta este super ok!Mi se pare exact stilul italian,doarca lipsesc pastele!Inseamna ca nu iti va fi greu sa scapi de kg in plus de pe burtica!In plus,pe langa abdomene,poti sa mai urci si pe bicicleata.Sa ai asa ceva in casa este un atu in plus!Poti sa pedalezi in timp ce te uiti la tv,de ex.Sa stii ca si eu am devenit comoda...fac gimnastica din ce in ce mai rar...Am ajuns la doua ori pe saptamana.Reusesc sa compensez cu mersul pe jos:zilnic,1h de mers la pas vioi e asigurata!Acasa,programul meu de gym dureaza 30-40 de min.Fac niste exercitii pe care le stiu inca din facultate,cand eram inscrisa la aerobic.Am noroc de faptul ca organismul meu nu a avut de-a face cu oscilatii mari de greutate.Indiferent de problema grasimilor,trebuie sa ne gandim ca exercitiile fizice sunt binevenite,ne fortifica organismul si sunt bune pentru sanatatae!Asa ca...azi trebuie neaparat sa ma pun pe treaba!
-
da, intr-adevar, avem o masa echilibrata de obicei in casa,aici unde locuim, de obicei se mananca asa ceva ( nu locuiesc in italia, dar langa), doar ca sotul e grec, si cand mergem in grecia, acolo e teroare!!!! se mananca f bine, e f gustos, dar e exact contrariul unei mese echilibrate, dar totusi si acolo gatesc acasa mancare echilibrata, si incerc sa folosesc produse bio, ptr ca am citit o carte si e te inspaimanti daca vezi ce mancam zi de zi!!! e mai scump intr-adevar, dar incerc cel putin sa mancam ca la bunica acasa...imi aduc aminte ca avea totul din curtea ei si bineinteles folosea ingrasaminte naturale!
deci, cu mancarea stau bine, doar cu sportul nu prea...
si o eva mi-a sugerat sa ma trezesc cu 15 min mai devreme dimineata...ei bine, nu stiu cum sa fac ca sa dorm mai mult, ptr ca de cand a invatat sa vorbeasca fetita cea mica, de fapt de cand a inceput sa zica ''mama'', ei bine ma trezeste in fiecare noapte de cel putin 3-4 ori, uneori chiar la fiecare ora, nu are nimic, doar zice mama si trebuie sa-i zic eu ''sst, nani'' , doar sa ma auda, dar bineinteles imi strica somnul, deci nu prea mai am chef de gimnastica dimineata, cand la 7 ma trezesc sa o duc pe cea mare la gradinita, de pregatit mic de jun, paturile, etc....si prefer sa fac seara cand le culc pe fete, asa stau linistita pe bicicleta si ma uit la film, apoi cateva abdomene...doar ca nu ma tine mult toanele si iar ma las de gimnastica.....