VREAU O CURA SANATOASA
-
0 0Buna evelor, vreau si eu o reteta de slabire sanatoasa, fara infometare sau baut 10 l de apa pe zi. As vrea pe cat posibil ca reteta sa vina de la o eva care deja a incercat-o si a dat rezultate.
Thanks -
draga mea ,dupa umila mea parere mai greu o cura fara infometare..chiar si fara lichide suficiente...incearca un stil de viata sanatos,poate ai mai auzit asta...multe legume ,fructe..carne proaspata ,fara prajeli..si lista poate continua.BAfta!a si mai e ceva ,din cate stiu eu, in orice cura la un moment dat, vei suferi sindromulyo-yo,de aceea mai mult eu personal(desi marturisesc ca nu am ajuns ,niciodata la faza asta)as incerca un stil de viata sanatos..te pup.
-
O cura sanatoasa presupune si niste exercitii fizice pe langa faptul ca ai grija ce mananci ... iar daca nu la sala acasa seara cu jumatate de ora inainte sa dormi si paine mai putina dar nu deloc,sa mananci ami multe fructe si legume mai putina carne ... si rezulatatele vin in timp dar sa nu te lasi pe tanjala cand incep sa apara
iti urez bafta multa
-
uite ce are la mine efect:
m.d. :variante la alegere *doua felii de paine toast sau neagra cu branza crema cu 15%grasime.
*un ou fiert cu o felie de paine.
*un castron de fulgi de porumb cu lapte degresat.
*un castronel de muesli cu iaurt.
d. :* salata maaaaaaare, cu salata verde, sau varza, morcov, rosii, castravete, ardei gras, ceapa, conopida cruda, etc, piept de pui fiert sau sunca slaba.
*orez fiert cu piept de pui gratar
*shaorma fara maioneza
*sandwich cu doua felii de paine+salata sau iaurt
*legume fierte din belsug
cina:
*iaurt cu mar taiat cubulete
*supa
*salata
*lapte cu fulgi
ca si gustare : variante la alegere alune(100gr pe zi. fructe(doua mere, sau 1 banana, o para, doua kiwi, doua portocale, un biscuit dietetic, salata mai mica, legume)
nu te infometa! nu exagera cu fructele pt ca acestea contin zahar. legumele ca: pastai verde, morcov, ceapa, gulie, varza, praz, rosii, castravete, ardei... poti manca linistita!
succes! -
Da...Si mie mi se pare cam mult 500 cal pt o salata, dar...dc e satioasa merita!
Mie nu-mi place sa dau sfaturi in ceea ce priveste dietele, pt ca ce-mi merge mie, la tine poate nu are efect.Eu am 21 de ani si pana acum am slabit de vreo 3 ori mai mult de 10 kg...O data pe la 17 ani, pe urma pe la 19, si acum la 21...Cred ca mai ia pe la 2-3 ani
Dar am invatat multe din atatea diete!Dc pe la 17 ani m-am infometat 2 luni si am slabit vreo 15 kg, pt ca apoi sa pun la loc totul(si-nca putin), acum la 21 am mancat tot ce mi-am dorit si in 3 luni am salbit 10 kg...Si nu ma opresc aici!
Ideea e ca tin cont de calorii..Mananc 1000-1300cal in zilele in care vreau sa scad in greutate. Si 1500-1800 in zilele in care vreau sa ma mentin...In sensul ca, dc depasesc 1300, ma opresc la 1800-macar sa ma mentin si sa nu mai pun la loc..
Crede-ma ca am mancat si ciocolata(sunt chiar dependenta de ciocolata), chiar si prajituri...dar nu f mult..Am calc caloriile, si dc am mancat o cioco intreaga, am mancat mai putin dupa...adica inca o masa de vreo 500cal...
Nu mananc in schimb prajeli, carne de porc sau de vita, si nici lactate(doar variante light, iaurt si branza topita degresata).Mananc fructe, salate, paine prajita, carne de pui, peste...Pt dulce cel mai des manac inghetata si batoane de cereale.Si chiar imi iau cereale cu miere sa rontai la tv cand mi-e foame
Sper ca ti-am fost de folos macar putin.Ceea ce sfatuiesc pe toata lumea este sa manance din de toate, dar cate putin...Asa scapam de yo-yo! -
draga eva sa stii ca nici o cura de slabire nu da rezultate fara activitate fizica adica sport. Iti spun din proprie experienta, dupa ce am nascut aveam 80kg. la 1,60m inaltime. Eram cam patrata sa stii ca nu exagerez eram la limita obezitatii, timp de un an am incercat diferite diete care au functionat atata timp cat a durat dieta dupa aceea am pus inapoi chiar si mai mult. Apoi mi-a spus o prietena ca sportul te slabeste si te mentine fara sa faci foamea, chiar poti manca tot ce vrei, a mai spus insa ca trebuie sa te tii de sport cel putin 2 ani ca sa nu mai ai probleme pe viitor. Si uite asa am spus hai sa incerc si asta, vreau sa-ti spun ca am slabit 27kg in 3 luni si am mancat bine tot timpul asta. apoi dupa cele 3 luni am lasat-o mai usor, adica am scazut putin din intensitate, asa m-am mentinut timp de 8 luni dupa care am inceput sa oscilez in greutate 4sau5kg in plus asta a tinut 3 luni si a fost perioada cea mai dificila, dar am depasit-o si dupa cele 3 luni iata ca am ramas la 56kg. si nu mi-am mai facut griji. Am renuntat la activitatea sportiva dupa 3 ani, ma gandeam ca nu va merge dar sa stii ca e cea mai adevarata, sunt 2 ani si ceva de cand am renuntat si ma mentin. De obicei ma ingras in perioada sarbatorilor cu vreo 4-5 kg dar se pierd fara sa fac mare lucru cam intr-o luna adica putin si sigur.