ma dor gatul si spatele de la abdomene
-
0 0neata!
m-a apucat harnicia si am inceput sa fac in fiecare dimineata abdomene; cred ca stiti videoclipul acela 8 min abs, dupa videoclipul acela fac; in prima zi m-a durut spatele (gatul pana la omoplati) si m-am anchilozat; am facut exercitii de intindere a muschilor dar degeaba; azi am sarit peste abdomene pt ca deja ma confrunt cu un fel de junghi...
evele sportive, ma ajutati si pe mine cu o sugestie, ce sa fac sa nu mai apara durerea si anchilozarea?
multumesc anticipat! -
Draga mea e clar ca nu le faci corect
Nu tii spatele drept si sunt sigura ca tu in loc sa simti ca arde abdomenul simti ca arde si gatul. Cred ca faci o greseala des intalnita adica te ajuti de maini ridicandu-ti capul si gatul defapt toata partea superioara. Nu stiu cum sa-ti explic
Defapt nici nu stiu ce exercitii sunt astea de 8 minute. Si eu ma facut la fel ca tine, dar eu macar am un antrenor la sala unde merg si m-a vazut si m-a corectat. Asta e partea nasoala cu exercitiile facute acasa, ca daca le faci incorect iti faci mai mult belele decat sa-ti faci beneficii. Bafta! -
harmony,si eu faceam exercitiile alea de 8 min si banuiesc ca ne doare gatul pt ca in alea 8 min abdom.lucreaza intens si e aproape imposibil sa le faci corect pana la sf...si tinzi sa tragi mai mult de brate si de gat.poate k daca le-am face mai incet(punand pe PAUSE),am face si mai corect abdom.
Pt doritoare: http://youtube.com/watch?v=Bke8a4Skgn4 -
Ideea e ca daca sunteti inca la inceput faceti exercitiile incet, in asa fel incat sa executati corect miscarile! nu conteaza ca faci doar 10 abdomene, mai bine ca le executati corect. daca faceti 100 si le faceti incorect... nu cred ca veti avea rezultatele scontate!
Ptr inceput incet in asa fel incat sa prindeti smekeria executarii lor corect. Apoi puteti trece la executari rapide. Si apoi ... uitati-la la aia care le executa, pai aia au ani de antrenament in spate ... nu ca noi
-
Cand faci abdomene, incearca sa nu tragi umerii si gatul in sus. Miscarea este condusa de burta, nu de umeri.
Miscarea nu este ampla deloc, trebuie sa te ridici nu mai sus de breteaua de la sutien. In acest timp, impingi burta spre sol.
Te asezi pe spate, si incearca sa tii o portocala intre barba si piept. Cand te ridici, tii spatele si umerii drepti, si iti inchipui ca incerci sa atingi nasul de tavan. Trebuie sa stai dreapta, sa nu cada portocala dar nici sa o storcesti cu gatul, si sa nu te ridici prea sus, pentru ca atunci lucreaza spatele nu abdomenul.
E greu pana prinzi miscarea corecta. Decat sa faci 100 gresite, mai bine faci 3 corecte.
Bafta, sa-mi spui daca reusesti, ca am alte idei
si eu tot haios le faceam
si-am fost anchilozata