VREAU SA MANANC SANATOS
-
0 0Aveti idei de preparate usoare, minuturi orice ce nu urca colesterolul?Vreti sa le schimbam intre noi? Ex: O reteta primita recent - cartofi fierti , branza de vaci amestecata cu ou, asezate in straturi le dati la cuptor.In farfurie mai turnam kefir peste. Gustos si sanatos!
-
si eu gatesc fara colesterol..pentru logodnicul meu.in general ii dau sa manance fulgi de ovaz cu lapte degresat, sau omleta din albus(facuta fara ulei) cu salata de legume(cu ulei de masline), branza tofu prajita in tigaie de teflon cu ciuperci la gratar, mamaliga cu iaurt si branza slaba de vaci, legume fierte in aburi, peste la cuptor sau la gratar,carne de pui la gratar, ciorbe de legume,salata din piept d pui cu masline, porumb legume si branza feta etc
-
iti trimit reteta care ii place lui cel mai mult:
cateva bucati de
piept de pui la gratar( sau prajit in tigaie de teflon fara ulei)
porumb
cateva bucati de branza( feta, tofu, etc)
rosii, castraveti, ardei, ceapa
felii de masline (de preferinta masline light, se gasesc la supermarket)
si asezonezi salata cu putin ulei de masline si otet
sau
cu 2linguri de maioneza light
sau iaurt, kefir, etc -
daca vrei iti mai dau eu niste retete
:
de exemplu, la cina ii fac pulpe de pui la gratar cu legume mexicane
cumperi legume mexicane inghetate
pui apa la fiert
cand fierbe apa, pui legumele acolo si le lasi asa 5, 6 min (sa nu le dezgheti deloc inainte)
apoi le scoti si le scurgi
le pui intr.o tigaie si le calesti cu 1, 2 linguri de ulei de masline
pupele le dezosezi si le fc la gratar
iar in farfurie pui o pulpa si cateva legume
sper sa iti placa -
piept de pui cu orez
un piept de pui mare( aprox 500 gr)
1 lingurita de usturoi macinat
1/4 cana ceapa tocata
1 ardei tocat
200grame pastai taiate in 2
1/4 cana vin alb sau apa
sare piper
2 cani orez fiert in apa cu vegeta sau sare
pieptu se taie felii subtiri si se caleste intr.o tigaie de teflon
cd este gata se adauga legumele si o lingura , 2 de ulei de masline
se calesc 1, 2 minute
apoi se adauga vinul / sau apa
si se mai lasa 1, 2 minute
se serveste langa orez -
Asta seamana cu a mea, noi ii spunem mancare chinezeasca.
Piept de pui taiat cuburi
3 gogosari de trei culori taiati pestisor
ceapa si usturoi tot pestisor sa se apropie cantitatea de a goosarilor.
Pieptul il fierbi iar legumele le pui la dunstuit in vas Wok sau teflon , mai adanc(in ulei de masline). ramai langa tigaie si amesteci mereu, spre final cand crezi ca e gata adaugi sos de soia si cuburile de pui. orezul l-ai fiert deja si se numeste Basmati -
Hai ca-ti zic ceva ce ador eu:
salata de cruditati:
ceapa, morcov, conopida cruda, varza verde sau rosie, branza feta sau cascaval taiat cuburi, rosii, castravete, ridiche, piept pe pui fiert, ardei gras, gulie, etc! Toate astea sunt ingrediente ce intra intr-o salata. Nu toate o data si combinatia ti-o faci tu!
Ceva cald:
Pe o felie de paine toast,neagra, de care vrei pui o felie de mozzarella si una de rosie, si daca vrei tu una de sunca slaba. Si o pui la cuptorul cu microunde pana se topeste putin branza.
E bun? -
Piept de pui taiat ca pt snitel, condimentat.
Morcovi si ardei gras taiati felii cat degetul.
Pui morcovul si ardeiul intr-ul capat al pieptului
si rulezi apoi prinzi cu o scobitoare. Se da la cuptor. Nu stiu exact cat, vezi tu
Putin ulei pe deasupra, apa, si eventual pui ateva feliute de cartori in tava ca sa fie garnitura sau mananci cu salata verde. Si ceva apa in tava.
Ce reteta coerenta
Cred ca poti pune si ciuperci, cascaval...alta branza sau leguma acolo inauntrul pieptisorului
Si inca ceva: faci clatite fara a pune zahar in compozitie.
O foaie de clatita pe care pui o felie de sunca, una de cascaval si una de rosie , rulezi, sau impatiresti in 4-arata mai bine.si mai dai la cuptorul cu microunde vreo 2 minute !
Pofta buna!