Ma puteti ajuta ?
-
0 0De cand am inceput scoala (sunt de dupa-masa cls 11) alimentatia mea a luat-o razna ! Va cer ajutorul sa imi gasesc un echilibru alimentar pentru ca sunt zile in care nu mananc aproape nimic , si zile in care ma inteapa stomacul de mor(ca acum) ..si colac peste pupaza , m-am constipat iara ! Va rog sa ma sfatuiti cu o dieta ..ceva ..
E greu si ptr ca niciodata nu imi pune cineva sa mananc ,ba chiar dimpotriva...
So...Help ! !! Promit sa va ascult si sa tin cont de sfaturile voastre !
Va multumesc :* -
cum adica te-ai constipat "iar"?
adica ai mai avut probleme cu constipatzia,nupz?uite..eu cred in astrologie si sunt cateva zodii care au probleme cu digestia,mai ales taurii..deci dak esti taur nu mai are rost sa itzi pui intrebari,taurii au digestia lenta
..apropo..te pot eu ajuta sa scapi de constipatzie dar intr-un mod mai "fortzat"..dar e prea jenant k sa scriu aici.. -
Sunt o sagetatoare convinsa ! Am mai avut o data prbl cu constipatia , dar mi-a trecut cand am mers la tara si am mancat o ciorba pura de tara ! acum sunt sigura ca nu ma simt asa bine din cauza alimentatiei proaste , si nici macar pofta de apa nu am ! si e necesar sa beau apa ptr organism ! daca iti este "urat" sa postezi aici metoda .. lasa-mi un Pm
te pup dulce -
Soraya uneori dar mai rar, un stress puternic ne afecteaza puternic,deci daca nu este asta si doar alimentatia este nepotrivita, schimba,poti face o cura de supe de legume pasate si alimente usoare pina ce te reglezi,incearca niste prune pt constipatie sau struguri pt o zi.Pe viitor ai grija sa ai in alimentatie cereale si piine cu adaos de tarite sau din secara,toate acestea ajuta tranzitul intestinal sa se regleze.
-
Uite ce am auzit eu in legatura cu alimentele anticonstipatie...Dr Virgiliu Stroescu..(ala cu vegetarianismul de pe la tv), spunea k cele mai bune ptr organism sunt fibrele...adica legume si fructe, dar mai ales verdeturi gen, salata, varza, tot ce are frunze...eu sincera sa fiu, am mancat asta primavara la cura de detixifiere, pana si frunzele acelea de la ridichea rosie...sunt sooper la salate...
Altceva...ia ceaiuri laxative...dar nu stiu...pana la urma nu poti lua toata viata ceai dinasta k sa scapi de constipatie...e mai practic sa adopti o alimentatie sanatoasa...Cel putinasta cred eu... -
In primul rand , va multumesc pentru sfaturi ,este f frumos sa vezi ca din experientele proprii putem ajuta alte persoane !
Stresul poate sa fie o cauza ???? Eu am ceva prbl personale de mai mult de 2 ani...am postat mai demult in mare.....dar nu stiu ce sa zic ! In privinta asta sunt hotarata sa apelez la un psiholog,dar pana atunci as vrea sa imi reglez intr-un fel sau altul alimentatia , dar asta sa nu imi ocupe mult tp ,in sensul ca nu pot sa pregatesc mancare spec doar ptr mine , pe cand am de facut mancare ptr inca 2 guri ..astept sfaturile voastre in continuare -
hai k mi-am facut curaj
uite deci..umpli o seringa cu apa si o bagi in fund
si tot asa..cam vreo 4-5 seringi..pana simtzi nevoia sa faci si pe urma..da,exact..faci stii tu ce..seringa cred k tzi-ai dat seama k trebuie sa fie fara ac..asa..si azi asa,maine asa..(ai grija sa faci mereu la aceeasi ora--ora pe care tzio alegi tu in functzie de program)..si astfel organismul o sa se obisnuiasca sa faca la ora respectiva..
poop:*..v-am zis eu k e jenant
-
Si eu aveam problema asta si am citit o data un sfat care mi s-a parut atat de banal, dar nu aveam nimic de pierdut, am incercat si a functionat!
De cu seara pune un pahar cu apa la capul patului. Dimineata cum faci ochi bea acel pahar (ideea este sa fie apa la temperatura camerei). O sa iesi afara poate chiar din prima zi, dupa maxim 15 minute. Ai sa vezi ce repede se obisnuieste organismul!