raceala cu pofta de dulciuri

•  
    • 199 mesaje
    27 Sep 2007, 10:27
    0 0
    eu de felul meu sunt cam bolnavicioasa si racesc foarte repede dar ce mi se pare absolut culmea este k de fiecare data cand racesc simt o pofta nebuna de dulciuri..de orice..de chips'uri,de biscuitzi,de ciocolata,de bomboane,dar si de gem,compot,miere de albine..de ex. acum sunt racita si am macat o felie de paine cu finetti si un rand de ciocolata,iar sport nu pot sa fac k nu ma simt bine..cui i se mai intampla un lucru asemanator?
  •  
    • 3036 mesaje
    27 Sep 2007, 19:07
    1 0
    ayurvedic vorbind, exista 2 tipuri de guturai (raceala comuna):

1. raceala dupa acumulare de frig si epuizare fizica si/sau psihica. senzatia care insoteste acest tip de raceala este cea de frison, slabiciune si uscaciune. nasul si gatul ustura, sunt uscate, iritate - uneori, senzatia de jena pare ca este mai slaba, pentru ca imediat dupa aceea sa redevina acuta.
    2. raceala dupa acumulare de toxine, in urma unei perioade de alimentatie cu mancare multa, grea, nesanatoasa, pe fond de sedentarism. senzatia care insoteste acest tip de raceala este cea de frig, greutate, umezeala. nasul si gatul sunt incarcate de flegma. durerea in gat este destul difuza, dar e continua.

in cazul primului tip de raceala, organismul are nevoie de alimente care sa-i furnizeze energie rapid - de aici pofta de dulciuri. e bine insa sa o controlezi, si sa preferi alimentele hranitoare, dar usoare, ca sa nu suprasoliciti organismul, care si-asa este epuizat.
    iti recomand in mod deosebit orez cu legume si carne de pui, gatit cu putin unt (in loc de ulei).

in cazul celui de-al doilea tip de raceala, in mod normal, pofta de mancare se diminueaza de la sine, datorita inteligentei naturale a organismului. de fapt, calea cea mai rapida de vindecare este fie o cura de dezintoxicare, fie postul.
  •  
    • 10 mesaje
    29 Sep 2007, 15:02
    1 1
    Dar cum ramane cu antropologia deontologica a exacerbarii eului freudian prin osmoza metafizica?
    Mama ce tare sunt, pe bune, era o intrebare simpla, nu-i nevoie sa faci copy paste din cine stie ce articole de medicina...ayurvedic vorbind
  •  
    • 17 mesaje
    29 Sep 2007, 15:20
    0 0
    Eu am citit "aiuristic" prima data
  •  
    • 689 mesaje
    29 Sep 2007, 19:36
    0 0
    raspunsul lui donna era foarte clar...si pentru cei care nu au priceput: exista 2 feluri de raceli si una din ele, datorita lipsei de energie a organismului, iti creste pofta de mancaruri cu multa energie. Dar nu e bine sa te indopi de dulciuri ca suprasoliciti organismul care incearca sa digere mancaruri grele.
  •  
    • 10 mesaje
    29 Sep 2007, 19:48
    0 1
    Da n-am zis ca n-am inteles, doar ca putea sa spuna tot atat de concis cum ai facut-o tu fara sa ne faca sa citim ditamai postarea stiintifica!
  •  
    • 125 mesaje
    29 Sep 2007, 22:40
    1 0
    Dona, super..macar nu mor proasta!
    Am observat si eu ca atunci cand sunt racita mananc de rup, da' nu stiam de ce.
    Eu chiar ma bucur ca ai postat "stiintific"..da' unii nu reusesc sa intelega decat propozitiile simple.
  •  
    • 10 mesaje
    30 Sep 2007, 12:41
    0 0
    Eh, eu sincer cred ca tot asa ramai...
  •  
    • 2370 mesaje
    30 Sep 2007, 14:40
    0 0
    Bun, asta am inteles, e logic, dar ........ mie de ce imi cere organismul mancare imediat dupa ce mananc dulciuri? Dar nu in sensul de foame ...
    De exemplu dupa ce mananc o prajitura-doua trebuie obligatoriu sa mananc juma de sandvis sau doua guri de carnat ...ceva de genul. Cunostintele mele lesina de ras si se crucesc, eu cred totusi ca trebuie sa fie o explicatie medical-stiitifica; si mama face exact la fel, doar ea ma intelege
  •  
    • 1 mesaje
    30 Sep 2007, 15:30
    0 0
    din kte stiu dulciurile in general contin o substanta care odata ajunsa in organism ne da senzatia de foame.si mie mi se intampla inainte,dar acum incerc sa ma abtin pentru k mi-am dat seama k este doar o senzatie...
  •  
    • 125 mesaje
    30 Sep 2007, 17:45
    0 0
    Eva, Adam..te ataci absolut gratuit.Te-am luat fix cum ai luat-o tu pe Dona si se pare ca singurul lucru de care ai fost in stare a fost sa jignesti..
    Si pentru ce?
    Dona a fost foarte draguta pentru faptul ca a dat un copy-paste..nu era obligata.Tu insa te-ai comportat foarte necivilizat.Crezi ca daca esti la adapostul unui nick poti jigni?Asta poate face oricine..Mai conteaza si ce faci bun in viata, cum te comporti cu cei din jurul tau.
    Daca ai inteles ceva din tot ce ti-am scris..foarte bine..daca nu..macar n-ai pierdut nimic...E alegerea ta.
  •  
    • 10 mesaje
    30 Sep 2007, 19:14
    0 0
    hai sictir k nu te-a atacat nimeni pe tine, de-abia acum incep sa o fac, tot ce am facut a fost sa imi exprim parerea, daca dona se simte lezata sa imi raspunda, nu tu, frustrato! Sterge-ti fundurile de sticla de la ochi si citeste mai bine ce i-am scris donei, e o remarca caterincoasa care mai are si smileys, nu e jignire. Pana una alta, du-te femeie si vezi-ti de treburile tale cu morala ta de trei parale ca nu te-a bagat nimeni in seama si nici avocat din oficiu nu cred ca esti.. Asta daca bineinteles nu ma ataci sub diferite nickuri ca e la moda.
    Cine m-a atacat prima zicandu-mi k inteleg decat fraze simple?
    Uite, na, abia acum sunt rea!
  •  
    • 128 mesaje
    30 Sep 2007, 19:24
    0 0
    Hai ma fetelor de ce va certati ca doar nu e sfarsitul pamantului? Intr-adevar postarea donei e un pic cam lunga pentru o explicatie simpla dar asta nu e motif de cearta, pe bune!
  •  
    • 476 mesaje
    30 Sep 2007, 21:08
    0 0
    eu am observat ca desi in prima faza, dulciurile iti dau o senzatie de bine, dupaia te fac sa te simti lipsit de energie, o explicatie probabila ar fi ca sunt extrem de prelurcate si ca zaharul din aceste dulciuri iti diminueaza nivelul de minerale din organism. Cand ne e pofta de dulce, ar trebui sa cautam o alta sursa de zahar, mai precis fructoza, zaharul din fructe; dar de cele mai multe ori, desi stiu ca nu sunt bune, tot dulciuri prelucrate intens aleg
  •  
    • 689 mesaje
    1 Oct 2007, 08:59
    1 0
    Cand mananci zahar prelucrat zapacesti organismul de aia ramane fara energie. Mai exact: pancreasul elibereaza insulina in functie de cat zahar primeste pe o perioada de timp. Cand mancam zahar prelucrat, acesta trece foarte usor prin intestine si ajunge repede in sange in cantitate mare. Astfel pancreasul vede canitatea respectiva de zahar si elibereaza multa insulina sa o consume. Dar el nu elibereaza doar o anumita cantitate care sa consume zaharul respectiv si gata. El doar mareste cantitatea de insulina eliberata si chiar dupa ce zaharul a fost consumat insulina tot este produsa. Astfel se consuma tot zaharul din sange si ajungi la un nivel scazut de energie. Si atunci organismul iti cere energie, tu mananci ceva dulce...si o iei de la capat