Dieta pentru tine si pentru mine !

•  
    • 18346 mesaje
    11 Sep 2007, 11:02
    0 0
    Este o dieta pe termen lung. Adica am de gand sa o tin trei luni, timp in care ma voi obisnui cu ea si pe viitor imi va fi usor. Chiar daca vor fi mese festive, voi avea grija sa selectez ce mi se potriveste si mai apoi pe urmatoarele zile sa am grija la ce mananc.
    E un mod sanatos si echilibrat de a slabi, fara a da corpului socuri si efecte de yo-yo, caci dupa o dieta normala pui pe tine mai repede decat ai dat jos.
    Aceasta dieta iti da si satisfactii culinare.
    Cine mi se alatura? Eu am inceput de luni.

Reguli: Mancati 3 mese prncipale pe zi, care sa contina toate cele 4 grupe de alimente:carne si peste, produse lactate, cereale, legume si fructe.
    Acordati-va un moment de placere zilnic si o gustare speciala o data pe saptamana alcatuita din alimente care va plac, dar sunt contraindicate intr-o dieta.

Beti minim, 7-8 pahare de lichide, zilnic:apa, ceai, cafea, infuzii de fructe, sucuri light.

Atentie mare la alimentele concentrate in grasime, snacks.uri, duclciuri si alcool- acestea vor fi incadrate la categoria speciale.

Fiti mai activi, mergeti pe jos 20-30 de mine/zi sau implicati-va in diverse sperturi de 2-3ori/saptamana:aeroboc, inot, tenis, alergare, mers pe bicicleta.
    Consulati un nutritionist ori de cate ori hotarati sa incepeti o dieta.

Variante de mic dejun-una pe zi:

*1/2 castron de fulgi de cereale de orice tip+cana de lapte cu1,5 %grasime.
    *1 felie de paine integrala cu somon afumat, 5 masline+1ou fiert.
    *3pesmeti cu crema de branza light-1rosie, 1castravete.
    *1felie de paine unsa cu unt si gem+1cana de lapte
    1felie de paine, 2felii de sunca slaba(muschi file, cotlet, piept de pui afumat)+1iaurt mic/2150gr
    *1 cutie de 200g branza proaspata de vaci+5masline+1adrei gras+1castravete.
    *omleta din 2oua(simpla sau cu sunca, ciuperci, marar)prajita in tigaie antiaderenta fara ulei+2pesmeti+1rosie.
  •  
    • 18346 mesaje
    11 Sep 2007, 11:02
    0 0
    Variante pentru dejun-una pe zi:

*1sandwitch cu 2felii de paine sau1/4bagheta+carne slaba(salata verde, rosie, morcov, telina)+1iaurt dietetic. Carnea poate fi inlocuita cu peste afumat sau ton in conserva.
    *1salata mare asortata din legume proaspete cu 50g branza telemea sau 1mozzarella, 5masline+1chifla.Branza poate fi inlocuita cu 1cutie conserva de ton in suc propriu(apa cu sare).
    *1 cana supa instant+1cutie(200-240g)cottage cheese(branzica de casa)+1rosie, 1castravete, 1morcov,2crengute de telina, 5masline.
    *1portie paste(cat incap intr-un castron de supa)facute pa naza de sos de rosii in care se pot adauga:ciuperci, masline, sunca slaba, ton, ceapa, morcov, carne de vita, servite cu 2linguri de parmezan ras)
    *1sandwich de tip shaorma, facut cu lipie si carne de pui(fara cartofi si maioneza)+1salata asortata.
    * 1supa+1portie de sushi(6,8 bile)cu sos soia si hrean.

Variante pentru cina-una pe zi!

*file de peste(somon, crap, pastrav, ton)mare cat palma(200-250g) la gratar sau la cuptor+1cartof fiert sau copt i coaja cu1lingura smantana(12%grasime)+1 salata verde.
    *2 felii de carne slaba(curcan, roast beef, muschi file de porc, muschi de vita la cuptor)+legume asortate fierte la abur(broccoli, conopida, spanac, dovlecel)+1felie de paine.
    *1/2piept de pui la gratar cu ierburi aromate+50g paste fierte cu1cun de unt+salata asortata.
    *1kebab de porc, pui sau miel+4-5linguri de orez fiert+legume la gratar(ciuperci, ardei, dovlecel, ceapa)+salata verde. Kebabul poate fi inlocuit cu 2frigarui de porc, pui sau miel.
    *200g carne de pui sau porc taiata fasii subtiri si rumenita fara ulei+1/2borcan de sos pe baza de rosii si legume+5-6linguri orez fiert.
    *2felii carne rece(gatita anterior la cuptor)+salata orientala5,6 linguri+1salata verde sau 5-6muraturi.
    *1 felie carne (150-200g) porc, vita sau pui preparate la gratar + 4-5linguri piure de cartofi+1salata asortata sau5-6 muraturi. Carnea poate fi inlocuita cu ficat, ficatei, rinichi preparate la gratar.
  •  
    • 18346 mesaje
    11 Sep 2007, 11:04
    0 0
    Gustare -una pe zi:
    *1pahar de vin
    *1pahar de suc de fructe
    *1ciocolata calda sau cffe-frape
    *1-2fructe proaspete de preferinta mncate la 1-2h dupa masa(kiwi, citrice,pepene)
    *1castronel de salata de fructe asortate
    *2cupe de inghetata de fructe asortaten cu maxim7%grasime
    *1iaurt mic +2 pesmeti
    *1ou fiert+2pesmeti
    *2-3tablete de ciocolata
    *bastonase de legume proaspete(castravete, morcov, telina, ardei gras, ridichi)+2linguri branza de vaci.

Gustare speciala-una pe saptamana

*2clatite cu gem sau 1papanas
    *1portie de placinta sau tarta cu fructe sau branza
    *1inghetata asortate de orice tip sau mousse de ciocolata
    *1portie cartofi prajiti
    *1portie de pizza(2triunghiuri)
    *25g de nuci, alune sau popcorn
    *1cocktail alcoolic sau 1 aperitiv alcoolic
    *1castronel snackuri sau popcorn
    *1strugure sau 2banane
    *30gr branza frantuzeasca, shwaitzer sau branza cu mucegai.

Nota:
    *1felie de paine se refera la felia de paine patrata tip toast, care poate fi prajita sau proaspata.
    *1pesmen se refera la 1felie de paine gata prajita(din comert)
    *1salata se refer la o portie generoasa de legume proaspete(salata verde, andive, rosii, castravete, ardei gras, ceapa) cu o lingura de dressing dietetic(din comert).

Cam asta e dieta! E extrasa dintr-o carte. Cred ca meniul e destul de variat si de sanatos.

Multumiri lui Crixxxz !
  •  
    • 18346 mesaje
    16 Sep 2007, 10:56
    0 0
    nimeni?
  •  
    • 311 mesaje
    16 Sep 2007, 14:32
    0 0
    buna, de maine vreau si eu sa ma apuc de un regim de slabit
    am de gand sa renunt la paine, dulciuri, prajeli si sucuri.
    eu am mai slabit acum 3 ani cu dieta daneza, dupa ce am tinut dieta am mancat eliminanad cele spuse mai sus si in 5 luni am slabit 11 kile.
    sper sa ma pot tine de regimul asta ca ar fi cazul sa mai dau jos
  •  
    • 6273 mesaje
    16 Sep 2007, 22:36
    0 0
    Eu acum am vazut topicul.

Daaaaaaaaaaaa eu sunt presenta si mananc exact cam ce ai scris tu acolo. Am scos coca cola si painea alba de o luna si am slabit 2 kg.
  •  
    • 18346 mesaje
    17 Sep 2007, 10:05
    0 0
    aha! poate ca era mai corect sa fim cu celelalte fete, dar acolo sunt destule si nu cred ca se vor supara ca facem aici, nu?

bun gadgici, sa continuam...
    sincer imi este greu pt ca mai lejer mi-ar fi sa manac ceva aiurea decat ceva sanatos. m-am prostit rau in ultimul timp

darkness, cum ti se pare dieta asta?

Raluca, eu beau cola ocazional, si painea alba fooooarte rar. stiu ca la mine prajelile sunt problema.
    ce stiti despre spirulina? ajuta?
  •  
    • 83 mesaje
    17 Sep 2007, 10:15
    0 0
    Spirulina ajuta.Taie pofta de mancare. Intra pe www.naturaplant.ro si acolo poti citi despre spirulina si alte produse de slabit. Eu folosesc crom contra poftei de dulciuri si capsule cu otet de mere concentrat pentru arderea grasimilor. Si chiar au efect. Bafta!
  •  
    • 311 mesaje
    17 Sep 2007, 12:28
    0 0
    me_eva, dieta ta pare ok..dar dupa parerea mea as scoate painea cu unt si gem iar omleta as inlocui-o cu oua fierte.
    sa iti spun un secret daca te limitezi la o felie, maxim 2 paine prajita dimineata ar perfect.
  •  
    • 311 mesaje
    17 Sep 2007, 12:33
    0 0
    eu cand am slabit mancam doar carne de pui fara piele, de vita si peste slab..branza doar de vaca, supe de legume, gratar cu legume fierte.
    singurul dulce era o bucatica de ciocolata dimineata dar nu in fiecare zi
  •  
    • 125 mesaje
    17 Sep 2007, 16:10
    0 0
    Me_eva..daca imi permiti un sfat..de la cineva care a slabit destul cat sa capete o oarecare experienta..
    Deci: n-o lua ca pe un regim de slabire, altfel s-ar putea sa faci o obsesie.Cauta sa-ti umplii timpul cu ceva, orice, sa ai la indemana lucruri light de rontait, sa mananci totusi macar o masa care sa contina un gratar, o salata..ceva consistent(adica..sa nu uiti chiar de tot sa mananci ).
    Stiu ca stii... ..da' ma gandeam ca ai nevoie sa-ti aminteasca cineva.
  •  
    • 18346 mesaje
    17 Sep 2007, 18:52
    0 0
    Am sa tin cont de sfaturi. Imi dau seama ca devenisem prea comoda si ca "putin" nu conteaza.
    Am sa folosesc si spirulin, numai ca mi-am cumparat tablete si nu caspule si sunt oribile, si greu de inghitit.

Despre paine, obisnuiam ca dimineata sa nu mananc mai nimic, deci greu nu mi-ar fi la dejun.

Si acum ar trebui sa-mi prepar seara pranzul pt a doua zi, caci la lucru nu am posib sa cumpar nimic sanatos.
    Merci ca sunteti prin zona. sunt deschisa la sfaturi
  •  
    • 483 mesaje
    18 Sep 2007, 13:06
    0 0
    me_eva sunt de acord cu darkness in ce priveste painea, 1-2felii/zi si asta doar la micul dejun, suficient!

Am nascut acum 6 luni, am luat in greutate 33kg, pana in prezent am reusit sa slabesc 31kg, cu mult efort si multa vointa avand in vedere ca ma consider o gurmanda... am calcat si stramb, este normal, dar dorinta de a slabi si de a arata bine pt. mine a fost si este in continuare mai mare! La inceput am mancat 3 mese pe zi, branzica de vaci, iaurt 0.01% , piept de pui la gratar sau fiert, legume fierte, marul era singurul fruct; de baut: ceaiuri, compot de mere facut in casa si multa apa! N-am fost niciodata grasa, pe timpul sarcinii nu ma recunosteam in oglinda, iar daca faceam poze nu-mi venea sa cred ca eu sunt Desi am reusit sa slabesc atat de mult, nu sunt multumita, doresc sa mai slabesc 9kg de acum incolo in speranta ca o sa dispara burtica ramasa!

Ar fi bine sa -ti faci un program de masa:
    MD : max. 9.30
    Gustare : 11.00
    Pranz : 13.30-14.00
    Cina : max. 20.00

In prezent incerc sa mananc dupa retete date de nutritionist, de exemplu in ceea ce priveste pestele am voie doar: cod, ton, pastrav, merluciu!

Nu pot sa mai scriu desi ar mai fi multe de spus, ma striga "datoria", asa ca daca vrei sa ma intrebi ceva oricand cu placere!

O zi faina tuturor si multa vointa!
  •  
    • 18346 mesaje
    23 Sep 2007, 11:57
    0 0
    medeea, esti o draguta!

incerc, tot incerc si iar incerc.
    numai ca am un program atat de dezordonat si putin cam prea greu de pus la punct, ceea ce arata de ce am si pus pe mine.

uite de exemplu:vineri nu am avut timp decat de o cafea la micul dejun, la pranz am reusit sa fur o jumate de pizza, pt ca a trebuit sa o mananc pe drum, in fuga, si cina a fost o salata bogata.
    sambata am beut o cafeam mai tarziu inca o cafea si apoi un ceai. abia la 13 am pus ceva mestecabil in gura, o supa transparenta si o salata cu pui. seara si pana la 5 dim(am calatorit), am tot mancat ba un sandwich, ba chips, alune si jeleuri. deci prostioareeee!
    inainte imi faceam o cutie plina cu legume proaspete si branza cambernet pt drum, dar am pacatuit rau

ehhhh, nu o iau ca pe o dieta ca nici nu se apropie de una.
    merci pt sfaturi. m gandesc sa caut un nutritionist si sa ii dau toate datele si detaliile legate de stilul meu de viata si alimentatie.
    altfel nu stiu cum o aduc la capat.
    nu sunt preaaaa grasa. am 1.68 si 61 de kg, dar e destul!