bicicleta eliptica - minute/zi?

•  
    • 584 mesaje
    2 Sep 2007, 21:35
    3 6
    Tocmai am devenit si eu fericita posesoare a unei biciclete eliptice...si am cautat sa vad ce s-a mai discutat despre ele pe forum. Am citit pareri cum ca dezvolta exagerat muschii picioarelor...alte pareri cum ca este super...
    De aceea vreau sa intreb evele care au asa ceva acasa si folosesc, cam cate minute/zi este indicat sa faci? (oricum deocamdata nu reusesc sa fac prea multe ) . Nu as vrea sa imi fac niste gambe ca de culturist!!!
  •  
    • 40 mesaje
    2 Sep 2007, 22:01
    1 4
    Si eu am bicicleta eliptica si nu pot sa fac mai mult de 10-12 minute pe zi ca obosesc si simt ca gambele mele explodeaza.Oricum,prea multe minute ar fi un efort prea mare.De obicei,nu depasesc 12 minute,si chiar de fac atatea,nu ma mai ating de bicicleta pentru minim 24 de ore.Tu cam cate minute rezisti?
    Te-am pupat!
  •  
    • 584 mesaje
    3 Sep 2007, 11:52
    3 2
    Eu nu o am decat de ieri, am facut aseara de doua ori cate 6-7 minute, mai mult nu am facut, m-am temut ca voi avea azi febra musculara si, stiind ca azi am de umblat mult, nu am riscat. Totusi, vad ca nu am febra deloc, diseara am sa fac macar 10 minute.
    Dar daca faci asa, doar 12 minute la 24 ore, se cunoaste ceva? Ai slabit sau ti-ai tonificat muschii? Eu citisem pe undeva ca ar trebui cam 30 minute/zilnic, dar cred ca in timp poti ajunge sa rezisti atat, deocamdata am zis ca o iau incet....
  •  
    • 40 mesaje
    3 Sep 2007, 13:27
    1 1
    Ralutzu,eu am bicicleta de 2 luni si la inceput faceam cam 8-9 minute pe zi,numai ca sa ma obisnuiesc cu ea,apoi am inceput sa maresc minutele.Recunosc ca se vede ceva,dar nu prea ma ambitionez,pt.ca stiu ca prea multe minute inseamna efort prea mare.Am inceput sa cresc din nou minutele,de la 12 la 13-14 pe zi,dar o cunostinta mi-a spus ca e insuficient,trebuie macar 20 de minute pe zi.Te-am pupat!
  •  
    • 584 mesaje
    3 Sep 2007, 15:03
    1 0
    Da, si eu citisem ca e nevoie de vreo 30 minute/zi...Eu nu vreau sa slabesc prea mult, vreo 2-3 kg, insa nici nu as vrea sa lucrez la bicicleta asta si sa imi fac gambele urate, ca de sportiv de performanta . Ma rog, cum deocamdata nu rezist nici macar 10 minute, sper sa nu fie cazul inca, hihihi.
  •  
    • 83 mesaje
    4 Sep 2007, 12:32
    6 0
    Eu am folosit mai bine de un an bicicleta doar ca acum mi s-a stricat.Am inceput de la 15 min/zi si ajunsesem la o ora jumate/zi.Nu am facut muschi pt ca nu puneam greutati insa am slabit destul de mult.Bafta!
  •  
    • 156 mesaje
    4 Sep 2007, 12:42
    1 1
    Muschii se fac in timp si cu greutati mari...deci, nici o sansa sa faci muschi de la bicicleta daca nu o dai pe o rezistenta foarte mare.
    Daca faci la rezistenta mica si respectand "repede cam un minut...incet...iarasi repede" nu vei face muschi de sportiv.
    Daca vrei sa slabesti trebuie sa faci cardio minim 20-30 de minute...alea 12 sunt o incalzire pt alt tip de exercitii eventual.
  •  
    • 584 mesaje
    4 Sep 2007, 13:40
    2 0
    Multumesc mult pt sfaturi, chiar nu stiam ca trebuie facut cand mai incet, cand mai repede, mersi!!
    O ora jumate pe bicicleta este o performanta la care nu cred ca voi ajunge vreodata ....macar 30 minute daca as putea si tot ar fi bine!!!
  •  
    • 1 mesaje
    4 Sep 2007, 14:32
    1 4
    am citit mes despre bicicleta,asa ca mi-am cumparat si eu una astazi.inca nu m-am apucat de lucru,dar mi-am propus sa fac macar 30 minute pe zi.pt.ca vreau sa slabesc.