strugurii si dieta
-
0 0m-am obisnuit sa mananc seara struguri pentru ca imi plac foarte mult si pentru ca m-am gandit ca este mai bine asa, decat sa devorez o pizza sau mai stiu eu ce.
insa m-am uitat de curiozitate pe un tabel si am vazut ca 100 g de struguri au 90 de calorii!!! si eu mananc cam 1 kg pe zi. nu am acces inca la un cantar sa imi verific greutatea, dar m-am ingrozit constatand ca 900 de calorii le iau doar din struguri! inseamna ca daca mai pun la socoteala ce mananc in timpul zilei, depasesc cu mult limita admisa... tocmai cand aveam si eu rezultate cu dieta. ce parere aveti, e tragedie mare?
pup! -
nu avea cum sa-ti fie rau de la struguri,ca le-ai mancat samburii..
aproape toata lumea mananca strugurii cu tot cu samburi..ar fi chiar culmea,dintr-un bob de strugure sa te apuci sa aduni 4-5 samburi mici..iti trece toata pofta pana faci asta..
eu dau afara doar samburii care ii nimeresc in dinti
-
eu nu as renunta la struguri pt nimic in lume mai ales dupa ce am gasit articolul de mai jos;in plus au un gust inconfundabil

Strugurii sunt eficienti in curele de slabire
Dupa cum sarurile de mangan, de exemplu, actioneaza asupra metabolismului grasimilor, zaharurilor si protidelor (mustul se foloseste in curele de slabire) si influenteaza benefic functiile renale si hepatice. Sarurile de mangan sunt active in tendintele de artritism, in afectiunile pielii, in unele forme de reumatism, in hipertensiunea arteriala, in unele afectiuni vasculare si migrene. Prezenta sarurilor de crom in sucul de strugure explica pe de o parte actiunea sa de reducere a greutatii, iar pe de alta actiunea favorabila asupra coronarelor.
Ar mai fi de subliniat si calitatile sarurilor de magneziu, el fiind un element plastic, catalitic si ceea ce este mai important, in faptul ca magneziu si sarurile sale combat tendinta de a contracta cancerul. Lipsa lui din organism se manifesta prin spasmofilie, atât de raspândita in tara noastra, prin accidente vasculare, tulburari neurovegetative si digestive (cum sunt unele afectiuni hepato-biliare), prin frecventa afectiunilor de tip reumatic (guta si artroza) si, in sfârsit, prin unele afectiuni psihice.
Astfel putem explica efectele benefice pe care le au componentele chimice din struguri asupra organismului. In plus, strugurii mai contin acizi organici si taninuri. Bogatia compozitiei chimice a mustului in substante folositoare si marea lui valoare nutritiva i-a determinat pe unii sa denumeasca mustul obtinut prin presare “laptele vegetal”.