Pofta de a manca cate ceva
-
0 0Mai, imi tot propun sa nu mai pap dulce sau eu stiu ce, dar tot cad prada tentatiei!!! Nu mai stiu ce si cum sa fac! Parca nu mai am pic de ambitie!! Si cand ma gandesc k am o nunta peste 3 sapt. si trebuie sa nu se vada pic de burtica

Ce sa fac??Nu mai pot papa doar fructe pt. k m-am saturat de ele! Voi cum scapati de anumite tentatii, ce faceti atunci cand patk, park ati vrea sa papati ceva? -
Daca insa ti-e pofta (nu foame) atunci poti lua un cub de gheta sau un pahar mare de apa plata cu gheata (in acest fel corpul arde mai multe calorii pentru a reveni la temperatura optima). De asemenea, mai poti bea un pahar de apa plata cu lamaie.
Alte lucruri pe care le poti face pentru a nu te mai gindi la mincare:
- fa exercitii fizice, alearga, mergi cu rolele, cu bicicleta etc.
- viziteaza site-urile/forumurile de profil
- Sterge praful in toata casa, da cu aspiratorul etc.
- Spala pe jos (dupa metoda clasica, din genunchi, nu cu mopul)
- Fa-ti manichiura/pedichiura
- Citeste, invata -
- Pregateste cina pentru intreaga familie/pentru sot/prieten/amant etc.
- Citeste o revista, o carte
- Fa curat in calculator, in dulapul de haine, in camara, in baie etc.
- Pune-ti muzica ta preferata si danseaza, cinta, simte-te bine
- Deseneaza, picteaza
- Vorbeste la telefon
- Fa curat în camera
- Joaca-te cu copilul tau
- Mergi la cosmetica, la coafor -
- Apuca-te de invatat o limba straina, un dans, yoga, ce vrei
- Dezgheata frigiderul
- Fa-ti un ness (o ciocolata calda)
- Fa lucrurile pe care le-ai tot aminat
- Suna un prieten/o prietena
- Mergi la cumparaturi
- Fa poze
- Cinta la un instrument, croseteaza, picteaza, etc.
- Scrie in jurnalul tau
- Fa o lista cu regrete
- Fa o lista cu sperante si vise
- Fa o lista cu motivele pentru care vrei sa slabesti
- Fa si tu o lista ca asta -
ooofff
si eu ma confrunt cu aceeasi problema: foamea
tot timpul imi este foame
nu credeam ca o sa ajung vreodata in aceasta postura, dar... iata-ma!
peste o saptamana plec in vacanta si nu stiu cum sa fac sa scap de burtica asta...
stiu ca daca nu m-as indop de acum in colo, totul ar fi ok, caci, INCA, situatia n-a scapat de sub control (ma refer la greutate, dar nu e valabil si la "foame"). mananc de toate: si dulce si paste si.. orice. mi-e foame si mananc. inainte eram foarte fericita cand imi era si mie pofta de cate ceva. nu-mi refuzam nimic, insa atunci aveam fff putine si rare pofte. acum...
ooofff, nu stiu ce sa ma fac!
voi incerca sa tin seama de sfaturile blondei. poate s-o lipi ceva! -
Pentru pofta de dulce si chiar si pentru foame recomand batoanele de slabit FIBROBAR nici eu nu credeamca sunt asa bune, cam 3 saptamani le folosesc, asta doar cand simt ca imi este foame intre mese sau cine stie cum, si nu pot manca mai mult de jumatate de baton pentru ca m-i se pare exagerat de dulce.
-
fetelor,si eu ma confrunt cu aceeasi pb.pofta de muuuulte....nu sunt deloc pretentioasa ,maninc de toate dar...FIBROBAR mi se pare ca are gust de sapun,sampon ,ceva de genul asta,pur si simplu nu -l pot inghiti ca doar ce nu am incercat?mai bine o patratica de ciocolata cu peste 80%cacao pt.ca are putini hidrati ce carbon(indicat si pt.cei cu diabet).Va pup,si spor la slabit si la abtinut de la dulce!
-
Da, sunt total de acord. Am citit eticheta de la Fibrobar (cum de altfel citesc la orice lucru pe care il cumpar, nu din obsesie, ci pentru ca ma intereseaza sanatatea mea) si m-am speriat! Asa ca eu imi tratez pofta de dulce cu .... apa, apa si iar apa, pina uit de ce anume imi era pofta
, cu inghetata sau cu un patratel de ciocolata neagra. -
stiti ce e ciudat?
nu cu foarte mult timp in urma (prin luna martie) eram extrem de slaba, dar nici nu mancam nimic (aveam un blocaj!). din disperare ca nu pot manca nimic, ca sunt prea slaba etc, m-am lasat de fumat (ca sa-mi recapat pofta de mancare). Cateva luni, vreo 3, pana prin iunie, a fost OK. apoi, cu caldurile astea, ce mi-am zis eu? hai sa beau multa apa, ca n-are ce sa-mi strice, ba din potriva: ma hidratez, nu fac riduri, ma detoxific mai repede si multe alte beneficii pe care le aduce apa. zis si facut: am inceput sa beau 4-5 litri/zi de apa plata cu lamaie.
Acum am o pofta de mancare de nu mai stiu cum s-o scot la capat!!!
zic eu ca mi s-au largit intestinele!
in ceea ce ma priveste, socul este mare. eu mereu, mereu am fost slaba (nu hidos de slaba, dar... slaba) - doar in iarna eram hidos de slaba, de disperam! acum disper din cauza foamei!!!
help!!!!!!!!!! -
salutare fetele,
si eu m-am confruntat cu "fenomenul" asta. as fi mancat intruna, aveam impresia ca stomacul meu este un sac fara fund care cere mancare ca disperatul. iar senzatia de foame era mai mult decat chinuitoare si aproape tot timpul incercam sa ii fac fata.
remediul l-am gasit la medic, care, dupa cateva analize, mi-a pus diagnosticul de gastrita....nu mai stiu cum. dupa tratament nu mai am probleme.
asa ca, atentie!!!simptomele astea pot fi semne pentru o boala de stomac.verificati! -
Asaaa, am incercat si eu intr-o perioada cu FIBROBAR. La inceput totul era ok, dar apoi a inceput sa-mi dispak gustul si preferat fructe sau iaurt. Acum m-am cam saturat si de fructele astea si de iaurt. O saptamana nu am pus gura pe iaurt si cand am papat ...moamaaaa, ce bun mi s-a parut!! Eu nu pap decat iaurt de la Galacta, mi se pare cel mai bun. Nu are atatia conservanti si e super bun (chiar si cel light).
Mai, e cam cu dus-intors cu apa apa! Ca noi tr sa ne luptam k stomacelul nostru sa fie cat mai mic....si....dc reusim sa bem cate 3-4 l pe zi....Eu nu trec de 3 l pe zi, sau poate k mai trec, dar nu des.
Ce-i drept dc ma pun sa pap mancare gatita sau ceva consistent ma satur repede si cu putin, dar as manca toata ziua prostioare. Si tot incerc sa pap fructe(satura!satula!) si... imi mai iau pufuleti k sa ma mai amagesc putin.