dieta 7 zile
-
0 0sa va dau o dieta echilibrata si usor de tinut; se slabesc cam 5-6 kg intr-o saptamana; o stiu de la vara-mea de pe cand facea liceul de coregrafie si asta era dieta lor "oficiala" acolo cand se ingrasau un pic.o tin si eu cand si cand, cand pun ceva kgs, dar nu am tinut-o niciodata mai mult de o saptamana
fiecare zi e la fel:
7:00 o cafea nedindulcita
9:00 100 gr parizer
11:00 100 gr branza dulce de vaca
13:00 un pahar suc de rosii
15:00 un ou fiert
17:00 un mar
19:00 un iaurt
efecte secundare: ti se face asa o sila de parizerul ala ca e posibil sa nu te mai atingi de parizer mult timp
-
nu se spune ce ai voie sa bei; banuiesc ca ceaiuri neindulcite si apa cat simti nevoia!
cat despre parizer... eu am tinut-o o singura data cu parizer, prima data, si cum nu imi plac mezelurile, am suferit foarte tare
mai tarziu am inlocit parizerul cu gratar din piept de pui; am facut eu mai multe modificari la dieta asta dar nu vreau sa va ametesc - de exemplu, la oul fiert eu imi faceam si salata verde 
v-am dat-o asa cum mi-a fost data si sper sa va fie de folos -
Intr-adevar parizerul este foarte sanatos, mult mai sanatos decat 100 gr carne de vita, pui, curcan, chiar porc (slabe, normal).
La un calcul ochiometric mananci cam 900 kcal..adica mult mai putin decat ii trebuie unui organism normal...efecte: cand o sa mananci normal, adica in jur de 1500 o sa vezi efectele...
Oricum, in momentul in care corpul primeste putin, fiind el "smecher" va inmagazina tot si va reusi sa transforme si putinul in grasime. -
Parizerul este unul dintre cele mai nocive mezeluri. Lucrez in controlul alimentelor si stiu ce va spun. In general, mezelurile reprezinta adevarate otravuri. La fel si cremwurstii din piept de pui care sunt facuti din piele de pui.Tot friptura la gratar ramane cea mai sanatoasa si in special cea de curcan si de iepure sau peste.
-
Normal ca nu vorbeam serios...nu mananc mezeluri decat ca exceptii (adica pastrama sau muschi 1 data cel mult de 2 ori pe luna...si alea nefiind cumparate de mine).
Nu mananc pateu de ficat (poate frantuzesc de fitze din cand in cand), nu mananc branza topita, rar f rar cascaval.
Carnea tocata este carne slaba macra tocata in casa...
Nu mananc piele de pui, rata ...nu grasime la vedere, nu carne prajita...in general nu mananc absolut nimic prajit pt ca imi este cam sila de chestiile grase si uleioase...
Mananc (daca se poate spune asa) ulei de masline, branza telemea...iaurt normal (pana in 4% grasime), alune, migdale, nuci,fistic crude; fulgi de ovaz si secara de la plafar nu prelucrati...
Nu fast-food ...nu unt, nu smantana (de ce nu stiu...nu imi era interzisa), nu margarina, nu paine alba (mai scap 2-3 croissant-uri de la Auchan pe an).
Am pacate: inghetata "malaga" si ciocolata cu peste 75% cacao...a si cafeaua....dar in limite rezonabile pt ca trebuie sa mi se vada muschii laterali de pe abdomen...asa ca prefer sa o las mai moale cu "delicioasele produse sanatoase" care-mi pun grasime pe burta, aripioare alea alea si sa arat bine in costum de baie si fara costum de baie. -
hm, daca chiar te tii de ceea ce ai scris mai sus, pentru mine esti o eroina in adevaratul sens al cuvantului. adica tu nu poftesti la nimic? nu ai chef sa "spargi" frigiderul cateodata?! sa mananci numai chestii nesanatoase, pline de E-uri? Eu cand plec de la birou cateodata, nervoasa, dau iama in shaorma si in pizza. Si se vede...
-
Din fericire nu dau iama in shaorma si pizza, nu mananc pateuri si nici nu pot sa zic ca poftesc la ele.
Eu dau iama in cafea...sau ciocolata amara (ma rog, a da iama inseamna cam 4 patratele de ciocolata) sau inghetata (sa zic 3 cupe maxim).
In general nu mananc de nervi pt ca am vazut efectul...oricum nervii pot fi calmati mai sanatos cu nuci crude sau migdale.
Vara mai mananc pepeni pana simt ca explodez in caz ca am nervi, dar in nici un caz foietaje decat in cazuri de maxima urgenta cand mor de foame si nu gasesc fructe sau batoane proteice in zona.
Shaorma cred ca am mancat de vreo 3 ori in viata mea din lipsa de altceva si de foame.
Prajituri mananc doar la cafenele cand ies in oras, dar doar prajitura, nu pe post de desert.
O exceptie o fac cand merg in Vama pt ca mananc clatite sau tort pe post de mic dejun ... acompaniate, normal, de cafea.
Ideea este ca nu vad de ce mi-as pedepsi corpul numai pt ca m-au enervat altii...ce vina are el sa-i bag E-uri si prajeli la greu??? -
chik...daca-ti place asa de mult shaorma poti sau sa o faci tu acasa renuntand la cartofii prajiti si la maioneza...sau ceri sa nu ti se puna cartofi prajiti. Pe alte meleaguri shaorma nu are cartofi prajiti in componenta. Si nu trebuie sa o mananci pe toata (cunosc faimoasa shaormarie de la Dristor...de ce este considerata asa de buna nu-mi dau seama, dar de gustibus)...mergi cu ea acasa si mananci cat ai nevoie, nu pana simti ca explodezi. Si cu pizza la fel...nu trebuie sa mananci toata pizza, o felie este suficient ca sa-ti calmezi nervii.
Si mai este o solutie de calmare: sportul sau dansul (la sala, acasa)