sandvis in dieta

•  
    • 104 mesaje
    22 Iun 2007, 14:46
    0 0
    buna, as vrea sa mananc dimineata cate un sandvis. am 2 intrebari:

1. care este cea mai buna paine recomandata intr-o dieta? am vazut multe sortimente, de secara, graham, etc, nu stiu de care sa cumpar. in plus am auzit ca poate fi pacaleala, sa fie de fapt paine alba colorata artificial ca sa para neagra.

2. ce mezeluri sunt mai bune intr-o dieta (salam, parizer, sunca, muschi, pastrama...)? si eventual ziceti si o marca ceva, ca nu stiu ce sa aleg.
    sa nu aiba multe grasimi, zahar sau E-uri.

multumesc.
  •  
    • 156 mesaje
    22 Iun 2007, 15:06
    0 0
    Toate painile de "graham...." au in componenta faina alba si numai 15% alt fel de faina. Exista paine de secara pura, dar este 5 ron 6 felii...
    Se pare ca singura ok sunt painicile de tarate de la Ana. Acuma, cu o felie de paine dimineata (daca se poate nu alba) nu cred ca moare nimeni.
    Mezelurile au toate E-uri (citeste eticheta...si cele mai scumpe sunt in general si cele mai prelucrate), grasimi....lalalala. Deci: fara mezeluri. Poti manca friptura dimineata sau carne fiarta. Eu una asa fac de un an si jumatate.
    Bine, nici nu-mi placeau mezelurile asa ca nu este nici o tragedie. In plus, nu inteleg de ce sa dau sute de mii pe un kg de salam in loc sa-mi cumpar 2 sau chiar 3 kg de carne cu banii respectivi.Asta ca sa nu mai pomenesc de diferentele de calorii intre 100 grame de mezel si 100 de grame de carne...la majoritatea cam duble.
    La fel: fara branza topita care este facuta numai din resturi, si nici cascavalul nu stii exact ce are in componenta...poate contine lapte praf si alte minuni.Pana acuma numai pe "Penteleu" am vazut eticheta cu componenta.
    Daca ai un surplus mai mare de kg, oricum nu este recomandat sa mananci branzeturi grase si mezeluri care au cam 40% grasimi.
  •  
    • 7 mesaje
    23 Iun 2007, 13:22
    0 0
    Ce pot sa spun,cand sunt in dieta eu folosesc paine graham,dar asta si pentru ca imi place.La mezeluri nu prea pot sa te ajut,dar e mai bine sa nu consumi,au calorii la gramada.Mai bine savureaza o salata de vara,decat asa ceva.PooPex!
  •  
    • 104 mesaje
    25 Iun 2007, 00:11
    0 0
    nu imi da nimeni nici o idee... chiar nu stiu ce sa mai mananc la micul dejun. m-am saturat de cereale integrale (cu lapte, ceai sau iaurt) si de ou fiert cu branza degresata cu rosii. nu stiu ce altceva sa mananc, de asta intrebam, ma gandeam ca macar o data pe saptamana sa mananc si eu o felie de paine cu un salam ceva...
    nici muschiuletul nu este bun?
  •  
    • 18346 mesaje
    25 Iun 2007, 14:04
    0 0
    din cate stiu micul dejun este cea mai importanta masa, si caloriile mancate atunci nu se depun usor.
    ai putea incerca fibrosan( sunt acele foite din cereale care se mananca cu patte sau branza, etc). un ou fiert(nu e crima! ) si rosii, gasesti la preparatele din carne, piept de pui afumat. poti face sandwish din el cu castravete sau rosii, ridiche.....
    muschiul este ceva mai "gras" , dar iti poti varia micul dejun din cand in cand cu cate o felie de muschi si mustar.
    la paine nu pot sa iti indic nimic, pt ca nu cunosc marcile.
    daca e paine graham, poti sa o faci si toast......

si alte indicatii mai ai sus!

pofta buna si la cat mai putine kilograme
  •  
    • 156 mesaje
    25 Iun 2007, 15:19
    0 0
    Cate kg ai in plus? Pt ca conteaza f mult. Daca ai mai putine, automat regimul este mai putin drastic.

Pt ca daca nu ai f multe...cum a fost si cazul meu (adica 10) poti manca: branza telemea normala, almete (nu are E-uri), feta (cu moderatie, dar poti...te uiti si tu pe pachet sa nu scrie lapte praf in componenta), carne de pui, carne de vita, oua intregi...
    Ouale astea se pot face omleta cu branza...sau omleta cu carne....omleta cu ton si cu rosii...omleta cu branza si masline...poti pune busuioc, machiran, chili...etc in omleta.
    Ideal ar fi sa nu amesteci branza cu carnea...si nici painea cu branza si/sau carne. Si sa te limitezi la o felie pe zi sau chiar niciuna. Poti manca pe post de gustare fulgi de ovaz/secara cu iaurt si dimineata ceva mai consistent si care sa-ti placa.
    Ti-am dat idei: friptura de pui in loc de mezeluri...nu conteaza masa la care o mananci...asta tine mai mult de psihic.

Poti intra pe www.getfit.ro si afli mai multe informatii.
  •  
    • 104 mesaje
    25 Iun 2007, 18:29
    0 0
    buna, am in plus 8 kg. de fapt am scapat de 3, mai am de dat jos inca 5.
    e o idee buna cu omleta. cum sa o fac? in tigaie de teflon, cu o lingurita de ulei de masline?
  •  
    • 156 mesaje
    26 Iun 2007, 08:42
    0 0
    Buna...atunci nu esti un "caz grav", asa ca nu este cazul sa te infometezi si sa stai numai pe chestii dietetice. Totul este sa ai rabdare si sa faci si sport.
    Eu o fac in teflon fara ulei, dar da, poti pune o lingurita de ulei de masline. Trebuie sa fii atenta sa nu se arda.
    Tot asa poti face si oua ochi (pui un capac deasupra si ramane galbenusul moale).
    Nutritionistul cu care am vorbit chiar mi-a spus ca este recomandat...numai ca prefer sa pun uleiul in salata de rosii.
  •  
    • 74 mesaje
    26 Iun 2007, 09:16
    0 0
    Buna!
    Eu merg la nutritionist ca sa slabesc. Trebuie sa dau jos aproximativ 30kg. Pe primele 10 le-am dat jos, dar mai am cale lunga.
    Chiar si in aceste conditii mananc 3 felii de paine pe zi. Dimineata am doua felii de paine (neagra, graham) cu muschi file (este singurul tip de mezel pe care am voie sa il mananc) sau cu branza (numai cas sau urda)si o rosie sau 2 castraveti.
    La masa de seara am obligatoriu o farfurie de ciorba sau supa cu o felie de paine.
    Nu painea este cel mai periculos aliment pe care il mancam.
    La cate kg ai tu de dat jos sportul este cea mai buna solutie.

Mult succes!
  •  
    • 104 mesaje
    26 Iun 2007, 15:17
    0 0
    buna. multumesc pentru raspunsuri.
    pentru korra:
    poti sa imi spui te rog de ce muschiul file este singurul dintre mezeluri pe care il poti consuma? ti-a explicat nutritionistul de ce?

a doua intrebare: ai voie numai cas sau urda? de ce? acestea sunt mai slabe?

si inca ceva: ce fel de paine graham cumperi? ceva anume sau oricare?
    multumesc!
  •  
    • 74 mesaje
    26 Iun 2007, 15:51
    0 0
    Muschiul file este mai sarac in grasimi decat alte mezeluri. De asemenea am voie sa imi fac si muschi de porc la gratar, nu numai pui, vita sau peste ca in dietele clasice.
    Casul si urda sunt cele mai slabe tipuri de branza. Din cate am inteles se fac mai mult din zer dacat din lapte. Nu stiu sigur care este procedeul. Branza feta este cea mai grasa si nu am voie sa mananc.
    Prefer sa cumpar graham sau paine neagra de la magazinele speciale de paine. Nu cumpar din cele feliate pt ca am avut surpriza sa citesc pe unele dintre ele ca au zahar. Sunt niste magazinase mici care vand numai produse de panificatie si eu de acolo imi cumpar paine.
    Daca vrei rezultate intr-o cura de slabire trebuie sa mananci des, din 3 in 3 ore, fara sa mananci nimic intre mese. Trebuie sa ai 3 mese principale si 2 gustari, ultima masa la 6 seara.
    Eu la 6 seara mananc doua feluri de mancare: ciorba sau supa si felul 2. Am voie cartori, orez, mamaliguta cu branza. Eu am de dat foarte multe kg jos, dar tu chiar nu trebuie sa tii regim. Trebuie doar putina disciplina si ceva sport. Intr-o luna le-ai dat jos. Si obligatoriu 2 1/2 l de apa pe zi. Nu sucuri light sau sucuri de fructe cumparate. Multe fructe. Cele de sezon sunt foarte bune. Fara prune, struguri si banane.
    Daca nu vrei sa pui la loc ce dai jos nu trebuie sa elimini din alimentatie aproape nimic. Cel mai bine este putin din fiecare.
    Hai ca m-am lungit. Daca mai ai intrebari iti raspund cu placere.

Spor la treaba!

corina
  •  
    • 104 mesaje
    26 Iun 2007, 16:12
    0 0
    multumesc mult. da, mai am intrebari, dar ti le pun mai tarziu, acum as vrea sa ma odihnesc putin.
    daca nu te deranjez prea tare, te-as ruga sa urmaresti acest topic si poate imi mai raspunzi. te pupic, pa.

aa, sau poate chiar corespondam intr-un fel, sa ne ajutam reciproc, sa ne tinem la curent cu ce mancam, sa ne incurajam si sa ne spunem rezultatele.
  •  
    • 74 mesaje
    27 Iun 2007, 15:00
    0 0
    Sigur ca o sa urmaresc topicul.
    Este mai usor cand vorbesti cu cineva care intelege prin ce treci.
    Majoritatea prietenelor mele sunt slabe, nu au nevoie de diete asa ca degeaba vorbesc cu ele ca nu prea ma inteleg.
    Adresa mea de mail este korra29@yahoo.com
  •  
    • 6 mesaje
    3 Iul 2007, 11:02
    0 0
    Am o intrebare: Nutritionistul pe baza analizelor iti recomanda o anume dieta? Si eu trebuie sa merg la un nutritionist dar nu stiu unde si cum sa mi-l aleg.
    Multumesc
  •  
    • 74 mesaje
    4 Iul 2007, 09:28
    0 0
    Nutritionistul are o dieta de baza. Aceasta dieta implica alimente permise si alimente interzise. Dupa ce ti se fac analizele el iti traseaza anumite reguli. Nu ai voie sa mananci toate alimentele considerate permise sau poti sa mananci si din cele interzise. Depinde de cum au iesit rezultatele si cate kg ai de dat jos.
    Eu am mers la dna doctor Magda Bajenaru si sunt foarte multumita deoarece slabesc numai cu mancare fara tot felul de pastile. Am inceput de aproximativ o luna si jumatate si nu m-am plans niciodata de foame pana acum.
    Acum doi ani am fost la alt doctor nutritionist si mancam Viaredin de doua ori pe zi si am luat Regenon 3 luni de zile. Pastilele nu sunt o solutie. Asta am invatat pe pielea mea.