constipatie
-
0 0spuneti-mi va rog cateva remedii pentru constipatie.
am citit pe undeva de tarate de grau. stie cineva?
taratele astea de grau sunt bune si intr-o dieta, in sensul ca "taie" foamea?
cum se folosesc?
multumesc! -
1. ceai verde beau, aproape zilnic, dar fara efect. multumesc pentru sfat oricum.
2. in legatura cu taratele, eu mananc la micul dejun 4 linguri de cereale cu o cana de ceai. ar fi bine sa pun in cana si 2 linguri de tarate (pe langa cele 4 linguri de cereale)?
3. seara daca pap tarate, nu ingrasa?
de obicei seara mananc doar un mar sau un grapefruit.
4. este adevarat ca taratele taie pofta de mancare (sau creeaza senzatia de satietate)? -
taratele se adauga in alimentatie in felul urmator - e un sfat primit de la medicul enterolog:
o lingura mare de tarate se pun intr-o ceasca. se inmoaie cu orice (ceai, supa, apa, iaurt etc).
se consuma in timpul fiecarei mese principale, impreuna cu mancarea (la fiecare 2-3 imbucaturi de mancare, se ia cate un varf de lingurita de tarate inmuiate).
enterologul respectiv mi-a spus ca, in multe cazuri, rezultatele s-au dovedit spectaculoase. -
dupa ani de constipatie si diferite chestii incercate am descoperit ca functioneaza: ananasul, prunele uscate, multe legume crude zilnic, cerealele naturale adica bobul strivit pur si simpu fara alte prelucrari si banalele tarate care sunt cele mai eficiente dupa mine.
momentan mananc seara 2 liguri de tarate oparite si cu o lingura de miere si mult ananas crud nu din conserva plus multe salate. de ingrasat nu cred ca ingrasa mai mult decat un castron de cereale, mai ales ca 80% sunt fibre care nu se digera plus maxim o llingura de faina alba, asta daca tii musai sa numeri caloriile. cu " dieta" asta am ajuns sa am problema inversa constipatiei
) adica 3-4 vizite zilnice de golire la buda. si ma simt mai mult decat excelent.