mancatul cu pofta

•  
    • 104 mesaje
    15 Iun 2007, 14:38
    0 0
    buna, prietena mea imi spune ca nu am nici o sansa sa slabesc pentru ca "mananc cu pofta". (am 56 kg si 1,60 m).
    este adevarat ca mananc cam repede (insa mestec destul de bine, zic eu, deci nu inghit chiar nemestecat). mananc salate, carne slaba, cereale, deci cam ca la dieta.
    de fapt "infulec" este cuvantul potrivit, de zici ca nu am mai vazut mancare.
    dupa ora 6 incerc sa nu mananc decat un mar sau beau suc de mere natural.
    ce parere aveti? daca mananc cu pofta nu slabesc? chiar daca mananc dietetic? am si eu vreo sansa?
  •  
    • 375 mesaje
    15 Iun 2007, 16:01
    0 0
    bineinteles ca poti sa slabesti - nu mai asculta tot ce se zice ... mancarea este una din putinele placeri ale vietii .. si nu are rost sa mananci iarba 12 luni din 12 doar ca sa slabesti sau sa te mentii ... poti sa mananci f bine, gustos si cu pofta - si sanatos - totul e sa renunti la grasimi (doar ulei de masline), zaharuri rafinate si fainoasele (doar cereale integrale si paine neagra) in rest totul e permis - cu moderatie! dar poti sa mananci "cu pofta" cum zici - ar fi anormal sa mananci in sila sau doar sa iti incarci bateriile
    si putin sport e super! hai, la treaba si sa ne tii la curent cu rezultatele!
  •  
    • 303 mesaje
    17 Iun 2007, 21:59
    0 0
    poti sa mananci ca porcu, atat timp cat manaci alimente de calitate si faci miscare. e foarte important sa nu ai frustrari in timpul dietei ca ai mai multe sanse sa renunti la ea sau sa te apuci iar de mancat prostii dupa ce slabesti daca iti impui restrictii multe.
  •  
    • 9835 mesaje
    18 Iun 2007, 18:29
    0 0
    1. oricat de bine ai apuca sa macini mancarea intre masele, daca ea nu apuca sa se imbibe bine in saliva, digestia se face prost --> rezulta toxine --> metabolism dereglat.

2. in principiu, din momentul in care incepi sa mananci, trebuie sa treaca cca 20 de minute pana cand creierul sa transmita catre sistemul digestiv senzatia de satietate.
    asta inseamna ca, cu cat mananci mai rapid, cu atat apuci sa mananci mai mult pana cand apare senzatia ca te-ai saturat - si reciproca: cand mananci mai lent, senzatia de satietate apare dupa cca 20 min chiar daca stomacul nu este inca indesat cu mancare.

eu doar ti-am zis, ca sa stii.
    tu te-ntreaba si socoate - vorba poetului