Meniuri usoare/pt. dieta-jurnal

•  
    • 443 mesaje
    31 Mai 2007, 00:42
    0 0
    Vreau sa propun tuturor fetelor care sunt la dieta sa scrie aici ce consuma sau isi gatesc zilnic,pentru a ne mai ajuta reciproc si nu a ramane in pana de idei,in materie de mancaruri usoare,fara multe grasimi si chiar retete de salate si nu numai.Fetele precum Sabbra,care si-au echilibrat regimul,ar putea sa ne impartaseasca atata din experienta anterioara,cat si din cea cotidiana,daca binevoiesc.
    Ce ziceti?
    Astept cu nerabdare primele sugestii!
    Va pup.
  •  
    • 25 mesaje
    31 Mai 2007, 09:18
    0 0
    e o idee buna ;eu de ex.stiu ce sa mananc la ora 8-cereale cu iaurt,pe la ora12- 2 mere,dar la ora 16?la ora 20?
    sunt in permanenta cura de slabire si chiar ma intereseaza ce mai pot manca;va astept si eu cu idei.PUPICI
  •  
    • 303 mesaje
    31 Mai 2007, 10:00
    0 0
    nu am retete sa va recomand pentru ca eu mananc cat de simplu posibil. pot sa va dau cateva idei in schimb.

in prezent sunt in faza de mentinere si incerc sa mananc cam cum am mancat cat am slabit. adica mancare cat mai putin prelucrata: carne de pui, peste si chiar porc slab la gratar sau cuptor facuta in suc propriu, eventual cu legume, carne de vita fiarta, oua fierte, omleta sau ochiuri fara grasime, multe fructe uscate, nuci,fructe proaspete si salate la greu numai cu ulei de masline, multe sucuri de fructe si legume si nu in ultimul timp multa miere.

preferatele mele sunt pestele, mai ales crapul, ananasul, curmalele, sucul de gref, limonada cu miere, salata de rosii. eu mi-am orientat dieta pe gr. sangv si cele de mai sus sunt alimentele care imi fac cel mai bine si asta mananc cel mai des.

si inca o recomandare care nu e deloc noua dar am probat-o pe pielea mea: mancati cat mai des. eu am 3 mese principale si gustari cam din ora in ora, mici, cam pana la ora 8 seara. mi s-a modificat foarte bine metabolismul dupa ce am inceput sa mananc asa si nu ma ingras daca am perioade ..lunare sa le zicem ...in care nu pot face sport zilnic cum fac de obicei.

o meniu tipic pentru mine e compus din 2 mese de proteina + legume ( adica dimineata oua sau branza + legume si verdeata si la pranz carne intotdeauna cu legume optional ) si una de legume seara si intre gustari de fructe proaspete si fructe uscate si sucuri proaspete.

sucurile mele preferate sunt:
    - gref
    - gref + portocala + pulpa de banana + morcov
    - favoritul favoritilor- rosii + ardei gras+ morcov + patrunjel ( asta e foarte bun cu morcovul ras si cu ardeiul taiat marunt)cu putina sare
    - rosii + telina verde sau radacina
    - mar
    - castravete cu putina sare si piper

prefer insa fructele si legumele intregi pentru ca am nevoie de fibra, plus ca nu se oxideaza.
  •  
    • 303 mesaje
    31 Mai 2007, 10:10
    0 0
    vroiam sa spun: " nu in ultimul rand miere".
  •  
    • 2817 mesaje
    31 Mai 2007, 20:47
    0 0
    cateva idei, nu neaparat de slabit, dar de mentinere si de hranire sanatoasa:

mic dejun:
    -cereale integrale cu lapte degresat si o lingura de miere / sau
    - 2 felii de paine integrala prajite cu aprox 100 de grame de branza (daca se poate, de capra), cu o rosie

pranz:
    - o supa crema cu multe legume si cu ceva proteine din linte sau fasole / sau
    - un gratar (pui sau peste-de preferat somon sau sardina) si o salata cu ulei de masline si zeama de lamaie/ sau legume la abur (broccoli, morcov, dovlecel, varza, telina, patrunjel-radacina)
    combinatii de salate (toate cu ulei de masline si zeama de lamaie)
    -salata verde cu ceapa verde si ridichi
    -rosii cu castraveti,ardei gras verde si rosu si ceapa alba
    -salata verde cu spanac crud, castraveti si marar
    -morcov ras si mazare din conserva

fructe sau sucuri de frute oricand...
    ah, si de inlocuit zaharul alb cu zahar brun, painea alba cu paine integrala.
  •  
    • 60 mesaje
    4 Iun 2007, 11:16
    0 0
    Si eu sunt aproape permanent la cura de slabire si cateodata e o adevarata provocare pentru mine ce sa mananc. In plus nu consum nici carne, decat ocazional peste(cand simt ca am nevoie de proteine). Asadar am un meniu destul de restrictiv dar din experienta am aflat ca se pot prepara si consuma mancaruri absolut delicioase chiar daca meniul e restrictiv.
    In general la micul dejun mananc musli sau cereale integrale si fara zahar adaugat cu iaurt degresat, de cele mai multe ori. La pranz aleg de cele mai multe ori salate, cu tot felul de legume sau legume congelate si preparate cu snitzel din soia, crenvusti tot din soia, paste, uneori peste. Pentru mine pranzul e masa importanta a zilei, asa ca portiile sunt mai mari. Adaug cateodata si un iaurt cu fructe sau un mic dulce.
    Seara mizez pe fructe...in cantitati foarte mari(astazi am in plan sa mananc un kilogram de capsune sau cirese;fructele variaza in functie de sezon). La ora patru mananc alune, nicu, fructe uscate, seminte. Cam asta mananc in general...exista insa si zile in care mai cad in "pacate"(chips-uri, croissante etc.) Duminica este ziua in care regimul este mai putin restrictiv(am nevoie de ziua asta, ca sa nu mor de pofte si sa imi incarc bateriile pentru o noua saptamana de regim) si consum mai multe dulciuri in general sau masa de seara din fructe o transform intrun sandvis delicios.
    Cu regimul asta nu slabesti foarte mult dar reusesc sa imi tin greutatea sub control.
    Sa nu uit...dimineata inainte de micul dejun, storc o lamaie si beau sucul ei cu apa calduta. Ajuta la eliminarea toxinelor din organism si accelereaza metabolismul grasimilor.
    Sport...incerc sa fac de 3-4 ori pe saptamana ...pilates.
    Cam asta e "regimul" meu.