igiena dusa la extrem

•  
    • 151 mesaje
    13 Mai 2007, 19:37
    0 0
    zilele trecute mi-am reintalnit o fosta colega de facultate,nascuse de curand un bebelus superb.mi-a aratat mainile ei care erau efectiv rani...de la ce?cat timp a fost insarcinata se spala exagerat de des pe maini si pe dinti,gingiile ei erau umflate ,iar de pe maini i se dusese practic pielea.a fost la diversi medici si i s-a spus ca va trece de la sine,dupa nastere,dar ea continua sa se spele la fel de des pe maini si recunoaste ca imediat dupa ce inchide robinetul cu apa,se spala din nou doar pt ca a pus mana pe el si simte ca-i murdada pe maini.iar noaptea se trezea din somn pt a se duce sa se spele pe maini.cu familia ei nu procedeaza la fel,nu are pretentia ca si sotul ei sa faca la fel,dar ei i se pare ca nu e niciodata suficient de curata pe maini.voi ati mai intalnit asemenea situatii? ea e constienta ca are o problema ,dar nu stie cum sa scape de ea...oare un tratament psihologic ar putea-o ajuta?
  •  
    • 2370 mesaje
    13 Mai 2007, 19:59
    0 0
    postat de: aurora_50 la data: 2007-05-13 16:28 pe topicul sanatate

Prietena mea are o fetita de 13 ani pe care (din cauza serviciului)o mai lasa in grija mea.Fetita nu vrea sa stea numai cu mine de cand a murit bunica ei acum un an.Am observat la fetita ca in ultimul timp se spala foarte des.Pe orice pune mana si are impresia ca o murdareste merge si se spala pe maini.Si ce este mai interesant e ca se spala de 4 ori.Mama ei habar nu are ce se intampla cu copila.Fetita mi-a raspuns la intebari. Spune ca ii este frica sa nu se imbolnaveasca si este singura,nu o mai are pe bunica.Am citit si eu pe saituri si cred ca e vorba de obsesie.Vreau sa o ajut.Poate imi dati sfaturi ce sa fac, si cum.
  •  
    • 9835 mesaje
    13 Mai 2007, 20:24
    0 0
    in ambele cazuri pare sa fie vorba de nevroza obsesiv compulsiva pe un fond anxios.

se trateaza la psihiatru.