despre fitness - intrebari, intrebari...
-
0 0mi-am facut abonament la sala: aerobic + fitness, dupa cum povesteam pe un alt topic acum cateva zile...
am cateva intrebari legate de "trasul de fiare"
daca aveti mai multa experienta ca mine ( eu am apr 2 saptamani
), poate imi raspundeti si mie.
- ce exercitii stiti pentru burtica, talie si aripioare? eu fac zilnic abdomene ( 4 serii de 40-50 ), extensii ( intinsa la un aparat, cu picioarele prinse, aplecari si ridicari peste orizontala), si un fel de rasuciri din trunchi la un aparat, la care nu prea simt efortul ( desi instructorul ma aisgura ca se lucreaza muschii, chiar daca nu ma doare
).
m-am masurat ieri cu centimetrul, si am descoperit ca in zona sanilor
s-a dus cel mai mult, iar in talie de-abia un cm... 
- sportul e suficient pentru abdomen, sau ar tb sa mai iau si alte masuri? am aspectul acela de "coaja de portocala", cu denivelari si atarnaturi
pe burta, si nu stiu daca scap de el, doar facand abdomene. masaj, creme, folie? ce sa mai incerc? -
eu stiam ca abdomenul se lucreaza o singura data pe saptamana, la fel ca exercitiile pentru celelalte parti ale corpului.. grasimea se duce uniform de pe tot corpul, nu numai dintr-o singura zona
extensiile pe care le faci sunt pentru a lucra fundul
si eu am inceput sala de curand si am impartit corpul in 2 parti .. intr-o zi lucrez abdomen si picioare iar in alta lucrez piept cu biceps si triceps.. dupa doua zile consecutiv de sala iau una pauza si apoi de la capat
-
eu cred ca abdomenul ar trebui sa-l lucrezi zilnic sau de cate ori mergi la sala .. eu asa fac deoarece cand incep sa ma ingras acolo se depune prima data
la o sedinta de fitness fac cate putin din toate, prima oara cardio, banda + stepper apoi abdomene, picioare si brate, fese mai putin, recunosc 
Tocmai ma uitam astazi la mine ca in ulima luna am mers la sala aproape zilnic, am reusit sa dau jos vreo 2 kg, deja se vede ceva insa am mancat ieri si azi un pic mai bine si am pus inapoi
offf, atata chin .. -
Deci.....suncile nu merg jos numai cu exercitii de forta, trebuie combinat: forta, apoi cardio 30-40 minute si mancare sanatoasa da? Fara prajeli, grasimi rele, dulciuri etc, stii voi foarte bine ce se mananca si ce nu....asa, abdomene fa des, nu ca ti s-ar duce grasimea cu abdomenele ca nu merge, dar sa-ti formezi muschii, abdomenul are niste muschi cam lenesi, intra un doi in relaxare totala
si cand faci exercitiile fa pauza cat mai scurta intre reprize. Aripioarele se duc jos facand exercitii pentru picioare, coapse, fund, sunt si aparate speciale la unele sali care lucreaza muschii adductori ai abbductori. Oricum nu uita cand vrei sa dai jos faci forta+cardio/aerobic+regim!!! asta e baza. NU ai cum sa slabesti localizat, numai pe o portiune de cativa centimetrii, lucreaza tot corpul si sa vezi ca in timp vei avea rezultate si grasimea se va duce din locurile cu pricina. Legat de faptul ca marimea taliei nu scade in centimetrii, vezi si cu mancarea ....poate ti s-a largit cavitatea stomacala daca mananci mult deodata sau daca bei apa in timpul meselor. Fa exercitii si pentru muschii oblici laterali! Stai in picioare cu ele departate la nivelul umerilor si cu gantere in maini si faci aplecari stanga-dreapta sau la banca de abdomene, te pui pe lateral, prinzi un picior, pui mainile la ceafa si faci aplecari stanga-dreapta. Sau stai in picioare, ridici un picior sa faca 90 grade cu cealalt care e pe pamant, il pui pe ceva, eu il pun pe marginea geamului
) mainile la ceafa si stanga-dreapta, stai linistita ca nu cazi, ai echilibru. -
multumesc pt sfaturi

in legatura cu alimentatia: am inceput dieta de acum 2 luni: fara prajeli, fara fast-food, fara dulciuri ( decat f rar), fara paine.
de aproape 2 saptamani am inceput si sala: aerobic (cam de 2 ori pe sapt) + fitness. instructorul insa imi zice acelasi lucru: ca nu se poate slabi localizat.
problema mea e ca, si atunci cand eram cu 8 kg mai slaba ( minimul de greutate la care am ajuns), tot aveam o idee de burtica tuguiata si niste aripioare
si asta e motivul pentru care vreau sa stiu cum le dau jos...
... sutienele mi-au ramas mari la cupe; cureaua se incheie la 3 gauri mai putin; numai in talie parca nu dau jos cum as vrea
-
Faci forta, ia si tu niste proteine sa nu-ti distrugi muschii cu atata cardio/aerobic. In muschi are loc arderea grasimilor, deci tonifiaza-i klumea. Te scapi de grasimea cu pricina daca lucrezi klumea, nu te uita la cantar!!!! Ai dat 8 kg jos si ai ramas cu grasime si normal, ai dat jos nu numai grasime ci mai mult ca sigur ca si masa si e pacat. Ai grija de muschii tai, ia niste suplimente si grija la regim si ai sa vezi ca daca ai rabdare se duce si grasimea aia. Am mai scris la alt topic, fetelor faceti forta pe langa aerobic ca nu va faceti cat dulapul si sa vreti!!!! NU aveti cum