Va rog din suflet sa ma ajutati! :(

•  
    • 15 mesaje
    25 Apr 2007, 22:59
    0 0
    Buna! Ma numesc Gaby si am 15 ani.
    As vrea sa imi spuneti si mie ce sa fac deoarece mi-am pierdut increderea in sine si ambitia! Nu stiu ce s-a intamplat cu mine
    In clasa a VII-a am slabit foarte mult (aprox. 15 kg) dar un an mai tarziu m-am ingrasat la loc si de atunci ma tot chinui sa slabesc dar nu am vointa.Stau cu orele la calculator si caut regimuri de slabire cu ajutorul carora sa slabesc repede si mult.Bineinteles ca nu ma tin de ele si seara mananc foarte mult...
    Vara trecuta eram asa de disperata sa slabesc incat mancam doar un castron de supa de varza pe zi si nimic mai mult.Si iar degeaba pentru ca dupa o saptamana iar mancam foarte mult!
    Si azi la fel: mi-am propus sa mananc doar cartofi fierti... am mancat inainte sa plec la scoala si dupa ce am venit. Pe la 8 jumate cand a venit mama si a adus lasagna(sau cum s-o scrie :">) am mancat! Fara sa imi fie foame... E ceva in mine care tot spune: "Mananca!Mananca!" lol
    Spuneti-mi, va rog, ce sa fac sa fiu mult mai ambitioasa! Dati-mi niste sfaturi!
  •  
    • 4411 mesaje
    25 Apr 2007, 23:47
    0 0
    Nu trebuie sa te ingrijorezi..La varsta ta se produc multe schimbari in organism..Vei creste in inaltime inca vreo 6 ani de acum inainte,nu ti face griji si nu te abtine de la orice fel de mancare.Este o greseala sa vrei sa mananci o zi intreaga numai cartofi fierti..Organismul are nevoie de mult mai mult decat iti ofera acei cartofi.Poti manca diverse salate ,mie imi plac f mult,branzeturi,fructe proaspete.Carnea mananc o la gratar-de vita sau de pui,daca iti place si pestele este f bine,mie imi place f mult.La scoala ia ti o gustare de acasa nu cumpara niciodata ce se vinde prin chiscuri (chipsuri,napolitane,floricele sau orice altceva de genul asta).Pe langa faptul ca ingrasa nu sunt deloc sanatoase.Poti manca pe saturate si sa slabesti crede ma.Daca faci si putin sport este extraordinar de bine.

Eu am fost intotdeauna mai plinuta de fel,mai robusta.De vreun an si ceva nu mai mananc prajeli (apropos daca mananci de la mc eu zic mai bine sa l elimini,sau orice altceva de genul asta) ,carne de porc rar,mezeluri la fel.Imi satisfac orice pofta insa cu masura.sa spunem ca mi e pofta de o prajitura..nu salivez la nesfarsit langa vitrine..mananc o prajitura o data pe saptamana maxim(uneori trec si 3-4 saptamani fara sa mi fie pofta).la fel si cartofi prajiti daca ai pofta..o data pe saptamana.Ma simt si f bine si am si slabit destul de mult.Scoate ti din cap ideile astea cu dieta..la 15 ani chiar nu ai de ce sa ti faci griji daca iti controlezi putin alimentatia.Asta ar trebui sa facem toti indiferent de greutate

De ce ai slabit atat de mult?Ai facut niste analize in perioada respectiva?
  •  
    • 221 mesaje
    26 Apr 2007, 09:48
    0 0
    Gaby, si eu sunt la fel, vreau sa vad rezultate radicale repede, si cum asta nu se poate, ma plictisesc,ma deprim si incep sa ma indop.
    Cel mai important e sa ne convingem ca rezultate bune si durabile se obtin numai cu rabdare.
    Andreea ti-a dat niste sfaturi f bune mai sus. Mai ales la varsta ta e important sa mananci sanatos si sa nu tii cure drastice, pentru ca o sa-ti dai organismul peste cap si mai tarziu o sa-ti fie f greu sa slabesti.Eu nu sunt mult mai mare ca tine si deja incep sa simt efectele astea, mi-e mult mai greu sa slabesc decat acum 3-4 ani.
    Ti-as sugera sa-ti faci un plan pe 1 luna sau 2 in care sa mananci sanatos, cel putin 3 mese pe zi, dar cantitati mai mici, sa incerci sa elimini pe cat posibil dulciurile si fainoasele si sa nu mai manaci seara dupa 7. Daca ti-e foame papa un iaurt sau un fruct. Neaparat 2 litri de apa pe zi, hidratezi organismul si nici n-o sa iti mai fie foame.
    Tre' sa faci si sport. Daca nu poti sa mergi la o sala ia-ti de pe odc filmulete cu Tae-bo si Pilates.Nu trebuie sa te arunci la cele grele, fa cele mai simple programe dar cu consecventa, tine-te de ele si o sa vezi ca ajuta mult de tot. Nu chiuli de la sport la scoala, iesi cu gashca la baschet sau volei...mai cunosti si tipi dragutzi cu ocazia asta
    Fa-ti un calendar si bifeaza fiecare zi in care te-ai tinut de plan, ca sa te motivezi. O sa fie greu la inceput,dar sunt sigura ca daca reusesti sa ai putina rabdare o sa fi tare multumita.
    Ah, si inca ceva. Ziceai ca mama ta a adus aseara lasagna. Nu poti sa vb cu ai tai, sa le spui ca ai vrea sa slabesti putin intr-un mod sanatos si sa te ajute si ei, adica sa nu mai vina cu tentatii, sau daca sunt in casa, sa nu te imbie si pe tine. Conteaza mult si sprijinul familiei.

P.S. Daca vrei putem sa mai vb si pe mess, ne sustinem reciproc ca si eu tre'sa dau sunculitele jos daca vreau la mare
  •  
    • 9835 mesaje
    26 Apr 2007, 13:28
    0 0
    bubble girl, in primul rand trebuie sa renunti la nick-name-ul asta, care arata ca undeva in capul tau, chiar daca teoretic vrei sa slabesti, imaginea ta despre tine insati este aceea in care ai niste kilograme in plus.

prin urmare, fa efortul de a te vedea, in imaginatie, supla si fericita. si neaparat gaseste-ti un alt nick, de genul slim_girl. subconstientul va procesa aceste lucruri si te va ajuta in demersul tau de a slabi si a ramane supla.

urmatorul meu sfat este sa incepi sa faci schimbari treptate in stilul tau de viata si alimentatie.

in acest moment, atat modul tau de gandire cat si cel de a actiona sunt marcate de o oarecare inertie, ceea ce inseamna ca, desi mental ti-ai dori sa faci ceva concret pentru a slabi, iti este greu sa aplici.

trebuie sa schimbi acest lucru, intarindu-ti, mai intai, vointa.

un exercitiu foarte simplu pentru intarirea vointei este urmatorul:
    indiferent unde te afli si ce faci, la o anumita ora (sa zicem, zilnic la ora 10 seara), te duci la fereastra, o deschizi si o inchizi la loc. oricat de caraghios de simplu ar parea, acest exercitiu chiar te ajuta sa iti intaresti vointa si puterea de actiune constient orientata.

un alt sfat: INVATA SA GATESTI.
    gatind, intri intr-o altfel de legatura cu mancarea, incepi sa o constientizezi mult mai bine si sa o consumi cu mai multa atentie decat inainte, saturandu-te din cantitati mult mai mici decat inainte.
    in plus:
    - in acest fel vei putea sa decizi singura ce sa mananci si cand sa mananci. ba mai mult, poti gati, din cand in cand, si pentru restul membrilor familiei tale - exista sanse ca ei sa aprecieze mancarea facuta de tine si sa adopte, din mers, obiceiuri alimentare mai sanatoase.
    - va trebui sa faci singura anumite cumparaturi, sa cureti legume, sa le toci, sa speli vase, aragazul etc; sunt niste actiuni care te vor ajuta sa iesi, treptat, din starea de sedentarism mental si fizic in care te afli.

daca parintii tai vor remarca la tine vointa clara de a slabi si a avea un mod de viata sanatos, cu siguranta ca iti vor oferi cu inima deschisa bani pentru un abonament la o sala de aerobic sau fitness sau, de ce nu, pentru propriul tau stepper sau bicicleta stationara.

marele noroc ar fi sa iti atragi mama in toata povestea asta. ati putea gati si face sport ca sa slabiti impreuna - este bine stiut ca e mult mai usor sa te tii de o dieta si de sport atunci cand lucrezi in echipa cu cineva.
  •  
    • 1703 mesaje
    26 Apr 2007, 19:34
    0 0
    gabi, daca vrei sa slabesti mergi la un nutritionist! lasa regimurile de slabit minune pe care le gasesti prin diverse reviste sau site-uri, nu faci decat sa iti dai peste cap si metaboismul si psihicul. cunosc din poprie experienta. nutritionistul te invata ce si cat sa mananci, astfel incat sa nu-ti privezi organismul de ceea ce-i este necesar. si in mod sigur iti va recomanda si miscare. nu incerca sa slabesti "dupa ureche", iti va parea rau mai tarziu.
  •  
    • 15 mesaje
    27 Apr 2007, 20:10
    0 0
    Am tinut un regim cu HerbalLife.. mancam doar o data pe zi si luam de doua ori "formula 1".
    Si mama mea a tinut cura de slabire(cum am tinut si eu) si am rugat-o sa nu mai cumpere dulciuri pentru ca vreau sa slabesc. A spus ca le ia ca sa fie in casa (ptr musafiri) si daca vreau sa tin cura sa nu mananc din ele.
    As vrea sa ma duc la un nutritionist dar nu cred ca o sa vrea mama sau o sa zica "da, o sa mergem" si o sa uite...
    Mi-am facut si programe de alimentatie dar degeaba.Daca nu respectam ceva (din neatentie) renuntam de tot si mancam ft mult.
    Nu stiu daca v-am spus ca am facut si Pilates... dar am facut cu pauze.Faceam doua saptamani sau trei iar cand imi venea menstruatia ma opream si uitam sa reiau... reluam abia cand imi aduceam aminte sau cand nu ma mai suportam.
  •  
    • 2825 mesaje
    27 Apr 2007, 20:36
    0 0
    Draga mea, singurica n-ai sa poti! Cheam-o pe mama ta aici ca ea este principala vinovata a problemei tale.

Eu am o fetita de 17 ani, are kg in plus, e greseala mea, o las pana tarziu la calculator , iar dimineata nu se poate trezi, sare peste mic dejun, peste pranz, la scoala mananca porcarii, iar seara, cand ajunge acasa mananca de sparge!

Dar de acum, GATA, am declarat RAZBOI internetului si mancarii nesanatoase!

Trebuie sa mananci bine pana in ora 18, sa elimini zaharul ,painea alba, dulciurile, fainoasele,cartofii. cola, pepsi, sa bei doi l de apa plata cu lamaie, miscare si sa ai trei mese principale+fructe intre mese, un mar.
    Roag-o pe mama ta sa nu-ti mai gateasca decat gratare cu salate, fara ulei
  •  
    • 15 mesaje
    27 Apr 2007, 21:15
    0 0
    nici eu nu ma pot trezi de dimineata si de aceea nu pot avea o alimentatie sanatoasa ma refer la faptul ca nu mananc regulat
  •  
    • 9835 mesaje
    28 Apr 2007, 11:10
    0 0
    adolescentii au nevoie de mai multe ore de somn decat adultii (9-10 ore in loc de 7-.

iar lipsa somnului suficient INGRASA, chiar fara supraalimentatie. (insomnia este una dintre cauzele obezitatii, de exemplu)

bubble girl, repet: nu astepta sa iti gateasca mama ta. la varsta ei nu prea mai conteaza cate kilograme are, asa ca pun pariu ca nu sta ea in drum de dieta ta atunci care are pofta de dulciuri, lasagna, maioneza sau cartofi prajiti . esti suficient de mare incat sa incepi sa-ti gatesti singura si sa poti sa iti dai peste mana atunci cand vezi in frigiderul parintilor mancaruri care ingrasa.
  •  
    • 2825 mesaje
    28 Apr 2007, 11:15
    0 0
    Donna, ce spui tu, e f frumos, sa0si gateasca singura! Dar fiica-mea are 17 si nu-si face nici macar un ceai singura!

Eu sunt de parere ca , fara mama ei, n-o sa reuseasca!
  •  
    • 9835 mesaje
    28 Apr 2007, 11:19
    0 0
    doremy, este o greseala. la varsta asta (17 ani), o fata ar trebui sa stie gateasca macar cateva feluri simple de mancare (un gratar, o supa, o mancare de legume).

si maica-mea m-a "protejat" in acelasi fel de greutatile gospodariei, si mare rau mi-a facut. a trebuit sa invat singura sa gatesc, dupa ce m-am casatorit, si mi-a fost ingrozitor de greu sa ma obisnuiesc nu numai cu efortul asta cu care nu eram obisnuita, ci si cu ideea ca este datoria mea sa ma ocup de partea asta a vietii de familie.
  •  
    • 2825 mesaje
    28 Apr 2007, 21:04
    0 0
    Donna, parca ai fi soacra-mea , parol!!!
    ,,Pune fetele la treabaaaa!!''
    Nici mama mea nu m-a pus, nici macar chilotii nu-mi amintesc sa fi spalat , iar la un an dupa casatorie, faceam si ptr noi si ptr mama regim.
    E adevarat. primele incercari le-am aruncat pe canalizare, ca nici cainii n-au mancat, dar de ce sa nu copilareasca, n-au timp de cratita pana la 90 de ani?!
    Se vede ca n-ai fetite!

Nu faceti, mama, nimic!
  •  
    • 686 mesaje
    28 Apr 2007, 22:45
    0 0
    ma bag si eu in discutie, bubble ce zice donna este f bine ti a dat niste sfaturi extraordinar de bune eu zic sa incepi sa le pui in practica, ar trebui sa inveti sa gatesti doar pt tine la inceput, nu trebuie sa privesti chestia asta ca si o sarcina, ci ca pe un lucru care sa ti faca placere sa te destinda sa te faca sa te gandesti ca pe zi ce trece vei arata mai bine.

eu am invatat sa gatesc singura de placere chiar imi place sa gatesc sa combin retete, la inceput mancarea era groaznica chiar ma gandesc daca ma maritam si sotul manca pana invatam sa gatesc mancarea aceea, saracul ma faceam de ras ca sa nu zic ca nu i-ar fi convenit.

mama ar trebui sa te sustina pt ca are un rol foarte important , sa nu faci greseala sa mananci 0 data in zi pt ca nu ai sa poti, eu zic sa ne tii la curent asa vei avea un sprijin in noi si te vei putea tine de treaba
  •  
    • 9835 mesaje
    28 Apr 2007, 22:57
    0 0
    doremy, se vede treaba ca nu prea o simpatizezi pe soacra ta... ghinionul meu e ca s-a nimerit sa sustin una dintre opiniile ei...

este, fireste, dreptul tau sa decizi cum iti pregatesti fetele pentru viata.

insa uite ca nu toate fetele au norocul sa aiba o mama care sa fie preocupata de problemele lor.

si eu am fost o adolescenta cu tendinta de ingrasare, dar maica-mea intotdeauna a gatit foarte gras (a avut si inca are o mare preferinta pentru prajeluri, desi are colesterolul marit) si se multumea doar sa-mi spuna: "ai grija, ca ai facut un fund cat o banita".
  •  
    • 15 mesaje
    29 Apr 2007, 00:34
    0 0
    Pai si daca gatesc, nu e inca un motiv sa mananc?
    Azi am vrut sa mananc doar iaurt. Totul a mers ft bine pana la ora 8 jumate cand mi s-a facut pofta de cartofi prajiti si bineinteles ca mi-am facut.
    De fiecare data cand mi se intampla asta(sa mananc seara tarziu sau sa mananc mult) ma gandesc ca o sa regret sau ca ar trebui sa ma opresc dar degeaba... parca ma obliga ceva sa mananc nu mai suport... inainte nu eram chiar asa...
  •  
    • 2538 mesaje
    29 Apr 2007, 07:16
    0 0
    off topic total:
    aoleu donna,cum la varsta mamei ei nu prea mai conteaza cate kg are?
    mama ei poate avea chiar si doar 35 de ani;problema nu este ca nu prea mai conteaza ci ca intr-adevar mama ei face parte din categoria femeilor pt care nu conteaza...

te pup
  •  
    • 627 mesaje
    29 Apr 2007, 10:06
    0 0
    "azi mananc doar iaurt" - imi vine rau numai cand aud

nu asta e solutia, copile. nu dietele-minune, nu statul nemancat, nu iaurt / salata / fructe o zi intreaga.... in felul asta nu reusesti decat sa-ti slabesti organismul, lipsindu-l de nutriente necesare, sa ti-l obisnuiesti cu un aport mic de calorii ( ceea ce inseamna ca la prima masa "normala" o sa pui si mai mult pe tine), sau sa te infometezi pana cand nu mai rezisti si ataci frigiderul, la 2 noaptea

eu am slabit 8 kg in ultimele 2 luni. si n-am facut foamea, si n-am apelat la nici o dieta cu boabe de orez, numarat de calorii, ceaiuri diuretice sau pastile.
    pur si simplu am renuntat la fast-food, la mancatul seara ( pe cat posibil), la dulciuri si cartofei prajiti; mi-am impus sa mananc dimineata inainte de a merge la scoala (da, si eu merg la scoala - doar ca sunt de cealalta parte a baricadei - sunt profesoara). si de aproape 2 saptamani merg si la sala

poti sa-ti iei mama la aerobic am o "colega" care vine la fitness cu baiatul ei, un vlajgan de 2 metri...

poti sa-ti impui sa mananci dimineata, ca sa nu te mai ia foamea la scoala si sa dai iama in produsele de fast-food... am reusit eu care pana la 12 nu puteam sa pun nimic in gura, poti si u

bafta!
  •  
    • 686 mesaje
    29 Apr 2007, 10:55
    0 0
    bubble nu e vb ca s a schimbat ceva in metabolismnul tau de iti este asa foame, cauza e ca tot timpul te gandesti nu am voie sa mananc iar asta iti cauzeaza foame

incearca sa mananci bine pana la ora 6 seara, iar cand ti e foame seara mananci doar un mar si bei apa

tu faci invers ziua nu mananci si seara scapi in frigider ia inverseaza lucrurile sa vezi ca nu o sa ti mai fie foame pe la 8 seara.
  •  
    • 2825 mesaje
    29 Apr 2007, 13:05
    0 0
    Bubble, Eu am slabit 4 kg in ultimile 17 zile si fiica-mea cea mica 3 kg si am mancat ca porcii!

Uite cum faci! Mananci zilnic:

dimineata incepi cu cereale cu iaurt
    mere

pui sau peste la gratar
    salate asortate cu lamaie stoarsa
    mere
    seara pana inora 7 iar un gratar cu salata
    2 l apa plata cu lamaie, un ceai verde
    Batoane ptr slabit

Vezi cate poti sa mananci?Si fa aerobic, cate o ora pe zi, in camera ta, da muzica la maxim si topaie!
    Muta-te la mine, sa tii dieta impreuna cu noi!
    Pana pleci la scoala , daca esti dupa amiaza, trebuie sa mananci deja doua mese, iar la scoala ia-ti mere si un baton ptr slabit.Stiu care-i problema voastra, va treziti tarziu si plecati la scoala nemancate

Intra pe wwww.idieta.ro si citeste tot ce poti, gasesti acolo o gramada de diete
  •  
    • 9835 mesaje
    29 Apr 2007, 13:53
    0 0
    bubble girl, trebuie sa inveti sa rezisti acestor pofte nesanatoase.

uite, de exemplu, cand ti se mai face pofta de cartofi prajiti, nu ceda imediat impulsului, ci gandeste-te ce ALTCEVA te-ar satisface:

- iaurt cu cereale
    - branza de vaci degrasata in care pasezi sau razi o bucata de fruct
    - o salata de ciuperci cu sos de iaurt si usturoi
    - un ardei gras umplut cu branza de vaci (simpla sau amestecata, la alegere, cu boia, chimen, marar, piper, usturoi, ceapa verde etc etc)
    - mix de legume (se gasesc congelate, la pungi), inabusite cu o lingura de ulei si in care poti adauga usturoi si mirodenii dupa gust: piper, boia de ardei, cimbru, busuioc
    - 2-3 morcovi si o bucata de telina, taiate cubulete, fierte pe jumatate, apoi bagate la cuptor ca sa se gratineze intr-o craticioara unsa cu ulei. la servire, storci lamaie peste ele si le presari cu mirodenii.
    etc etc etc etc...

cand, pentru tine, "ceva bun" are o semnificatie limitata la cartofi prajiti si alte cateva mancaruri nesanatoase, e firesc sa nu iti vina in minte altceva.

ceea ce trebuie sa faci, de fapt, este sa iti imbogatesti paleta de optiuni culinare.

te asigur ca exista sute de variante dietetice usor de preparat si cel putin la fel de gustoase precum cartofii prajiti.

sincer de tot iti spun ca eu mananc cartofi prajiti numai cand merg in vizita si nu vreau sa jignesc gazda, asa ca gust cativa... mi-am bagat atat de bine in cap ideea ca nu sunt sanatosi, incat pur si simplu imi stau in gat.