Cum dam jos?
-
0 0Este posibil sa dai vreo 30 de kile jos pana prin iunie?sau cel tarziu august?va rog dati-mi sfaturi.
-
Anda, da este posibil! Cu muuuuuuuulta vointa, niste restrictii la mancare, DAR NU DRASTICE si niste sport n-ar strica. Nu fitness la inceput ... ci niste aerobic, jogging daca te tine, tae-bo chiar ... iar abia dupa ce ai slabit niste fitness, pentru conturare.
Personal recomand cartea Mihaelei Bilic - Silueta dincolo de mituri, care te invata cum sa slabesti si cum sa te mentii ... practic te va educa cum sa duci un stil de viata sanatos.
Nu fac reclama, dar pe mine m-a ajutat. In 6 saptamani am dat jos 7 kilograme, fara sport, ci doar cu restrictii pe grasimi, prajeli, mancare tip fast-food, zahar, sare. Daca faceam si sport cel mai probabil dadeam jos minim 10 kg. Dar asa ... -
mai una e sa slabesti trebuiasca sa slabesti 10 kg si alta sa slabesti 30 kg. intamplator eu chiar 30 kg am avut de slabit. am dat in 6 luni 20 si chiar m-am straduit. am facut sport zilnic, am tinut si o dieta decenta, nu drastica, nu restrictiva. de 2 luni ma chinui sa dau jos restul de kg si fac sport tot zilnic, numai cardio de data asta care slabeste la greu, mananc numai mancare preparata de mine natural, absolut nimic preparat industrial, si cruditati cu caru si abia abia am inceput sa dau jos iar. e foarte greu sa slabesti atat de mult intr-un timp atat de scurt pentru ca la un moment dat se obisnuieste corpul cu regimul si nu mai reactioneaza.
eu va sfatuiesc sa o luati usor, fara sa va infometati si sa mancati sanatos si sa faceti foarte mult sport pentru ca asta slabeste cel ma bine. obiectivul realist recomandat de medici este de 10% din greutatea actuala date jos in 6 luni. ca metabolismul vostru e mai bun de atat foarte bine!
aveti grija de voi si bafta multa la slabit! -
Nu intru in polemici ca nu se merita..
In orice caz, daca vezi ca nu reusesti decat un nr de x kg, considera-le un castig.Trebuie sa vezi partea buna a paharului, sa nu spui niciodata:"eu de ce nu pot daca altele pot?".
Nu e important slabitul a x kg ci mentinerea lor!In alta ordine de idei nu iti propune diete prea restrictive de dragul de a slabi mult deoarece in momentul cand ai sa vezi ca nu te poti mentine(pt ca asta se intampla in cazul dietelor stricte), s-ar putea sa incerci tot posibilul sa faci lucrul asta.Dieta pe care trebuie sa o urmezi trebuie neaparat avizata de un nutritionist(deoarece ai f mult de slabit), care sa te si urmareasca pe perioada curei.Eu una am slabit 20 kg in 8 luni(slabisem 22 dar am luat 2 kg inapoi deoarece mentinerea e foarte grea).Poti face un sondaj...cine, cat a slabit, ce dieta a urmat..e foarte important sa fii realista!
Bafta si..sa ne tii la curent! -
Euali, gand la gand...
Problema e alta..cine are vointa nu ajunge sa aiba 30 kg in plus.(exceptand anumite dereglari, sau vreo sarcina..)A vrea sa dai jos 30 kg in 2-3 luni e disperare..nu e necesara nici o dieta ci schimbarea mentalitatii.
Of..si toate suntem atat de bune la teorie, dar cand e sa punem in practica...
-
Mey gagici, vreau sa ma fac si aici inteleasa din capul locului.
1. depinde de fiecare om in parte cat se ingrasa, cum si la fel cum slabeste si cat.
2. nu sunt adepta infometarii, pentru ca sunt gurmanda.
3. m-am dat pe mine exemplu cu 7 kilograme in 6 saptamani; singurele restrictii au fost : prajelile, grasimile, fast-food-urile si zaharul.
4. daca Anda5, vrea sa slabeasca dupa ce a nascut ... SIGUR nu-i va fi recomandat de nici un medic sa slabeasca atat.
5. spuneam ca nu este imposibil, pentru ca eu am mai trecut in urma cu 7 ani de zile printr-o faza asemanatoare : 1,65 inaltime cu 75 de kile; am dat jos 15 kile in 2 luni ... acum cred ca le voi da in vreo 3 luni pentru ca nu prea am timp de sport. -
Anda trebuie sa-ti pui in cap sa slabesti cat poti de mult pana in august ( iulie cand vrei tu ). Cate kg or sa fie, o sa vezi atunci. Si eu mi-am propus in ianuarie sa slabesc pana de Pasti si am slabit, dar nu tot ce mi-am propus. Dar faptul ca se vede ma face sa merg inainte. Eu am slabit aproape 17 kg cu Atkins si 2 saptamani de ciorba de varza , dar cu greseli si intreruperi. (Si nici nu stiu cat m-am ingrasat de Pasti ca am mancat tot ce mi-am dorit).De-o luna de zile merg si la sala de 5 ori pe saptamana.
Multe din fete au slabit combinand diete sau tinand diete una dupa alta. Intr-un fel este mai usor pentru ca pe o perioada lunga te saturi si de fripturi si de salate oricat de mult ti-ar place la inceput.
Spuneti fiecare cum ati slabit si ajutati fata ca doar stiti cum este cand simti ca nu se mai poate asa.
Anutza, tu ai slabit destul de repede, nu? -
Anutza scuza-ma. abia acum am vazut ca tu ai raspuns la ce intrebam eu. 20 de kg in 8 luni. Cu ce ti-a mers slabitul cel mai bine?
Apropo de problemele cu mentinutul greutatii eu am descoperit pe mine ca daca intrerup dieta (Atkins) cu post sau mancand disociat nu pun pe mine. Orice altceva am incercat (mancat putin, fara grasimi etc)nu merge, se pune grasimea ca la gravide 3kg pe saptamana.
Anda, undeva trebuie sa incepi. Pana te hotarasti cu ce dieta, renunta la masa de seara sau transform-o intr-un iaurt.
Succes. -
Cel mai bine a mers: dim 1 gref(sau mar, portocala), pranz gratar cu salata ff multa, seara 1 iaurt light(de 400 gr) cu tarate(regleaza digestia si satura).
Problema e ca nu cred ca e bine ca autoarea topicului sa aiba sperante mult prea mari.Parerea mea e ca echilibrul este cheia.Dupa ce va slabi vreo 10-15 kg, se va lovi de prima perioada de platou si nu va slabi indiferent ce va face.(sau va slabi infometandu-se drastic, ceea ce e o arma cu doua taisuri)Cine a slabit ff mult stie despre ce vorbesc.Apoi mai e per de platou inainte de atingerea kg ideale, acele kg sunt cel mai greu de slabit.Indiferent de situatie, atat la 100 cat si la 50 de kg, tot noi suntem!Trebuie sa fim realiste, cumpatate si sa ne pastram sanatatea fizica si mentala... -
Anutza , tu ai mare dreptate cu slabitul sanatos si cu platourile. Din punctul meu de vedere Atkinsul a fost cel mai bun pentru ca n-am facut foamea deloc. Pofte, da. Bale pana la pamant la o felie de paine. Dar foame mai putin. Nu stiu cum rezisti tu cu asa putina mancare. Stiu ca ideea e sa-mi micsorez stomacul si sa mananc mai putin si mult mai sanatos dupa ce ajung la greutatea pe care mi-am propus-o ca sa pot sa ma mentin, dar nu stiu cum o sa fac chestia asta.
La mine, afara de Atkins dieta daneza a mai dat rezultate foarte bune acum cativa ani. Da-i greu al naibii! -
stomacul se micsoreaza gradual. ma gandesc ca daca esti la atkins poti sa mananci putin si satios ca mananci proteine ( asta din putinul pe care il stiu eu despre atkins). eu mi-am obisnuit organismul sa manance des si putin si nu mai am stres ca pot manca prea mult. in mod normal mananc dimineata fie un ou fiert cu verdeata, fie putina branzica cu legume . pe la 11 mananc smochine sau un fruct. la pranz friptura cu salata sau carne fiarta cu legume. mai tarziu iar fruct. si seara pe la 7 o salata mare ca tre sa ma tina pana dimineata.