Sunt oare grasii niste nesimtiti?

•  
    • 2342 mesaje
    5 Apr 2007, 12:26
    0 0
    Am citit de mai multe ori pe forum cum ca personele grase ar fi niste nesimtite sau ca mananca in nestire ca nesimtitii. Si chiar mama mea spunea acelas lucru.
    Ma intreb oare char asa sa fie. Poate ca ai o problema si nu te saturi cu o portie normala de mancare. Asta chiar te face oare nesimtit?
  •  
    • 1530 mesaje
    5 Apr 2007, 12:36
    0 0
    Nu cred ca te face nesimtit. Mancarea ma face sa uit (dar pe durata scurta), ma face sa ma simt mai bine, merge super la o carte buna sau la un film super. Numai ca asa am ajuns la un nr impresionanat de kg (un pic sub suta de kile). Si am lasat-o balta. Nici acum nu mi-a disparut foamea sau pofta, insa stiu ca alta cale nu am decat sa fiu moderata.

Cred insa ca mancatul in continuu si/sau in cantitati mari, vine din traditie, obiceiuri de familie total idioate (vezi "iti dau ceva bun daca manaci tot" din copilarie), din lene, din nepasare, din bucurie sau din depresie, din "gol", etc. Si e urmat de regrete si vina si disperarea de a nu gasi haine in magazine, de a nu te simti comfortabil in propria forma, de a nu putea sa urci un rand de scari fara sa gafai. Asa ca... cine nu e multumit pentru ca e gras(a), insa nu face nimic si mananca mult in continuare, ar trebui sa se gandeasca mai bine la cum isi face sungur rau, si psihic si fizic.
  •  
    • 3528 mesaje
    5 Apr 2007, 13:46
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 72 mesaje
    5 Apr 2007, 14:02
    0 0
    Nu chiat toti...stiu ca sunt unii care sunt asa din cauza ca au probleme cu tiroida. Si exista f multe persoane nesimtite slabe...stiti cum se spune :mica si a dracului!
  •  
    • 125 mesaje
    5 Apr 2007, 14:19
    0 0
    Sunt multe femei care-si spun:"ce daca ma ingras...eu sa fiu sanatoasa!"(si daca cumva sotul se mai uita si prin alte parti nu inteleg ca poate sotul nu te-a luat cu 100 kg ci doar cu 50..ca el asa te-a placut)sau care toata ziua gusta si apoi spun : "Nu stiu draga de ce ma ingras asa..ca nu mananc nimic toata ziua!"Sau: tin cura dar zac toata ziua la tv sau in fata calculatorului si apoi se intreaba de ce nu slabesc..pai fara sa fii un pic activa cum sa slabesti?Nemancand?Nici macar nu cred ca poti cataloga oamenii dupa obiceiurile astea..totusi ar trebui sa ne intrebam putin si ce vrem de la viata asta...cum vream sa aratam.Aici ma refer la fetele tinere..oare vrem sa ajungem la 50 de ani cu 3 randuri de burti si sa iesim la padure colea...la periferie, sau vrem sa fim mai usurele un pic si sa facem trasee montane, sa ne bucuram de viata, de aer curat? ma rog...pe mine ma pasioneaza muntele, de aia am dat exemplul asta.Ar trebui sa avem respect mai mult pt persoana proprie.
  •  
    • 2342 mesaje
    5 Apr 2007, 14:44
    0 0
    Sunt ore nesimtita daca acum eu poftesc la inghetata. Sotul zice sa nu cumpar ca trebuie sa tin dieta. Ce sa fac?

Pe mine ma omoara socrul meu. El zice ca e la dieta, dar se scoala pe la 3-4 dimineata si infuleca 1 Kg cereale cu 3-4 litri de lapte. Nu exagerez. Ca dimineata vad in gunoi 3-4 pungi e cereale si in chiuveta 5-6 farfurii cu resturi de cereale care nu erau in seara precedenta. Si dupa care la pranz face ifose. Sorry eu nu mananac ca sunt la dieta. Nu am mancat decat un mar azi. Dupa care ostentativ in fata ta mananca juma de rosie si o frunza de salata pe cand tu te simti vinovata ca ai mancat un copan si o felie de paine. Imi vine sa ii zic dar cerealele alea cine naiba le mananca?
  •  
    • 156 mesaje
    5 Apr 2007, 15:05
    0 0
    Si cata inghetata mananci in momentul in care poftesti la inghetata?
  •  
    • 2342 mesaje
    5 Apr 2007, 15:13
    0 0
    Un cornet.
  •  
    • 1135 mesaje
    5 Apr 2007, 15:48
    0 0
    Si de ce nu-l intrebi de cereale? Doar e evident si pentru el ca stii, nu? Altfel se obosea sa spele vasele.
  •  
    • 2342 mesaje
    5 Apr 2007, 16:03
    0 0
    Imi e jena sa il confrunt cu situatia. Poate ca nici nu isi da seama. Am auzit ca sunt astfel de cazuri: somnambuli care mananca in timpul noptii si dupa care a doua zi nu isi mai amintesc nimic. Bine ca siutatia nu e char atat de grava. Se intampla doar uneori nu in fiecare noapte.
    Dar socrul meu e genul de persona "binge eater". Nu stiu daca am zis corect. El e in stare sa manance juma de kilogram de alune in 5 min. Ia un pumn de alune si il baga in gura, il mesteca un pic, dupa care mai ia in pumn si tot asa. Sau 500 ml de iaurt de fructe in 30 secunde cu lingura mare (nu cu lingurita). Eu una nu sunt in stare sa infulec in halul ala. E prima oara in viata mea cand am intlanit un stfel de om.
    Iti e rusine sa ii faci observatie fiind persoana mai in varsta. Oricum si el e constient de situatie.
  •  
    • 9367 mesaje
    5 Apr 2007, 16:18
    0 0
    mey, nu cantitatea de mancare face diferenta intre grasi si slabi ci metabolismul, arderile din organism.
    grasimea depusa constituie rezerve facute de corp, asa cum gospodinele pun toamna conserve ca sa aiba iarna.
    poti sa mananci putin fara sa slabesti, dupa cum poti sa mananci mult si sa ramai slaba.
    solveig, socrul tau e mai in varsta si se spune ca, de ce inaintezi in varsta, te comporti mai copilareste.
    lasa-l in pace, daca asa e el fericit...dar de ce tine dieta?
  •  
    • 156 mesaje
    5 Apr 2007, 16:24
    0 0
    Cand am citit "nu ma lasa sa-mi cumpar" m-am gandit automat la o cutie de 1 kg sau ceva in genul asta.
    Pana si nutritionistii te lasa sa o mai dai prin balarii. Parerea mea este ca mai bine mananci inghetata (fara cornet eventual) decat o prajitura.
    Eu una l-as pune sa-si spele vasele, nu prea tin cont de varsta...ce sa spun! Daca esti nesimtit iti atrag atentia indiferent de varsa si nu cred ca esti servitoarea nimanui sa stai sa speli vasele adunate in chiuveta.
    Sarbatori fericite! Cu multa lumina si fara discutii referitoare la diete.
  •  
    • 303 mesaje
    6 Apr 2007, 07:49
    0 0
    sunt o gramada de cauze care pot duce la ingrasare. in principal endocrine sau hormonale. aici nu poate fi vorba de nesimtire ca se pune grasimea far sa mannci prea mult. chiar citeam zilele trecute ca in cazul problemelor cu tiroida metabolismul se incetineste cu 50-60 %!!!!! eu am ajuns de la 55/57 kg la aproximativ 85 kg in mai putin de un an dincauza unui dereglaj hormonal. a fost groaznic. si intr-adevar una lumea ma privea ca pe o mare batoza si nesimtita. desi nu tin foarte mult la treaba asta cu slabitul, am fost foarte deprimata din cauza faptului ca nu ma simteam bine in corpul meu, nu ma mai ingrijeam ca inainte. colacul de salvare a fost iubitul meu care m-a sprijinit in toate si care , de altfel, e foarte necajit ca am slabit iar ca i se parea ca sunt super sexoasa cand eram grasuna! era toata ziua cu ochii pe mine . asta mi-a ridicat mult moralul.
    acum am 65 kg. desi am ajuns la greutatea asta de vreo 2-3 luni cred, abia de vreo luna am inceput sa ma obisnuiesc cu noile coordonate ale corpului si ma simt super bine, chiar daca nu mai sunt chiar ca inainte. am inceput sa am iar grija de mine, sa ma imbrac normal, nu lalau. si am pofta de viata cat pentru 100 de oameni.

si merg in continuare cu slabitul!
  •  
    • 104 mesaje
    6 Apr 2007, 08:12
    0 0
    Si cum ai reusit sa slabesti asa mult? Spune-ne si noua.
  •  
    • 303 mesaje
    6 Apr 2007, 08:59
    0 0
    mult sport, dieta lejera, inclusiv putina paine sau un dulce mic cand mi=era pofta. Am inceput din august, am ajuns la greutatea asta prin februarie cred. acum nu mai mananc absolut deloc paine sau zahar ca sa pot sa slabesc in continuare, ca stagnez de ceva timp.
  •  
    • 124 mesaje
    6 Apr 2007, 10:11
    0 0
    Nu stiu daca grasii in general sunt nesimtiti...dar am un caz concret ....sotul meu ...s-a ingrasat 30 kg de cind ne-am casatorit iar daca ii spun sa slabeasca zice ca "daca il iubesc ,il iubesc si asa gras"si faze " ai vazut altul mai slab care ti-a placut", si multe altele.....si maninca in continuare fara a avea pic de buna vointa sa slabeasca ....deci trage tu concluzia....Este sau nu este nesimtit!!!!!!!!
  •  
    • 3528 mesaje
    6 Apr 2007, 10:39
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 125 mesaje
    6 Apr 2007, 11:20
    0 0
    Mirtim, ma regasesc si eu in ce ai scris.(adica sotul meu are cam vreo 30 kg in plus fd cat ar trebui)
    Ma gandesc ca sunt oameni care atunci cand apare o problema(chiar de cuplu..de ce nu?)prefera sa se refugieze in mancare decat sa lupte.E mult mai comod sa-si puna un film si sa dea gata vreo 2 portii de friptura, apoi un castron intreg de cartofi prajiti, apoi desert..apoi sa se duca sa-si ia pufuleti(ca tre' sa rontaie ceva acele 2 ore cat dureaza filmul)
    Problema e ca nu se gandesc prea mult la parteneri..parerea mea...pt ca indiferent de ce probleme apar in cuplu, de obicei e nevoie de 2 pt a aparea acele probleme, nu?Si de obicei tre' sa ne intrebam unde gresim NOI!
    Da, e greu sa lupti..e mai usor sa te dai batut inainte de a incepe lupta.
  •  
    • 124 mesaje
    6 Apr 2007, 13:43
    0 0
    Draga Anuta, sincer stau si ma gindesc daca in ceea ce ai scris il descrii pe sotul tau sau pe sotul meu(faza cu pufuletii este identica....atit doar ca al meu se uita la meci cind ii maninca ...nu la film)....Spui ca este nevoie de doi ca sa apara o problema.....unde am gresit eu...???? Eu alerg, din cind in cind merg la sala ,ma epilez, ma machiez....intr-un cuvint ma intretin...ca sa nu arat ca Mama Padurii ....ma rog frumos ei de ce nu fac acelasi lucru???????...in schimb daca ai curajul sa spui ceva de greutatea lor.....iti spun" nu-ti mai plac ???? cauta-ti pe altul!!!!!!"....problema este ca eu nu vreau un altul ...il vreau pe el ....dar la dimensiunile omului de care m-am indragostit cindva!!!!!!....Nesimtire, comoditate, spunei cum vrei .....dar....
  •  
    • 125 mesaje
    6 Apr 2007, 14:13
    1 0
    N-ai inteles.Ma identificasem cu "grasu'"..cred ca din obisnuinta..
    Vroiam sa spun ca fiecare tre' sa vada greselile personale..sa nu dea vina pe partener ci sa incerce sa-si rezolve nemultumirile, frustrarile..astfel nu se va mai refugia in mancare si nu-si va mai plange singur de mila.