AJUTOR!
-
0 0Ma numesc Alexandra!Am 19 ani, 100 kg, 1.60 inaltime si nu mai situ ce sa fac sa dau jos cat decat
va dor sa ma ajutati.Scrieti-mi pe mail la alecsutza5@yahoo.com va rog.sunt disperata.Mentionez ca nu am foarte multe posibilitati financiare. -
Tie nu-ti trebuie nici un regim de slabire, tu trebuie sa-ti schimbi total modul de viata.Curele de slabire iti pot face foarte mult rau deoarece pui la loc mai mult decat dai jos.Eu te-as sfatui sa excluzi definitiv zaharul si dulciurile(poti folosi zaharina daca nu poti bea ceaiul sau cafeaua fara zahar), painea(pastreaz-o doar la micul dejun..2 feliute paine integrala), faina, prajelile si incearca sa gatesti multe mancaruri de legume(fara faina) iar carnea gateste-o intotdeauna separat(gratar din carne de vita sau pui..fara pielita).Pastele si orezul deasemenea trebuie evitate.(poti manca ..dar mai rar..orez sau paste INTEGRALE..cu sos de rosii, dar sa nu pui ulei deloc la ele si sa nu le combini cu carne sau grasimi)Ca sucuri..doar apa plata.(cele din comert au zahar sau E-uri multe pe care o sa le regasesti in celulita)
Ca legume sa folosesti mai rar mazarea, fasolea uscata, cartoful, deoarece au mai multe calorii si in plus au multi carbohidrati...si atunci cand le mananci sa nu le combini cu carne sau grasimi.Mananca multe salate si fructe(dar evita banana, fructele confiate si perele).Include in alimentatie iaurtul 0,1, laptele 0,1 si branza degresata si evita telemeaua, cascavalul, branza topita, cremele de branza, smantana)
Trebuie sa te apuci de sport pentru a creste masa musculara..e f important deoarece muschii consuma f multe calorii.Daca la greutatea asta nu poti inca sa mergi la sala atunci fa-ti un obicei din a te plimba zilnic o ora intr-un parc.
Oricum ai de dus o lupta cam de vreo 2 ani..trebuie sa slabesti incet pentru a nu mai pune la loc kg slabite.
Dependenta de dulce nu prea o mai simti dupa vreo 2-3 saptamani.
Si mai e ff important ca atunci cand intr-o zi ai gresit si ai mancat ceva ce nu trebuia sa nu cumva sa zici ca daca tot ai stricat ziua barem sa mai mananci si altele..si uite asa sa te repezi asupra tuturor lucrurilor la care ai poftit de-a lungul timpului.Mai bine gusti putin si gata!Continui!Chiar daca ai gresit nu trebuie sa te dai batuta, intotdeauna trebuie sa crezi ca iti vei atinge telul.
Am uitat de peste..pestele si uleiul de masline scad colesterolul rau.Consuma cat de mult peste fiert sau la gratar(de preferat si fara mamaliga..dar cred ca n-o sa poti de la inceput sa-l mananci asa), la salate pune ulei de masline.O salata f buna e cea de ton.(ton in apa, salata verde, rosii, castraveti si ce mai vrei sa-i pui..dar nu-i pune porumb)Carnea de peste maruntita contine ff mult calciu. -
Mai fetelor,degeaba o trimiteti la nutritionist si degeaba ii spuneti voi de gratare etc...fata nu are bani, nu ati citit? Sfatul meu e mai "realizabil" ca sa zic asa: lasadulciurile si grasimile atat cat poti, consuma apa si ceai fara zahar si mergi pe jos cat mai mult. Cateva minute mers normal,apoi cateva minute mers cat poti tu de repede pe urma revii la normal. Dupa 2 saptamani te poti apuca sa alergi usor. Miscare poti face multa fara sa dai bani pe sala. Pentru ca nu ai banieu iti recomand sa cumperi cereale integrale dela plafar, sunt acelea simple fara zahar sau alte minuni in ele, o punga de jumate de kilogram costa 35-40.000 si mananci dimineatza cu iaurt sau lapte, te tine o vreme o punga dinaia. In piatzasunt multe zarzavaturi, mergi de-ticumpara morcovi, patrunjel, telina, cartofi, fa o supa din zarzavat. Fa-ti supa de varza, nici aia nu e scumpa, cumpara-ti mere ca nu sunt scumpe si mananca cat de multe. Cand poti ia-ti peste file, merita investitia, de exemplu merlucius, mananci dintr-o punga de cel putzin 3 ori. Pulpele de pui sunt mai accesibile ca pieptul, fiebe-le cu legume, apoi le poti scoate si manca separat cu salata. Improvizeaza, poti sa faci cat de cat un regim si cu bani mai putzini.
-
Asta cam asa e..nutritionistii costa bani, unde mai pui ca e nevoie si de suport psihologic atunci cand ai de dat jos atatea kg.Nutritionistii care nu te costa bani sunt aia de-ti dai diete standard indiferent de analize..pe care ca sa le faci gratis tre' sa stai dupa toate fosilele la dr de fam, sa te programeze..sa-i bagi si ceva in buzunar ca sa te trateze cat de cat omeneste..am si eu o reteta de slabit de cand am fost la un astfel de "nutritionist" prin sertare si s-a cam pus praful pe ea.Teoria ca teoria..din pacate practica ne omoara.
Oricum variantele light sunt mai ieftine ca cele normale..tonul in apa eu il iau cu 12000 cutiuta de la supermarketul de langa mine, din varza poti face salate ca ciorba de varza..nici macar eu n-o mai recomand desi am slabit mult cu ajutorul ei..dar e un calvar.Fa-ti un jurnal in care sa notezi tot ce mananci si variatia de greutate la cateva zile..astfel vei realiza care sunt alimentele care te ingrasa.