ma ajuta cu ceva??????????

•  
    • 105 mesaje
    14 Mar 2007, 09:52
    0 0
    Buna fetelor!

Vreau sa ma sfatuiesc cu voi intr-o problema:

Am bicicleta medicinala acasa si ma antrenez la ea cate 30 de minute zilnic, problema este ca inca nu sesizez schimbari majore si lucrul asta imi cam taie elanul..

Sunt oarecum constienta ca rezultatele apar in timp ..insa imi cam piere speranta..

Nu tin un regim foarte riguros..doar incerc sa nu consum bauturi carbogazoase, sa nu mananc prajeli..beau multa apa..dar rezultatele se lasa asteptate cam mult..ce ziceti sa continui?

Cred ca am nevoie de un imbold din partea voastra.

Va multumesc
  •  
    • 856 mesaje
    14 Mar 2007, 13:23
    0 0
    ai uitat sa spui de cat timp faci...
    eu am facut timp de o luna aerobic,zilnic,si nu am slabit un kg macar.asa ca nu te descuraja...rezultatele vor aparea.
    si cele care apar mai greu sunt de durata.bafta
  •  
    • 401 mesaje
    14 Mar 2007, 13:58
    0 0
    30 de minute e bine, dar nu suficient. Cand le faci? foarte important: dimineata/seara? Cardio in primele 20 de minute arde glicogenul, abia dupa aia incep arderile grasimilor. Trebuie sa faci antrenament cel putin de 3-4 /saptamana si sa cresti perioada de la 30 la 40 de minute. Daca mai ai intrebari te pot ajuta fara probleme!
  •  
    • 734 mesaje
    14 Mar 2007, 15:29
    0 0
    sigur ca te ajuta

ridica tonusul muscular, fortifica inima, dezvolta capacitatea pulmonara si, in ultimul rand, arde si grasimile
  •  
    • 1097 mesaje
    14 Mar 2007, 16:00
    0 0
    Ce fel de bicileta e?
    Eu am una eliptica (din aceea fara sa) si am facut mai putin d e30 de min pe zi (nu rezsitam decat max 20) dimineata iar rezultate s-au vazut in vreo 2 sapt. Conteaza mult si ce mananci si mai ales bea multa multa apa cand esti pe bicileta.
  •  
    • 105 mesaje
    14 Mar 2007, 21:54
    0 0
    Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Sa va dau mai multe detalii:

Am inceput acum 3 saptamani
    Antrenamentul il fac doar seara
    Cred ca totusi nu am un regim alimentar adecvat de intarzie rezultatele.. ma puteti ajuta cu un sfat??

June poti sa-mi spui cum anume sa fac antrenamentele ca sa obtin rezultate si ce anume sa mananc?? multumesc mult

Va pup
  •  
    • 401 mesaje
    15 Mar 2007, 11:34
    0 0
    Pai. Daca faci doar seara, 20 de minute nu e suficient. Dimineata se spune ca e cel mai bine ptr ca nivleul glicogenului ai fi minim si atunci ai arde direct grasimile. Era o eva care spunea ca se vad rezulatele (dar ea face dimineata Tu faci seara, asa ca: 40 de minute!
    Ideal ar fi sa renunti la tot ce nu e sanatos: prajeli, dulciuri, fainoase. Incearca sa le reduci treptat, nu dintr-odata, e frustrant. Bea multe lichide, nu conteaza ce
    Poti sa-ti faci ceai la birou (2-3 cani inseamna aproape un litru) apoi vitamine, minerale efervescente mai bine (ca nu dau pofta de mancare inca vreo 2 pahare ... si tot asa... si ajungi sa dai gata 2 litri de apa.
    Poti imparti antrenamentul in 2 reprize. Fa o pauza de 10 minute in care sa faci exercitii de streching usoare. Incearca ca dupa antrenament sa nu mai mananci nimic cca. 2 ore. Eventual, cel mult, un fresh de grepfruit, facu de tine in casa. Tine cont ca totusi fructele au zahar, fructoza e tot zahar.
    Bafta!
  •  
    • 105 mesaje
    15 Mar 2007, 12:07
    0 0
    June iti multumesc pentru promptitudine!!

O sa incerc sa tin cont de sfaturile tale.

te pup si astept in continuare sfaturile tale
  •  
    • 105 mesaje
    16 Mar 2007, 12:46
    0 0
    Am trecut la 60 de min de antrenament cardio pe zi.

Problema este ca simt o presiune in zona pieptului. credeti ca poate fi de la oboseala?? pentru ca nu prea m-am odihnit cum trebuie..si in plus eu fac antrenamentul seara dupa o zi obositoare de munca cand randamentul e la minim..ce ziceti, ce poate fi??

Probleme cu inima n-am si oricum sunt invatata sa lucrez intensiv

va multumesc
  •  
    • 401 mesaje
    16 Mar 2007, 14:03
    0 0
    Ia-o mai moale. Nimeni nu a zis sa-ti dai duhul pe aparat. Pastreaza 40 de minute. e suficient. Bea multa apa, eu ajung si la 1.5 l/antrenament. Ideal ar fi sa-ti masori pulsul. Pentru a slabi trebuie sa pastrezi pulsul la cca. 60-65% din valoarea maxima. Valoarea maxima se calculeaza scazand din 220 varsta ta. daca ai 20 de ani, pulsul optim pentru exercitii de tip cardio / aerob ar fi: (220 - 20)x65%.
    Nu e bine sa simti presiunea aia prea mult timp, oricum corpului ii ia un timp sa se acomodeze, asa ca nu-l stresa de la inceput, ca apoi vei renunta foarte usor. Ia-o usor.
    bafta!