cine ma poate ajuta?
-
0 0am 20 de ani si as vrea sa tin un regim de slabire..dar nu stiu de care!
nu vreau nici sa mor de foame dar vreau sa se vada repede sacrificiu ca tin dieta!poat eceva cu fructe!!pt ca imi plac foarte mult!!dar trb sa dau cam 25 de kg jos!ce sa fac? -
Uite ca ma ofer eu sa iti dau un sfat ...si eu am 20 de ani(aproape)si am avut ceva kg mai multe vreo 84...renuntant la dulciuri,zahar,suc,paine si prajeli...am reusit sa scap de vreo 10 kg,de alte 10 am scapat cu un regim hipocaloric,mancam in jur de 6-700 de cal pe zi si ceai de slabit(asta cam 3 sapt).Am pus 10 kg la loc pt ca incepusem sa revin la viata lejera cand mancam orice fara sa ma mai uit.Acu 2 sapt incepusem un regim ,iar timp de o sapt am mancat mere,multe mere,dimineata ,la pranz si seara acelasi lucru,rareori la pranz mancam cartofi fierti,si beam si f multa apa,astfel am ajuns sa scap de 4kg intr-o sapt,apoi am lasat-o putin mai moale...adica am mai introdus ceva alimente dar tot cu cap,si am mai scapat de 2 kg.Ieri am avut o cadere psihica si am cam infulecat destul de mult(aproape 1500 cal)iar eu una nu mananc mai mult de 1000 nici cand nu sunt la dieta.Dar azi mi-a fost mai bien adica mananc fructe,salata sau separat,si cate un baton fibrobar pe zi...plus apa si lamaii.Sunt optimista si stiu ca am sa reusesc mai ales ca am de unde da.In cazut in care ai mai putine kg o sa mearga ceva mai greu dar nu e imposibil Trebuie doar sa ai vointa.Eu te incurajez pt ca asa ma incurajez si pe mine.Daca vrei poti!!!
-
codris, nu se poate sa ai 84 kg, 19 ani si sa mananci doar 1000 de kcal pe zi. cred ca ori nu tii cont de tot ce mananci intr-o zi, de ex. 'uiti' tocmai de 'amanunte' cu aport caloric mare (ciocolata, biscuiti si altele de felul asta) si contorizezi doar ce mananci la masa. e un exemplu, tu trebuie sa afli unde e scaparea.
"timp de o sapt am mancat mere,multe mere,dimineata ,la pranz si seara acelasi lucru,rareori la pranz mancam cartofi fierti"
un meniu ca asta, sa zicem 6 mere si 2 cartofi copti, iti aduce in jur de 1000 de kcal, e ok daca vrei sa slabesti, dar cam lipsesc proteinele. ai mai putea adauga o bucata de peste slab si o salata, de ex, eventual la alta masa decat la cea de cartofi/orez, iar cele 6 mere le schimbi mai bine pe fructe si legume diferite (ardei rosii, verzi, dovlecei, kiwi, portocale etc). -
Nu zic nu...sportul cam lipseste...ca nu prea am cand si cu cine.
Mai scap la abdomene cand ma apuca...iar cu mancarea asta e problema la mine mananc foarte putine chestii pt ca multe nu imi plac air acum si cu postu asta nush ce sa zic...am zile cand mananc sub500 cal pe zi...am inceput sa beau fff multa apa,iar dupa o zi in care pur si simplu daduse foamea rau in mine de am mancat cat sa ma sperii am ajuns sa imi revin adik mananc din ce in ce mai putin,mai ales daca am ocupatie nu mananc deloc...desi caut sa nu prea uit ca sa nu compensez seara si sa ma apuce foamea.Asta e asa mi-am invatat organismul.Daca puteti veni cu un sfat si al mine okay,insa am ajuns sa fiu genul de pers care se ingrasa si cu apa
-
codrys...
asta nu e bine.
dieta pe care o urmezi nu este echilibrata.
am mai vorbit eu pe aici despre o dieta, daca nu ma insel, ai aparut si tu pe topic o perioada, dar sunt multe sfaturi bune pe forum.
trebuie sa ai un aport de proteine, daca nu vrei sa-l iei din carne si lactate, ia-l din nuci, seminte, soia.. dar trebuie.
apoi stai prost la nr meselor... trebuie sa mananci cel putin de 3 ori pe zi, indicate sunt 3 mese principale si 2 gustari, dar nu poti manca doar dimineata si seara... eventual..
organismul tau ca inmagazina tot ceea ce gaseste in alimentele pe care tu i le oferi, pentru ca are perioade mari in care este privat de alimente (energie). va ajunge sa-si ia energia necesara din fibra musculara, ori acest lucru tu nu ti-l doresti. trebuie sa elimini apa din organism, paradoxal , dar acest lucru se realizeaza consumand foarte multe lichide... ceaiuri si apa ... asa aportul hidric este ridicat, organismul nu mai stocheaza si obliga si rinichii sa dreneze mai bine, totodata, se elimina si toxinele din organism si se imbunatateste si digestia... daca iei ceaiuri de slabit fara a aduce un aport hidric echilibrat, iti faci mai mult rau decat bine.. prin faptul ca ceaiul de slabit te obliga "sa iesi afara" elimini si o mare parte de saruri de la nivel celular si apar tot felul de dezechilibre ..
am inteles ca tu consumi apa, DAR nu este suficienta doar apa..
500 de calorii mi se par foarte putine... o sa obisnuiasca organismul sa fie privat de nutrienti si apoi, tot ce ingurgitezi peste 500 va fi considerat iar surplus. presupun ca din acest motiv te-ai si ingrasat in conditiile in care tu zici ca te alimentezi hipocaloric.
nu sunt de meserie, dar eu te sfatuiesc sa mai citesti ce spun evele pe aici.. gasesti multe sfaturi utile.. trebuie doar sa ai timp si sa vrei sa le gasesti..
chiar daca nu-ti place un topic, arunca un ochi totusi pe el, ptr ca de regula intra cineva mai experimentat si arunca cateva explicatii cu privire la dieta respectiva, cu parti bune si rele..
imi pare rau daca mi-am bagat nasul unde nu-mi fierbe oala.
succes fetelor! -
regimul ala despre care dadeam eu "din gura" mai sus, ca-l propavaduiam acum ceva luni, era tot unul hiperproteic, DAR, intodeauna exista unul, ala era pe zile , exact ce si cand mananci, mai putin cantitati.. adica iti spunea si cand sa introduci legumele, in ce ordine, cand fructele, care, cum le alternezi....
tot un fel de atkins.. nu pot zice ca am aprofundat comparatia...
problema e ca au aparut eve, care spun ca au avut prbleme dupa atkins cu mentinerea.
eu zic sa studiezi bine forumul, chiar daca-i destul de lung, apoi cauti si topicul"dupa atkins" parca se numeste si iei o hotarare in cunostinta de cauza...
am inteles ca multe fete au slabit, conditia care se impune, ptr a avea un regim = dieta de viata echilibrat(a) este sa nu devii fanatica.. adica sa-l duci la extrem... ia-o incet si sigur vei slabi. nu poti da jos intr-o luna ceea ce-ai pus in 3.
nu uia de apa si de exercitii de mentinere / alergat/aerobic/ ce-ti place tie, dar fa ceva miscare....
nu strica sa iei si niste minerale..
succes! -
Pentru solduri: cardio (bicicleta, alergat) combinat cu exercitii expre pentru solduri (fa 20 workout de la pilates pt zona asta) si dieta. Ar fi bine sa mergi la sala sa lucrezi tot corpul....dar nu stiu ce preferi. Si in fiecare seara fa-ti masaj, framanta-ti bine grasimea de pe solduri si ia-ti o crema termo si fa-ti impachetari in folie alimentara.
-
Este gresit sa gandesti ca vei slabi doar intr-o anumita zona. Slabesti peste tot nu doar la solduri, abdomen sau fesieri. Tine si de conformatie sa stii! Poti face aerobic sau tae-bo care sa fie concetrat numai ptr anumite grupe cum e step aerobic.
Ideea e: nu vei slabi doar in zona x! regimurile de genul: slabesti 5 kile dupa coapse sunt aiureli! -
draga mea,cea care a initiat subiectul,trebuie sa intelegi ca stilul de viata trebuie in primul rand schimbat.mam gandit sati scriu,si eu,pentru ca acum am ajuns acasa si la usa blocului mam intalnit cu un vecin,si cum urcam scarile impreuna imi spune:ce bine arati.ce-ai facut?esti pur si simplu radianta.ok.tipul e casatorit super de treaba si in love cu nevastasa-deci nu imi facea apropouri
raspuns:am slabit,alerg in fiecare dimineata,mananc foarte sanatos si ma vitaminizez-ulei de peste,ginseng,gingo biloba.mananc la:
7-8 micul dejun.
10 gustare-1 mar sau 1 iaurt,la 13-pranz-gratar peste cu legume sau cu orez sau cartofi copti sau paste,la
15-1 banana si la
18-cina gratar cu salata sau salata fructe cu sirop fructe facut de mine sau supa de legume cu legume.
mananc si prajituri facute de mine cu fructe si cu frisca dar nici nu se vad.
daca vrei sa mai vb pe mes lilou2324@yahoo.com.
ps:am slabit 12 kg fara sami dau seama de la 60 la 58.mai incerc inca 3.