dulciuri

•  
    • 131 mesaje
    14 Feb 2007, 10:24
    0 0
    ce dulciuri de comertz putem sa mancam ? Cel putzin astatzi tentatziile sunt in floare unde te uitzi numai ciocolata Stiu ca toate dulciurile din comertz au calorii, dar totusi care sunt cele mai putzin "rele" ? Si ma refer la dulciuri bune ciocolata, prajituri, caramele etc ... sa nu aud de tic tac
  •  
    • 1135 mesaje
    14 Feb 2007, 11:05
    0 0
    Ciocolata cu peste 70% cacao e de preferat, zice Montignac (vezi primul ingredient sa fie cacaoa, nu zaharul). In rest... nu prea sunt dulciuri conforme.
  •  
    • 303 mesaje
    14 Feb 2007, 11:15
    0 0
    miere, chiar daca nu se incadreza neaparat in categora dulciuri din comert. e naturala, foarte sanatoasa si suplineste dulciurile foarte bine. are calorii destule, dar daca nu poti renunta la dulciuri, e o varianta foarte buna.
  •  
    • 159 mesaje
    14 Feb 2007, 12:25
    0 0
    E o prostie aia cu ciocolata cu 70% cacao, serios. Singura chestie e ca are mai putzini carbohidratzi ca cea normala, insa nu e cu nimic mai buna. Are tot vreo 600 calorii / 100 gr si 62% grasimi. Din perspectiva e preferabil ca un aliment sa aiba mai multe calorii din carbohidratzi decat calorii din grasimi. Oricum ciocolata de oricare tip e sub orice critica.

Eu ca si dulce recomand inghetzata. Inghetzata normala are cam 250 calorii / 100 gr , din start de doua ori mai putzin decat ciocolata, in plus are maxim 15% grasimi (asta in cel mai rau caz, pt ca inghetzata normala are cam 6% grasimi doar), fatza de ciocolata care are minim 50% in cel mai bun caz. Sa luam cel mai "incarcat" exemplu de inghetzata : inghetzata McFlurry de la McDonalds care are 550 de calorii ... din astea 550 mai mult de 3 sferturi se ard la digestie deci iesi cu mult in avantaj fatza de cea mai slaba ciocolata.

Apoi ar mai fi jeleurile. Fatza de praline sau bomboane de ciocolata care au peste 55% grasime si cam 600 de calorii, jeleurile au 0.1 % grasime, daca nu chiar 0% (!!) si cam 300 de calorii.

In fine, toate dulciurile din comertz sunt absolut nesanatoase dar daca tot mancatzi macar sa fie totusi mai inofensive.
  •  
    • 2312 mesaje
    14 Feb 2007, 13:46
    0 0
    Eu stiam ca glucidele stopeaza procesul de slabire si daca tot vrem sa slabim nu prea vad de ce am consuma dulce..Dar mai scapam cateodata, ce-i drept, ca ne ia pofta..iar pofta nu calculeaza nr de calorii, daca ti-e pofta de prajitura degeaba ii dai cu fructe ca..pofta ramane.dar eu zic ca ar trebui pe cat posibil sa incercam sa excludem dulciurile.(doar fructele ar putea suplini nevoia de dulce si cromul..am luat si intradevar n-am mai poftit la dulce)

Runny, sunt f de acord cu ceea ce ai zis despre inghetata..doar ca eu le-as exclude total, doar ca nu inteleg de ce sunt mai buni carboh decat grasimile??Daca eu mananc 100 gr de carne ma va tine satula o anumita perioada de timp, daca eu mananc carboh care sa fie caloric la fel cu bucata de friptura..voi sta satula mult mai putin timp.
    In plus dulciurile determina organismul sa nu-si mai fabrice singur glucoza..din rezervele de grasime ale organismului..ci sa foloseasca zaharul sau fructoza..sau alte glucide.
  •  
    • 156 mesaje
    14 Feb 2007, 14:15
    0 0
    Pai da dar 100 gr de carne contzine si multe proteine. Pe cand ciocolata sau prajiturile - deloc.

Aici era vorba cred despre faptul ca sunt preferabile caloriile din carbohidratzi decat caloriile din grasimi. Evident ca cele mai bune sunt caloriile din proteine ... o bucata de carne de pui fiarta din care stiu are putzine grasimi si mai deloc carbohidratzi deci e buna. Insa o ciocolata nu are DELOC proteine. Ori in cazul unui aliment care nu contzine proteine (cum sunt dulciurile) se intampla asta : caloriile din carbohidratzi sunt folosite pentru energie si digestie, caloriile din grasimi se depun. Teoretic, atunci cand nu consumi deloc carbohidratzi corpul foloseste grasimea pt a arde caloriile (din proteine) si pt energie. Insa caloriile din grasime nu se ard, doar se depun. Deci cam degeaba mananci saarac in carbohidratzi, daca mananci bogat in grasimi oricum te ingrasi. Ideal e sarac in carbs, sarac in grasimi, bogat in proteine ...dar aici vorbim de dulciuri si e SF sa crezi ca exista asa ceva
  •  
    • 2312 mesaje
    14 Feb 2007, 14:21
    0 0
    Si totusi regimul atkins are ff multi adepti si chiar se slabeste mult cu el.De ce oare?
    Oricum adeptii Monti ar putea spune ca ideal ar fi sa nu combini lipidele cu carboh..de aceea ei prefera ciocolata 75%.
    Mda..personal eu le-as exclude de tot..doar fructe as consuma dar in cantitate moderata ca si fructoza e totusi o glucida.(si in nici un caz n-as consuma suc de fructe..adica fructul lipsit de fibre care sunt atat de importante, dar in schimb cu aceeasi cantitate de fructoza)
  •  
    • 131 mesaje
    14 Feb 2007, 14:23
    0 0
    cred ca am priceput : o bucata de carne este bogata in proteine si saraca in carbs, deci daca mananc doar carne corpul va lucra sa arda caloriile din proteine. Insa daca mananc ciocolata corpul nu lucreaza sa arda nimic pt ca nu exista proteine, in schimb asimileaza o gramada de calorii din grasimi. Daca mananc o inghetzata corpul nu va lucra sa arda calorii din proteina (pt ca nici inghetzata nu contzine proteine), insa va arde calorii ca sa se incalzeasca, in plus nu va asimila atat de multe proteime din grasimi cain cazul ciocolatei. Iar daca mananc jeleuri corpul nu va lucra sa arda calorii, pt ca nici jeleurile nu contzin proteine, dar macar nu va asimila deloc proteine din grasimi. Right ?
  •  
    • 156 mesaje
    14 Feb 2007, 14:29
    0 0
    bingo exact. Adica sa spunem ca doua persoane urmeaza o "dieta" absolut absurda : una mananca 5 ciocolate pe zi (2500 calorii) si cealalta mananca 10 inghetzate (tot 2500 calorii). Cel care mananca ciocolata o sa se ingrasa vazand cu ochii desi mananca numai ciocolata cu putzini carbs, in timp ce cel care mananca inghetzata e foarte posibil sa slabeasca putzin pt ca din alea 2500 de calorii cat are inghetzata doar o mica parte or sa se depuna. (excludem faptul ca amandoi or sa ajunga la spital in 5 zile )
  •  
    • 156 mesaje
    14 Feb 2007, 14:30
    0 0
    nu stiu in ce constau regimurile regimul si monti .... n-am avut rabdare sa citesc pt ca urasc dietele
  •  
    • 1552 mesaje
    14 Feb 2007, 14:39
    0 0
    inghetata sau un cub de ciocolata
  •  
    • 89 mesaje
    14 Feb 2007, 14:45
    0 0
    oana_78 .. pai stiu ca e preferabil sa renuntzam total la ele dar na ... uneori pofta e mai puternica decat mine Si acum ca stiu data viitoare cand sunt tentata sa-mi iau prajitura cu cacao sau ciocolata o sa-mi iau inghetzata. Ca se pare ca nu e nici pe jumatate atat de a dreqului
  •  
    • 2312 mesaje
    14 Feb 2007, 14:54
    0 0
    in mare cam doua lucruri zice acest regim:
    1.Daca ne infometam(inclusiv cand tinem post), organismul va crede ca tocmai trecem printr-o perioada de foamete si, in momentul incetarii postului, organismul isi va face rezerve..la fel ca un caine infometat care isi ingroapa osul..desi e flamand.
    In plus organismul isi va reduce la minim nevoile energetice datorita instinctului de supravietuire, ba chiar desi vom face foamea..isi va face depozite.Astfel au supravietuit cei din lagarele naziste..daca teoria regimurilor hipocalorice ar fi fost corecta atunci acestia ar fi trebuit sa moara imediat cum stratul de grasime ar fi disparut complet.(deoarece n-ar mai fi avut ce sa arda)
    Si totusi acestia au reusit sa supravietuiasca cu cel mult 800 kcal pe zi timp de vreo 5 ani...oare cum or fi reusit???Aceste infometari nu fac altceva decat sa scada necesarul caloric al organismului si ne vom trezi cu "tendinte de ingrasare"..de fapt asa se si petrece fenomenul yo-yo..dupa incetarea unui astfel de regim pui pe tine mai mult decat ai dat jos deoarece necesarul tau caloric a scazut, metabolismul a devenit mai lent.(de fapt asta i-ai si transmis organismului..ca a venit foametea si trebuie sa se adapteze)
    2.Cand combinam glucidele(dulciuri, cartofi, paine) cu lipidele(ulei, carne, mezeluri, unt, lactate..mai putin cele 0,1) se intampla urmatoarele: glucida se transforma in glucoza, creste glicemia, pancreasul secreta insulina...numai ca lipida se gaseste si ea in sange..transformata in acid gras.. alaturi de glucoza.Daca pancreasul nu se afla in perfecta stare(se afla in perfecta stare la acele persoane care mananca orice si nu se ingrasa ),atunci cantitatea de insulina eliberata va fi putin mai mare decat e necesar pt prelucrarea glucozei ceea ce va determina ca o parte din energia lipidei(care in mod normal ar fi fost evacuata) sa fie stocata..in mod anormal..ca rezerva d grasime.De aceea adeptii Monti nu combina niciodata glucidele cu lipidele si..nu se ingrasa ci slabesc, desi mananca.(nu fac foamea)
    Binenteles cartea e interesanta absolut toata dar am vrut s-o sintetizez pt cele care nu au citi-o.