eu si bulimia

•  
    • 6 mesaje
    31 Ian 2007, 13:00
    0 0
    vazand toate disutiile pe tema anorexie/ bulimie de ieri, m-am hotarat sa va spun experienta mea cu bulimia.
  •  
    • 287 mesaje
    31 Ian 2007, 13:10
    0 0
    te ascultam...
  •  
    • 6 mesaje
    31 Ian 2007, 13:22
    0 0
    in primul rand vreau sa va spun ca habar nu aveam ca am aceasta boala. am aflat dupa ce am revenit la normal. am aflat ca o forma de bulimie este si cea in care faci abuz de laxative si faci sport in exces. acesta a fost cazul meu.

am 23 de ani. in octombrie 2004, satula de glumele facute pe seama greutatii mele m-am hotarat sa slabesc. aveam 67 kg la 1,70.

si asa m-am apucat de un regim sanatos care includea toate grupele alimentare, fara sa ma infometez. in plus mi-am luat si vestitul ceai chinezesc antiadipos. care a fost raspunsul rugaciunilor mele, pentru ca ma scapa si de constipatia groaznica d e care sufeream. pe langa toate acestea faceam sport pana la epuizare. eram studenta pe vremea aia si aveam timpul necesar sa fac asta. toata ziua eram obsedata numai de slabit. si rezultatele nu au intarziat sa apara. pana in luna ianuarie a lui 2005 aveam 56 kg. eram in al noulea cer, ma simteam superb, chit ca toata noaptea stateam la toaleta si imi petreceam 3 ore din zi facand sport!
    au trecut cateva luni, pana prin iunie 2005. m-am mentinut super bine, eram sanatoasa tun in ciuda ceiului laxativ.
    dar vroiam sa slabesc mai mult. sa ajung la 50 kg. eu care nu tinusem cura in viata mea.
  •  
    • 6 mesaje
    31 Ian 2007, 13:32
    0 0
    si asa am ajuns sa ma indop cu laxative. pentru ca deja ma obisnuisem cu cate 4 pliculete de ceai. luam ceiul si cam la 2 zile mai bagam si laxative. in 2 saptamani deja aveam rinichii varza. ma dureau ca naiba. asa ca m-am potolit. si am continuat cu ceaiul si mai rar laxative. incepand din octombrie 2005 am reinceput sa mananc normal cu iubitul meu, cu paine, dulciuri samd si sa nu mai fac sport. si am inceput sa ma ingras. am reinceput cu laxativele. am tinut-o asa cam 2 luni, cu lax la 2 zile. eram obosita de abia puteam sa merg pe strada, incepuse sa-mi pice din par, nu grav dar destul.

m-am oprit cand m-am trezit intr-o noapte si am mers la toaleta, dupa ce luasem o doza zdravana de laxative. si am lesinat. m-am simtit rau 3 zile dupa asta.

dupa ce am renuntat m-am ingrasat foare mult, avand in vedere ca m-am intors la veche constipatie. am juns la vreo 90 de kg. cam pana in aprilie 2006.

de atunci m-am dat pe brazda, am invatat sa mananc sanatos, sa fac sport decent. in prezent am 65 kg. ma simt bine asa. pentru constipatie mananc multe cereale. se mai intampla sa mai iau ceai sau cate un laxativ cand schimb mediul si cerealele nu sunt de ajuns, dar nu mai pot face abuzuri fiindca ma dor rinichii.
  •  
    • 6 mesaje
    31 Ian 2007, 13:36
    0 0
    dupa ce m-am oprit a trebuit sa fac tratament cu vitamine si minerale fiindca le pierdusem masiv.

intr-adevar cred ca voi ramane toata viata cu impulsul de a lua laxative cand ma simt prea plina sau sa fac sport pana la epuizare. singura chestie care ma opreste este faptul ca stiu cum ma simt dupa.

sunt ok, cred. nu am ajuns in spital. doar ca probabil voi avea probleme la rinichi, am palpitatii la inima, flora intestinala cam vraiste. si altele. m-am oprit la timp. sau aproape la timp.
  •  
    • 6 mesaje
    31 Ian 2007, 13:39
    0 0
    si asta a fost. uite cum am ajuns sa fiu bulimica, fara sa stiu ca asta fac. si stiu ca sunt multe femei care folsesc ceaiul chinezesc. sfatul meu este sa aveti grija sa nu ajungeti ca mine. pentru adolescentele de pe celalalt topic nu am nici un sfat in afara de cele care le-au fosta deja date. doar sa ia aminte de la cele care am patit asa ceva.
  •  
    • 4411 mesaje
    31 Ian 2007, 13:58
    0 0
    Bravo.Nu pot decat sa te felicit ca ai avut tarie si ai scapat de probleme
  •  
    • 287 mesaje
    31 Ian 2007, 17:04
    0 0
    imi pare rau de tot ce ai patimit, dar ceea ce nu inteleg eu este, de ce nu ai consultat un medic sa-ti stabileasca ei un regim de slabire care se potriveste corpului tau. Oricum felicitari ca ai reusit sa depasesti problemele si sper ca ai si invatat ceva din aceste greseli.
  •  
    • 6 mesaje
    31 Ian 2007, 17:09
    0 0
    pai am tinut si regim, foarte sanatos de altfel. doar ca am fost foarte fericita cand am descoperit laxativele. ma simteam foarte bine cu ele, avand in vedere constipatia groaznica de care sufeream. am ales calea usoara. cand am trecut la laxative pastile am vazut ca efectul e mult mai rapid si mai eficient decat al ceaiului. am vazut ca imi fac rau, dar nu ma puteam suporta "plina". urasc senzatia aia.
  •  
    • 156 mesaje
    31 Ian 2007, 17:32
    0 0
    eximia, pt constipatzie potzi sa faci o cura cu polen de 2-3 saptamani. In fiecare dimineatza, dupa ce te speli pe dintzi si inainte cu o ora de masa ia o lingura rasa de polen. Efectele sunt imediate, dar itzi sugerez sa incepi intr-o perioada cand stii ca urmeaza sa stai macar 2 zile in casa pt ca in primele 2 zile o sa te tot duci la VC, si o sa elimini gaze pt ca se purifica organismul (nu vreau sa fiu scarboasa, nu stiu cum altfel sa explic)