ma pun la respect !
-
0 0Ajunsa de la 55 la 70 intr-un an si jumatate, am ajuns la concluzia ca trebuie sa iau masuri!
Dupa multe cochetari cu sportul pe saltelutza acasa, finalizate dupa 10 minute sau continuate cu o febra de 5 zile...
Dupa multe "cure" incepute si sabotate a doua zi cu un hamburger / o pizza de la chiosc / cartofi prajiti + friptura de porc (preferatii puiului)...
... Am zis "gata!"
Ieri:
mic dejun : 2 felii de salam pe paine, o cafea mai tz, un suc fara acid mai tz...
pranz: 2 muscaturi din sandvisul cu snitel al prietenului
seara: 2 kiwi, o banana
noaptea pe la 12: o ceasca de musli cu compot
Nu stiu dc e cel mai bun inceput, dar... fata de combinatia de acum 3 zile, de pizza + tort, sau cea de acum 2 zile, de prajitura + hamburger baban...
De acum incolo... jos cu carnea de porc (i-am prajit ieri 2 tigai puiului, ca venise de la servici flamand, dar eu nu m-am atins de ele), jos cu hamburgerii si pizza cat sunt la servici (mai bine o banana, ca tot satura, decat asa ceva), jos cu mancatul mult la 8 seara (cand ajunge el acasa...)
Aaaa.. si jos cu lenea de a lua taxiul spre servici, pe motivul ca nu-s gata la timp
... dupa ce scap de sesiune, tzup la sala, ca nu se mai poate! -
Eu zic sa-ti faci o lista cu alimente permise si s-o lipesti pe usa..sau pe dulap..si sa nu te abati deloc.
Si sa mananci zilnic macar o bucatica de carne.Cauta pe google alimente permise.(mezeluri, banana, alimente rafinate..sunt excluse)Si sa nu uiti sa bei lichide, e f important.
Multa bafta!!! -
stiu, oana... sunt multe de facut... important e inceputul.
am slabit in vara lui 2005 vreo 8-9 kg, mancand salate si fructe si mergand pe jos zilnic apr. o ora... iarna e mai dificil sa-ti compui o alimentatie sanatoasa, dar... nu pot astepta vara sa ma pun la dieta, nu ?
cu lichidele e mai problematic... apa de robinet e cah! sa cumpar in fiecare zi nu-mi vine... o sa incerc sa ma axez pe ceaiuri... -
ti ai propus sa mananci prea putin si dupa cateva zile vei renunta in mod sigur de foame si oricum nu e sanatos sa mananci asa putin. incearca sa ti faci un regim echilibrat. exista destule articole pe net pe subiectul asta. si cu sportul incearca sa o iei usor. pentru inceput topaie macar prin casa 15 min pana cand capeti rezistenta. ai sa vezi ca poti ajunge la o ora fara probleme. dupa ce capeti rezistenta poti sa faci chestii mai complexe. la fel cauta pe net ce sporturi poti face, in functie de ce iti place tie si du-te la sala saudescarca de pe net progame pe care le poti face acasa.
bafta multa si mobilizeaza-te! -
Musliul are carbohidrati.E indicat dimineata impreuna cu iaurtul degresat.(iaurtul contine mai mult calciu decat laptele)
Din meniul tau(cu care ai slabit..) lipsesc proteinele.de fapt fara proteine vei slabi de fapt din masa musculara, dupa cura necesarul caloric va scadea(masa adipoasa are nevoie de mult mai putine calorii decat masa musculara), te vei lovi de efectul Yo-yo si te vei ingrasa la loc..ba chiar vei lua mai multe kg decat ai pierdut.
Cam asta e teoria..
Daca mai vrei sa ma intrebi ceva iti stau la dispozitie.(ps: daca nu vrei sa-ti mai dau sfaturi sa-mi zici) -
Uite, eu zic asa: dimineata merge musli..cu iaurt 0,1%, apoi pranzul tre sa fie consistent..ex: 1/2 piept de pui sau o pulpa micuta la gratar, sau peste, cu salata(verde, sau rosii, castrav., de varza..) sau cu legume(nu cartof, mazare si morcov!)..aici indicata ar fi fasolea pastai in special cea galbena, conopida, brocoli, ardei, fara paine, mamaliga sau alti carboh., cina sa fie un pranz mai redus cantitativ si la incaput pana in ora 20..treptat reduci pana la ora 18.Important e sa fii tu pregatita, sa te adaptezi treptat la cura.Cand te simti pregatita inlocuieste cina ci un iaurt 0,1% sau cu fructe(dar vezi ca vit. c te cam tine treaza)..ai voie citrice si mere.Chiar dimineata, cand n-ai timp sa mananci asa repede poti manca fructe.Se absorb cel mai bine vitaminele dimineata pe stomacul gol.
Unii recomanda gustari pe parcursul zilei..numai ca stomacul..odata ce i-ai dat mancare..oricat de putina, incepe sa secrete suc gastric.Eu una, in timpul zilei..cand simt ca ma cuprind poftele intre mese..imi fac un ceai(fara zahar!)Dimineata beau cafeaua numai cu zaharina.Nici fructoza nu prea e indicata deoarece are la fel de multe calorii(doar ca se absoarbe mai lent in organism)
Miscarea e indicata..numai ca mai intai trebuie sa te obisnuiesti cu regimul..altfel iti va fi foarte greu.Ce poti insa sa faci e sa mergi pe jos cat poti de mult.Iesi la plimbare.
Oricum, iti trebuie si o anumita doza de autocontrol.(pe langa vointa)
Sanatoasa...hmmm..pai principiul piramidei.Numai ca slabesti ffff lent.
Cu ce slabesti intradevar e Atkinsul.(dar trebuie sa iei vitamine si..cam provoaca pofta de mancare
Monti e iarasi un regim sanatos..dar trebuie respectat toata viata.Depinde..eu cu Monti ma pot mentine..am un metabolism atat de pacatos ca daca nu ma infometez macar putin...slabesc muuuult prea lent.
Mereu tre sa fiu atenta la ce mananc.deh..ma si apropii de 30, asta e! -
Am uitat ceva: exista alimente cu calorii negative..cauta pe google.Eu una tin cont de varza si de grefruit.
Iti poti face absolut ce regim vrei tu..numai ca ar cam trebui sa renunti la paine, zahar, prajeli..(poti manca doar paine neagra dimineata..dar nu in comcinatie cu alimente proteice: sunca, oua, cascaval, branza grasa..adica o poti combina doar cu branza degresata.) -
draga mea, cred ca inainte de a incepe un regim propriu-zis ar trebui sa-ti faci niste reguli, pt ca sincer observ ca nu ai un stil foarte sanatos (sorry dar asa e) de ex.scoti din alimentatie: porc, prajeli, mezeluri, paine alba si orice paine/cereale dupa 14, dulciuri concentrate, cartofi, porumb, paste, banane, lactate grase etc. Apoi lichide - 2-3 litri pe zi apa sau ceai. Nu cola, nu suc de fructe din comert, nu ice tea. Cum adica nu poti sa cumperi apa plata zilnic?
Apoi sport - macar de 2 ori/saptamana.
Si dupa asta incepi un regim, ca sa-ti fie mai usor, sa nu treci direct la o dieta drastica.
Eu respect regulile astea de vreo 2 ani si ma simt foarte bine. Chiar daca mai pun 2-3 kg iarna si mai scap la inghetata, in rest ma tin de treaba.
Bafta! -
nu stiu ce grupa sanguina am. nu radeti, dar chiar nu stiu - in buletin e o mazgaleala si nu se intelege.
la mine grasimea incepe prin a se acumula pe burta, apoi avanseaza spre fund si putin pe coapse. chiar ma simt diforma - si cand aveam cu 15 kg mai putin tot se observa putin burtica si nu aveam o talie f conturata, dar acum e groaznic! vad pe strada femei care au de 2 ori varsta mea, si arata mai bine... -
Tin dieta "bunului simt", ca sa zic asa...
... adica nu am mai mancat seara dupa 7 ca pana acum, am scos cartofii prajiti cu friptura(care era meniul zilnic), am scos painea, hamburgerii si pizza.
... am avut ciorba de pui, mamaliga + branza, saramura de peste, multe compoturi si multe-multe fructe.
la cat am suspinat cu gandul la o ciocolata sau la o friptura... si la cata apa am baut seara ca sa-mi treaca foamea... ma asteptam ca macar sa fi ramas la un tonaj constant...
... nu sa mai si pun kg!