Impotriva poftei de mancare

•  
    • 495 mesaje
    9 Ian 2007, 00:32
    0 0
    Evelor, ce imi puteti recomanda ca sa imi scad apetitul?
    In ultimele luni am luat foarte mult in greutate din cauza ca m-am saturat sa tot rabd, sa fac sacrificii, si am zis, ia sa mananc si eu normal, cat si de cate ori imi pofteste inimioara! Si problema e ca ... imi pofteste prea mult! Tot timpul as manca, mai ales dulciuri, nu puteam dormi linistita daca nu mancam ciocolata sau prajituri in fiecare zi.
    Acum m-am enervat si vreau sa slabesc, nu e problema, ca am vointa, vreau sa ma reapuc de aerobic, dar ... ce ma fac cu pofta de mancare?
    Sfaturi PLS
  •  
    • 303 mesaje
    9 Ian 2007, 10:11
    0 0
    Important este sa nu te simti frustrata ca mananci. Trebuie sa mananci ce iti place din alimentele care nu ingrasa in exces si daca ai pofta de ceva care ingrsa sa mananci putin cat sa ti faci pofta. si eu sunt mare mancacioasa si pana acum vreun an eram disperata si dupa dulciuri. dupa ce am citit ce pot pati din cauza asta am incetat sa ma mananc. l-am inlocuit cu zaharina in cafea initial. dupa ceva timp, cam o luna nu mai puteam manca dulciuri. pur si simplu mi-era rau. dupa ce am terminat cu zaharina, ca eram sictirita, am inceput sa mananc miera cand simteam nevoia de dulce. de miere nu mi-e rau de loc si este mult mai sanatoasa.

solutia care a mers la mine pentru pofta de mancare a fost mancatul mai ordonat, ca la mine lipsea cu desavarsire. am inceput cu maxim 4 mese pe zi si gustari de fructe. treptat am ajuns la 3 si gustari si am redus portiile fata de atunci cand m-am apucat. toata chestia este sa ai disciplina si sa nu te apuci sa mananci cine stie ce chestie care nu iti place doar pentru ca se stie ca slabesti. gandeste-te ce iti place sa mananci, ia un tabel cu caloriile pe fiecare aliment si vezi ce poti sa faci.

bafta multa!

PS: NU LUA PASTILE DE SLABIT SAU DE REDUS FOAMEA DACA AI DOAR CATEVA KG IN PLUS.
  •  
    • 2312 mesaje
    9 Ian 2007, 10:38
    0 0
    Cu cat mananci mai mult, stomacul se mareste deci..vei manca din ce in ce mai mult daca nu-ti impui o limita.Pastilele cu fibre ar trebui sa limiteze apetitul(dintre cele fara reactii adverse) dar la mine n-au avut efect.In schimb poti manca alimente ce contin fibre, iti vor umple stomacul.de ex. vrei o friptura, bun, mananca la ea un castron intreg de salata, dar fara sosuri, doar un strop de ulei si multa zeama de lamaie.Varza e un aliment care iti va scadea pofta de mancare deoarece intra in metabolismul iodului..asa am inteles..in plus sunt multe alimente ce au calorii negative(da-i search pe google), deci poti sa le consumi linistita.In plus limiteaza pe cat posibil consumul de carbohodrati..umfla.
  •  
    • 495 mesaje
    9 Ian 2007, 18:54
    0 0
    Multumesc, fetelor, pentru raspunsuri!