Antrenament acasa

•  
    • 60 mesaje
    6 Ian 2007, 21:30
    0 0
    Faceti exercitii singure, acasa? Aerobic, pilates, tae bo...etc. Daca da, au dat antrenamentele astea si rezultate? Sunt chiar curioasa daca pot renunta la sala pentru a-mi concepe un program pentru acasa. Daca aveti ceva experienta, da-ti-mi si mie idei de antrenament in propria sufragerie!
  •  
    • 2312 mesaje
    6 Ian 2007, 22:09
    0 0
    Eu am incercat intr-o perioada..ideea e ca nu prea te tii de treaba, la inceput faci dar apoi zici ca lasa..ca azi nu fac, fac maine si tot asa.In plus acasa ai sa eviti exercitiile mai grele pe cand la sala le faci..ca sa nu fii mai prejos.Daca vrei poti face de ex 1 ora de aerobic: primele 30 min alergare usoara timp in care poti sa lucrezi bratele(in acelas timp) si in plus faci incalzirea, incalzesti umerii, mijlocul, faci streeching, incalzesti gleznele, apoi 30 min aerobic, prima parte pt abdomen iar cealalta pt pulpe, fund.Cam ca la sala poti face ..treaba e sa faci macar de 3 ori pe sapt.
  •  
    • 13910 mesaje
    6 Ian 2007, 22:57
    0 0
    nu, nu renuta pt. asa zisul sport acasa...

eu am facut-o, mi-am cumparat aparate si singurul pe care il folosesc -foloseam pina s-a rupt o dracie- a fost stepperul

se intimpla exact ce a spus oana...nu ai chef, lasi pe dupa-amiaza, apoi pe miine....apoi azi nu am timp si tot asa

eu de luni -marti cel mai tirziu- o sa merg din nou la sala
  •  
    • 344 mesaje
    6 Ian 2007, 23:06
    0 0
    hm...sunt de acord cu cele de mai sus..dar asta depinde foarte mult de tine...eu am slabit facand cardio acasa...o prietena la fel..asa am zis si eu ca nu o sa ma tin dar de vreo 3 luni fac in fiecare zi si inca nu am obosit...
    in schimb am avut abonament la sala si dupa 3 sedinte l-am facut uitat
    inca o data...totul tine de vointa ta...de motivatie..etc...succes
  •  
    • 331 mesaje
    7 Ian 2007, 10:38
    1 0
    si mie-mi place mai mult sa fac cardio acasa decat sa merg la sala.
    cand reusesc sa pedalez cate 50 min. pe zi, de cateva ori pe saptamana, chiar se vad rezultate.
    dar cel mai frumos am slabit cand alergam dimineata cate 40 min.(atat era traseul dus intors), parca se topea grasimea vazand cu ochii...
  •  
    • 60 mesaje
    7 Ian 2007, 14:51
    0 0
    Din pacate nu imi pot face curaj sa alerg, inca... In schimb suna bine propunerea cu cardio. Ce inseamna asta? Am si eu o bicicleta statica acasa si nu stiu exact cum ar trebui sa arate in antrenament cu ea: incalzire, timp, tot tacamul.
    Si inca nu sunt inscrisa la sala, ci aveam in plan sa fac asta, insa tot nu gasesc suficient timp in intervalul orar impus de ei, asa ca varianta cu sufrageria mi-e mai la indemana.
  •  
    • 121 mesaje
    10 Ian 2007, 17:28
    0 0
    Hm...

eu am zis ca ma apuc acasa - sa ma duc la sala mi-e chiar rusine, ca o sa scot limba dupa primele 5 minute
    insa acasa... nu prea merge; eu mai stau si in camin - e cam penibil sa-i vina colegei musafiri si sa ma vada dand din craci intinsa pe jos...

care e solutia, deci, fetelor?
  •  
    • 736 mesaje
    11 Ian 2007, 09:11
    0 0
    30 de min de gimnastica dimineata.
    Te simti revigorata si ai mai multa energie toata ziua. Nimeni nu are musafiri la ore matinale, nu?
    Oricum, aerobicul facut acasa nu substituie aerobicul de la sala si in nici un caz fitness-ul. Dar e o solutie f convenabila pt cele care nu au timp ori curaj sa mearga la sala.
  •  
    • 60 mesaje
    11 Ian 2007, 17:21
    0 0
    Da, gimnastica, gimnastica, dar ce fel de exercitii? Si cum ar trebui sa arate un 'antrenament' complet?
  •  
    • 2312 mesaje
    11 Ian 2007, 18:00
    0 0
    Jamais, pai eu am crezut ca ai cochetat cat de cat cu sala.Hai sa incerc eu sa-ti dau idei cat de cat:incalzire 30 min: alergare pe loc..5 min, cu genunchii sus..30 sec, calcaie la sezuta..1 min, sarituri ca mingea..1 min, exercitii pt brate(le poti lua de pe net)..rotiri ample de brate, cerculete mici cu pumnii stransi, formezi un dreptunghi cu bratele si ridici in sus..sunt f multe, alegi si tu cateva din ce gasesti pe net.In total cam 30 de min sa dureze incalzirea asta..poti sa incalzesti usor si gambele.
    Apoi faci 15 min pt abdomen: semi abdomene: cu genunchii ridicati..sau picioare ridicate la 90 de grade ridici trunchiul..pentru inceput 2 serii a cate 10-20..vezi cate poti sa faci.Apoi mentine trunchiul ridicat 30 sec.sunt f multe ex pt abdomene..nu cred ca pot sa iti descriu, dar le poti downloada de pe dc++ sau odc.Apoi 15 min pt pulpe si posterior.(pt cel din urma poti face ridicari de posterior.sau stand cu sezutul intre picioare(stai in genunchi)..ridici posteriorul si apoi il asezi iar pe sol intre gambe..vreo 32 de ridicari.Apoi lasi posteriorul sa cada cand in dreapa cand in stanga..macar de vreo 20 de ori.Pt pulpe sunt atat de multe..si toate pe net..Pt mai multe exercitii..sper ca vor completa si alte fete programul asta.
  •  
    • 60 mesaje
    14 Ian 2007, 15:26
    0 0
    oana, merci mult de tot!
  •  
    • 18 mesaje
    15 Ian 2007, 18:14
    0 0
    eu am renuntat la sala pt ca mi se parea extenuant ca, dupa serviciu sa mai ajung si acolo, in sala aia super aglomerata (in care mai mult asteptam dupa altii sa-si finalizeze exercitiile decat lucram)! ori, in fitness, important este sa nu faci pauze lungi!! chiar daca existau multe aparate... trebuia mereu, mereu sa astept! asa ca m-am dus frumusel la kettler si mi-am luat un stepper pe care chiar il folosesc in timp ce ma uit la televizor! dupa 15-28 min sau chiar 30 min (daca te tine ), cobori leoarca de pe stepper!!! ..leoarca din crestet pana-n degetelele de la picioare! ce placut e ca dupa exercitiu sa te pui in fata oglinzii goala, gata de dus, si sa vezi siroaie de picaturi cum ti se preling pe corp! sigur, inainte de stepper mai fac niste semiflotari si abdomene (iti poti lua si niste greutati de 2,5kg maxim 3kg..) si e perfect! de jumatate de an de cand am renuntat la sala, lucrez acasa de 2x pe saptamana si sunt foarte multumita! efortul e acelasi, iar in functie de dorintele tale, iti achizitionezi echipamentul minim necesar (stepper, ceva greutati..) si iti poti improviza exercitiile! nu e chiar costisitor! succes!
  •  
    • 8901 mesaje
    16 Ian 2007, 09:53
    0 0
    Taman ce m-am apucat de facut de luni pillates dupa un program de 20 de minute pt incepatori, si ma dor si unghiile de atata febra musculara!!!!
    Programul e usurel, dar pt mine care sunt o anchilozata e numai bun!!!
    Si ma stimuleaza cand vad tipele alea cu corp numai fibra si atat de elastice.
    La sala, as urla de nervi daca ar trebui sa stau la coada la steper sau altele.
    Ca sa nu mai spun ca e super bine sa faci dimineata 20 de minute de gimnastica, pt ca ai energie toata ziulica.
    Eu cred ca se poate daca vrei!!!
    Banuiesc ca rezultatele nu vor fi pe masura unui antrenament la sala, insa asa pot sa-mi ridic rezistenta la efort.
    Multa bafta la slabit!!!!
  •  
    • 619 mesaje
    16 Ian 2007, 17:37
    0 0
    Exercitii de respiratie in fata ferestrei deschise, ex de gimnastica, dans si alergare usoara prin casa, pe muzica formatiei Proiect K1 (toate acestea, dimineata pina in orele 7 ) sunt strategiile aplicate de mine cu rezultate f bune. Dupa-amiaza, plimbari in aer liber si masaj la ap de vibromasaj (acasa).
    Adaugati: masaj reflexogen si regim disociat si veti avea sigur rezultate f bune si mai ales SANATATE DE FIER!!
  •  
    • 18 mesaje
    16 Ian 2007, 17:55
    0 0
    exact! un avantaj in plus pt sportul facut acasa; sambata dimineata, cum te trezesti, bei 2 guri de cafea si treci la treaba! daca lucrezi dimineata, chiar pe stomacul gol, arderile sunt mai rapide si organismul e in alerta pe perioada mai indelungata decat daca ai face sport seara, de ex. iar metabolismul e mai accelerat si el. poti sa repeti faza si duminica la prima ora; poate fi suficient.
    succes!
  •  
    • 2312 mesaje
    16 Ian 2007, 18:03
    0 0
    Da Jamais, e f bun un steper..numai ca trebuie sa-ti iei din ala magnetic..e cam scump.Eu am avut bicicleta mecanica..astea au ca mecanism o coarda..sa zicem, care se freaca de un tambur metalic..in functie de cat de greu vrei sa pedalezi si in timp coarda aia se rupe.Mie mi s-a rupt dupa 2 ani.E mai ieftin sa iei lucruri mai scumpe..macar nu arunci banii.
    Eu azi dim am facut Tae-Bo, am gasit pe un site..dar mi s-a parut foarte greu.Sunt exercitii de forta.Tot sala o prefer, nu de alta dar ma stimuleaza concurenta.