de la 54 la aproape 70 kg

•  
    • 121 mesaje
    27 Dec 2006, 15:30
    0 0
    Buna.

Am doar 23 de ani, si 1.66 m inaltime.
    Greutatea mea era aprox constanta de 56-58 de kg.

Iarna trecuta am urcat pana la 62-63 si am inceput prin aprilie - mai o cura de slabire destul de drastica: salate si fructe acasa, 2 covrigi / biscuiti/ o banana la servici, cam o ora de mers pe jos zilnic ( de la servici acasa). Si asa am ajuns vara trecuta la 54 de kg.

Intre timp, m-am ingrasat detsul de mult - si acum am aproape 70 de kg - adica o crestere de 15 kg intr-un an jumate.

As vrea sa intreb - cresterea asta in greutate e posibil sa se datoreze unor cauze fiziologice, tulburari endocrinologice, sau ceva? Si cui ar trebui sa ma adresez, pentru ca, trecand peste faptul ca ma simt dizgratioasa si nu mai am curajul sa port multe haine din vechea garderoba, incep sa ma tem ca am pb cu sanatatea si ca o sa devin obeza, dc continui in ritmul asta...
  •  
    • 4411 mesaje
    27 Dec 2006, 15:52
    0 0
    Da..cel mai bine ar fi sa vezi un endocrinolog.Insa,daca ai tinut un regim drastic si pe urma ai inceput sa mananci normal,sau peste normal,este posibil sa fie si aceasta cauza ingrasarii rapide.
  •  
    • 121 mesaje
    27 Dec 2006, 16:00
    0 0
    Nu stiu dc regimul poate fi numit chiar drastic - nu am facut niciodata foamea, ci doar am mancat multe fructe, si salate cu branza, la care s-a adaugat miscarea, eu fiind o sedentara prin excelenta.

Dupa sarbatori vreau sa ma apuc de dieta si de putin sport - as vrea sa incerc faimoasele exercitii pilates acasa, si peste vreo luna dupa ce-mi intru putin in forma, sa ma duc si la sala...
    Nu stiu insa ce efect vor avea toate astea, si daca voi reusi sa scap macar de 10 kg - am ami incercat sa tin cura toamna asta, si nu am vazut nici cea mai mica diferenta
  •  
    • 4411 mesaje
    28 Dec 2006, 03:06
    0 0
    Probabil ca asta este cea mai mare greseala pe care o fac femeile..Tin o dieta, slabesc,dupa care se asteapta sa manance normal,sau poate chiar mai mult (pentru ca in timpul curei ne vin toate poftele nu?) ,si sa mentina greutatea obtinuta..si slabesti,te ingrasi si tot asa.Trebuie sa renunti la grasimi,dulciuri,prajeli,paine in cantitati mari,paste,carne de porc etc.Dar asta PERMANENT nu doar in timpul dietei.eu sunt f multumita de rezultatele mele.Cam de un an am exlus toate aceastea din alimentatie (cu unele exceptii este adevarat),ma simt foarte bine,ba chiar daca mai gust cate ceva nu mi "cad" bine.Nu prea beau lichide insa fructele si salatele nu mi lipsesc,imi si plac este adevarat.

Acum in perioada sarbatorilor am facut si eu ca toata lumea sarmale si toate cele si mananc insa nu mai mult de 3-4 sarmalute (eu le fac micute) si imi este suficient.Si asta cam o data la 2 zile.Eu inainte mancam cate 6-7,imi placeau mult,acum nu mai pot pur si simplu.

Nu ma cantaresc mai niciodata deci nu ti pot spune exact cat am slabit insa vreo 7kg sigur..fara vergeturi,sani lasati si altele.Poate gandesti ca nu este mult insa ma mentin,ceea ce pt mine este f important.Si mai si slabesc putin cate putin.Daca as mai face si sport ar fi super insa eu sunt sedentara prin natura mea deci..greu.Nici nu am cu cine sa merg la sala.Insa e ok si asa.Bafta.

Am vb foarte mult..Deci ..tu stii mai bine cum ai mancat,daca ai abuzat de mancare dupa dieta e normal sa te fi ingrasat.Daca stii ca ai avut o alimentatie echilibrata vezi un medic.Altfel ai grija ce mananci
  •  
    • 121 mesaje
    28 Dec 2006, 09:44
    0 0
    Nu stiu ce sa zic... Nu mananc prea mult, in schimb am niste obiceiuri alimentare cam proaste...
    in timpul zilei nu mananc prea mult - rareori manac dimineata, ci doar pe la 11-12 o placinta sau o mini-pizza de la chioscul de langa scoala
    iar seara, pe la 7-8, cand vine prietenul de la servici flamand, compensam amandoi cu friptura de porc si cartofi prajiti ( asta e meniul lui preferat).

mda... nu suna prea bine
    dupa 1 isi schimba si el serviciul, si la noua firma le asigura masa de pranz, asa ca seara l-am scos de la cartofi prajiti si fripura! cu tentatia asta inlaturata, sper ca imi va fi mai usor sa am o alimentatie cat de cat ponderata; mi-am luat si exercitii pilates de pe net - sa vedem cat sunt de bune...
  •  
    • 303 mesaje
    28 Dec 2006, 10:05
    0 0
    bine ai venit in club! si eu am patit la fel ca tine, chiar mai rau. am ajuns intr-un an de la 55-57 kg la 80 + kg ( ca nu m-am cantarit, decat am aproximat; era prea groaznic sa vad). eu am reusit ca din vara pana acum sa ajung la 70 kg, cu mult sport si fara o dieta prea restrictiva, presarata chiar cu multe perioade de mancat normal.
    pilates e fff bun. am postat si la topicul tau despre pilates.
  •  
    • 4411 mesaje
    28 Dec 2006, 13:07
    0 0
    Daca manaci cartofi prajiti zilnic..e cam naspa Se poate trai si fara ei crede ma..Eu mananc cam o data sau de 2 ori pe luna.Cumpar de la Mc..portii mici.Si imi fac pofta.M am obisnuit fara.Acasa ii mananc ori fierti,imi plac mult,ori copti.Ii mananc cu unt si sunt super buni.Incearca si tu.

Carne de porc rar,cand nu mai rezist.In schimb carnea de vita e super..antricot facut in tigaia de teflon sau rasol fiert (mult),ficat de vita,pui (mai putin pt ca nu mi place),peste..nu ma uit daca e slab sau gras,la pestele care imi place nu am renuntat.Incearca si tu variantele astea si poate imi spui daca iti plac.
  •  
    • 121 mesaje
    28 Dec 2006, 15:41
    0 0
    o sa incerc... trebuie sa iau masuri; ma simt dizgratioasa...

dar toate astea dupa revelion
  •  
    • 69 mesaje
    28 Dec 2006, 23:48
    0 0
    Ameliab buna!uite asa am patit si eu ,m-am ingrasat apr.10 kg intr-un an.inainte de sabatori ma apucasem de un regim si slabisem 3 kg in 2 sapt.si chiar se vedea.nu am mai mancat paine,dulciuri,prajeli(ingrasa),nu am mai mancat dupa ora 18-19.dar in fiecare zi mi-am permis sa mananc o bucatica de ciocolata.si sa stii ca totul tine si de vointa.in perioada aia imi doream atat de mult si eram atat de fericita incat imi era drag sa tin regim si sa mananc sanatos.si eu am mai apelat ca sa zic asa la un truc:iau crom picolinat e bun.inainte cand vedeam dulciuri nu ma puteam abtine,acum nu am treaba si nu e scump e 91 de mii pe o luna.nu trebuie sa mergi la doctor ptr el ,e un fel de vitamina pt organism.uite eu iti propun sa ne apucam amandoua din 2 ianuarie sa scriem ce am mancat si cat am slabit si in cat timp.sa ne ajutam reciproc..ce zici?vrei?daca da..astept raspuns..te pup
  •  
    • 121 mesaje
    29 Dec 2006, 10:24
    0 0
    Intrebare:
    Ce este "crom picolinat"? Si ce efect are - nu mai simti nevoia de dulciuri, sau taie pofta de mancare?

Eu nu sunt neaparat o mancacioasa, dar am probleme cu stomacul, si trebuie sa mananc chiar daca nu simt senzatia de foame, ci doar pt ca dc mananc ceva ma doare stomacul...
  •  
    • 69 mesaje
    29 Dec 2006, 12:14
    0 0
    Pe mine cromul ma face sa mananc putin si des.de exemplu mananc un mar si 2-3 nu imi mai este foame.si cu dulciurile ma ajuta..nu imi mai trebuie dulciuri ,nu simt nevoia de dulce
  •  
    • 8 mesaje
    1 Ian 2007, 16:22
    0 0
    imi spui te rog si mie de unde ai facut rost de ex.pilates?
  •  
    • 121 mesaje
    2 Ian 2007, 22:21
    0 0
    Le-am gasit cu DC-ul - in 2-3 zile am luat o serie de 7 CD-uri, plus alte cateva filmulete.
    Cu putin noroc, o sa le gasesti si tu. Daca nu ai DC++ sau orice program asemanator, spune-mi si iti povestesc eu cum sa-ti instalezi si cum sa cauti, ok?
    Numai bine!
  •  
    • 28 mesaje
    3 Ian 2007, 17:41
    0 0
    ameliab, am cautat si eu pe DC pilates si nu am gasit. Te rog, daca poti, sa-mi spui si mie hub-ul pe care ai gasit tu. Mi s-a pus pata, vreau sa slabesc prin sport
  •  
    • 121 mesaje
    3 Ian 2007, 18:41
    0 0
    nu mai stiu exact pe ce hub.
    oricum, incearca pe besthub.netdirect.ro sau dc.hertza.ro. le am si eu pe share: [RO][DJ]amelita
  •  
    • 28 mesaje
    3 Ian 2007, 18:46
    0 0
    merci mult, amelia...o sa incerc acolo. presupun ca esti din Craiova, si eu la fel.
  •  
    • 8 mesaje
    4 Ian 2007, 03:40
    0 0
    esti o dulce .nu am dc si chiar am rugat pe cineva pe un alt forum sa imi spuna cum sa il descarc de pe net fara sa iau vreun virus ,dar nu m-a bagat in seama .probabil pt ca eram "noua " pe acolo.astept raspunsul tau referitor la DC.merci
  •  
    • 8 mesaje
    4 Ian 2007, 03:43
    0 0
    si eu m-am hotarat sa slabesc prin sport ca nu se mai poate.de la 52kg am ajuns la 70.imi spui te rog ce suplimente ,adica pastile cu crom iei?
  •  
    • 1934 mesaje
    4 Ian 2007, 09:44
    0 0
    pe dc++, gasesti o multime de ex pilates. numai ca tr sa le selectezi.
    eu mi-am facut deja 2 cd, dar mi se par usoare, si ritmul f lent
  •  
    • 121 mesaje
    4 Ian 2007, 09:53
    0 0
    Uite un link de la care il poti downloada:
    http://download.kappa.ro/action__file/action__license/id__1/file__2477

Dupa ce l-ai instalat, va trebui sa mai faci niste setari. Din ce-mi aduc eu aminte...

intra in File >Settings :
    General: completeaza nickul - preferabil ceva de genul [ro][cod judet][isp = adica de unde ai netl : rds, etc] nume
    - tipul conexiunii
    - selecteaza passive
    Downloads: alege sau creaza tu 2 directoare diferite, unul in care sa gasesti fisierele care s-au downloadat complet, ssi altul in care se salveaza temporar, pana se termina downloadul.
    Configure public hub list: adauga minim unul din linkurile astea:
    http://www.xboss.ro/PublicHubList.config
    http://www.zeusnet.home.ro/RoHubList.config
    http://www.cstrike.ro/hublist.config
    http://fxp.go.ro/RomanianHubList.config
    Sharings:
    Ai un buton de Add folder cu care poti sa pui mai multe fisiere pe share - adica ceilalti useri le pot vedea si downloada, la fel cum faci si tu. Adauga ce vrei tu, atata timp cat nu nu e Windows-ul sau Program Files; unele huburi au limita de minim X giga - dc nu ii ai sharati nu te lasa sa te conectezi.
    Restul setarilor nu cred ca te intereseaza asa mult, deocamdata...

Si acum ar trebui sa-i dai search (butonelul cu lupa - te descurci tu )
    Poti alege totodata tipul fisierului cautat (muzica, film, etc), dimensiunea lui, samd...

Daca nu te descurci, da un semn!