clasificare calorii in functie de ...???
-
0 0stu ca in principiu 1000 calorii /zi sunt indicate in cazul curelor de slabit.
ei bine daca stiti, daca aveti vre-un tabel cu alimente si cate calorii contin...
sau care sunt combinatiile.
ma gandesc ca poate si alimentele slabe in combinatii una cu alta pot rezulta o groaza de calorii... -
ptr femei intre 18-29 de ani:
14,81x greutatea+487
ptr femei intre 30-59 ani:
8,31xgreutatea+846
indexul BMR-basal metabolic rate; reprezinta necesarul minim de calorii ptr mentinerea principalelor functii fiziologice ale organismului. intr mea este daca esti gras at inseamna dupa dormula sa mananci m mult, ceea ca nu o sa slabesti nicicand. si eu stiu de 1000 cal/zi in cura de slabire -
mie mi-a iesit 1271...
pe mine ma intereseaza de ex: pui = x calorii
pui+rosii = x calorii
vitel= x calorii
fasole verde = x calorii
vreau o selectie a principalelor alimente folosite la cura, si numarul lor de calorii...ca sa imi pot calcula meniul in fiecare zi...
daca aveti asa ceva VA ROG ajutati-ma! -
Happyline, interesanta formula, nu am mai vazut-o pana acum. Merci
Numarul pe care il obtii, probabil reprezinta numarul de calorii pe care sa il consumi zilnic ca sa nu te ingrasi, nu sa slabesti.
Sabbra, uite aici o adresa cu caloriile buclucase. Din pacate e in engleza.
http://www.calorie-counter.net/
Pare dificil la inceput faza cu numaratul, dar dupa ce te obisnuiesti e foarte simplu. Si evident, trebuie sa incerci sa iti alcatuiesti un menu cat mai sanatos.
Succes.
later edit: Happyline, acum am vazut ca tu ai spus deja de BMR
-
Vai vai....informatiile astea sunt total aiurea. Pe langa caloriile consumate de organism, adica metabolismul bazal mai sunt si caloriile consumate de activitatea zilnica a fiecaruia. De ce nu intrebati un antrenor sau nutritionist? Sau de ce nu cititi pe site-uri de fitness, culturism ....Uitati aici formula corecta, care da un rezultat logic!!!!!:
FEMEI: 655+(greutatea in kg x 9,6) + (inaltimea in cm. x 1,8 ) - (virsta x 4,7) la rezultat, in functie de activitatea zilnica adunati inca 20-30% pentru activitate mica (mers pe jos, munca de birou etc) sau 40-60% pentru activitate mai intensa (aici intra pesoanele care merg la sala, aerobic etc). Ca sa slabiti din rezultatul final scadeti 500 calorii, asta pentru lenese. Pentru cele care fac miscare trebuie sa arda cu 500 calorii mai mult decat mananca. La cei 27 de ani ai mei si 55-56 kg am nevoie de 1700 -1800 calorii cand nu am activitate doar mers pe jos, munca de birou si am nevoie de 2100 calorii cand merg la sala....si asta pentru mentinere!!!!!!! Trageti singure concluziile...Poftim si o lista cu nr de calorii la alimente: http://www2.topfitness.ro/food.php