combaterea starii de foame continua
-
0 0Imi cer scuze daca s-a mai dezbatut subiectul... dar chiar am nevoie sa aflu si eu, daca stie cineva. Am 18 ani, 1,63m si 46 de kg, si greutatea mea este constanta, si sunt foarte multumita de felul cum arat. Problema mea este insa foamea pe care o resimt tot timpul si pur si simplu imi este imposibil sa ma controlez... si mananc in continuu, pana simt ca plesnesc...minim 2500 de calorii pe zi, iar in unele zile ajung si la 4000. Este incredibil cum pana acum nu m-am ingrasat, si nici celulita nu mi-a aparut, dar e clar ca am un obicei foarte nesanatos. Cred ca influente mai are si faptul ca anul asta dau bacul... dar am nevoie daca stie cineva, de anumite alimente sau substante care inhiba starea de foame. Va multumesc.
-
Draga mea, la inaltimea si greutatea pe care o ai eu as spune ca esti slaba. Sfatul meu este sa mananci asa cum iti cere organismul, daca mai pui 2 kg n-o sa fie sfarsitul lumii. Important este ca organismul tau sa nu se gandeasca la mancarea pe care nu i-o dai ci la invatat. (mai ales daca in vara trebuie sa dai bacul.)Asa ca lasa grijile deoparte pune-te cu burta pe carte, daca te ingrasi un pic, slabesti in vacanta de vara.
Multa bafta la bac!
P.s. Mi-am adus aminte ca in clasa a XII-a si la facultate (de obicei inainte de un examen) mancam multa ciocolata si nu m-am ingrasat. -
Nu... chiar nu ma ingras... de regula. Oricum eu sunt mancacioasa din fire, dar de 1 luna am intrecut de mult masura. Ce-i drept, acum m-am ingrasat 3 kg, ceea ce pt mine este (foarte) anormal, pt ca in ultimii 3 ani nu mi-am depasit greutatea de 46 kg decat cu maxim 1 kg (in preajma menstruatie). Din cauza asta mi-e teama ca lucrurile o sa sara de sub control. Azi n-am mancat decat 2 covrigi, si am baut sucul de la 2 kg de portocale, si am sa mai beau 2 ceaiuri ca sa imi potolesc foamea, pt ca simt ca ma urc pe pereti.
-
Of... daca nu am incercat si mama salatelor. Mie imi plac foarte mult salatele si fructele, si mananc destul de des alimente de genul asta. Si intradevar, imi umplu stomacul pana intr-acolo cat simt ca nu mai am loc, dar starea de FOAME e continua, pana mananc ceva dulce, sau carne, sau paine. Poate nu am fost suficient de clara, dar la mine problema nu e ... starea de foame generata de sucul gastric in plus... ci pur si simplu foame de ceva anume... si e de necontrolat.
-
E pe fond nervos. e o stare de anxietate care genereaza aceastra stare. Cauza : chiar tu spui:bacalaureatul. Stai linistita ! Bacul nu este un examen extraordinar de greu. Este un examen de dificultate medie.Asa ca ia-o incet! Mai ai timp de invatat dar incearca sa te bucuri si de lucrurile frumoase ale vietii.