Mierea de albine..

•  
    • 412 mesaje
    23 Nov 2006, 15:11
    0 0
    ingrasa miericica??ca eu ma gandeam asa,, sa\mi fac cate o sticla de 2 litri de apa cu lamaii si cu miere de albine...o fi bunutz??
  •  
    • 123 mesaje
    23 Nov 2006, 15:27
    0 0
    ea saraca are ceva calorii, dar nu cred ca e cazul sa ti faci griji pentru 2 linguri de miere. oricum e foarte buna pentru sanatate si iti da energie, ceea ce nu iti strica daca esti la regim. oricum e mai bine sa mananci miere decat indulcitor sau zahar. muuuuult mai bine!
  •  
    • 412 mesaje
    23 Nov 2006, 16:45
    0 0
    asa am zis si eu ca e mult mai sanatoasa si buna... am sa fac asa...pup
  •  
    • 1562 mesaje
    23 Nov 2006, 19:06
    0 0
    e, ingrasa! e f recomandata! mancarea ingrasa!
  •  
    • 303 mesaje
    29 Nov 2006, 13:21
    0 0
    buna, si eu sunt de acord cu ce s-a spus mai sus. insa atentie la ce fel de miere consumi. sa te asiguri ca nu are zahar in ea. de obicei cea din magazine are. cel mai sigur iei de la cineva de incredere sau daca nu ai de unde du-te in piete la cei care vand si ia miere zaharisita pt ca aceea este cea fara zahar ( stiu ca suna ciudat dar doar mierea 100% naturala cristalizeaza, cea cu zahar ramane fluida). asa mergi la sigur. si daca te deranjeaza ca e zahrisita poti sa o dezlegi
  •  
    • 1934 mesaje
    29 Nov 2006, 13:34
    0 0
    in magazine, daca te uiti pe borcan o sa vezi ca scrie x%miere. oricum o cantitate infima. mai bine o iei de la cineva curata. daca nu ai, poate din piata ma gandesc. ai mei au avut stupi si mie nu-mi place ptr ca am fost fortata sa mananc. un mag bun cu prod apicole este la pod la marasesti, in spre spitalul bucur, sau altfel, in spate la mary stop (asta in cazul in care esti din buc). eu mai manac din cand in cand miere zaharisita (asta e m buna) sau miere de brad sau i se mai spune miere de padure...
  •  
    • 1934 mesaje
    29 Nov 2006, 13:39
    0 0
    euaili. nu te supara, dar lasa-ma sa te contrazic. nu toata mierea se zahariseste. ai mei mi-au spus, dar nu m-a interesat ptr simplul fapt ca nu-mi place...intreaba in piata. de obicei apicultorii seriosi,tomna scoate mierea din stup si le da un ceai din m multe plante cu zahar fff concentrat ptr albine sa aiba iarna. cel putin asa facea tatal meu.
  •  
    • 303 mesaje
    29 Nov 2006, 13:54
    0 0
    normal ca nu toata mierea cristalizeaza. eu iau miere de la o cunostinta apicultor care nu da nicodata zahar albinelor.
    eu stiu asa de la aceasta cunostinta: mierea facuta in "sezon" cat sunt flori este naturala si cristalizeaza la un moment dat. cea cu zahar este cea produsa dupa ce albinele sunt hranite cu zahar. si asta nu cristalizeaza.
  •  
    • 1934 mesaje
    29 Nov 2006, 16:44
    0 0
    nu, doar un fel se cristalizeaza. si nu are zahar....tot timpul confund cea de tei cu cea de salcam.
  •  
    • 303 mesaje
    29 Nov 2006, 17:42
    0 0
    mai eu parca sa zic ca mi s-a cristalizat si aia poliflora si aia de salcam. dar in fine , ideea este ca merge fata la sigur daca ia cristalizata ca aia sigur nu are zahar, daca nu are pe cineva de incredere.
  •  
    • 412 mesaje
    29 Nov 2006, 18:00
    0 0
    mie mi`a trimis`o mama de acasa... din rom... si stiu ca e naturala nu din magazin... am pe cineva care imi cumpara de la un domn serios...
  •  
    • 3 mesaje
    30 Nov 2006, 09:11
    0 0
    mierea naturala se zaharisteste. iar sitronada facuta cu miere si lamaie este traznet. eu am continuu in frigider, indiferent ca este iarna sau vara.este mult mai sanatoasa o sitronada facuta in casa decat o sticla de fanta sau coca-cola, care iti fac mai multa sete decat sa ti-o potoleasca.
  •  
    • 303 mesaje
    30 Nov 2006, 15:55
    0 0
    merci mult pentru link rainyday! acum am si mai mult incredere in persoana de la care cumpar eu miere!
  •  
    • 138 mesaje
    12 Dec 2006, 17:02
    0 0
    draga mea toamna tarziu nu se extrage mierea. ceaiul cu zahar este folosit pt mancarea din timpul iernii a albineor pt ca cea din vara este extrasa so...poti si sigura ..
  •  
    • 2312 mesaje
    12 Dec 2006, 17:14
    0 0
    Eu in timpul sarcinii n-am putut manca carne, totusi m-am ingrasat mult..ca mancam zilnic miere.
    Asa ca in cantitati mai mari ..ingrasa.