Mierea de albine..
-
0 0ingrasa miericica??ca eu ma gandeam asa,, sa\mi fac cate o sticla de 2 litri de apa cu lamaii si cu miere de albine...o fi bunutz??
-
buna, si eu sunt de acord cu ce s-a spus mai sus. insa atentie la ce fel de miere consumi. sa te asiguri ca nu are zahar in ea. de obicei cea din magazine are. cel mai sigur iei de la cineva de incredere sau daca nu ai de unde du-te in piete la cei care vand si ia miere zaharisita pt ca aceea este cea fara zahar ( stiu ca suna ciudat dar doar mierea 100% naturala cristalizeaza, cea cu zahar ramane fluida). asa mergi la sigur. si daca te deranjeaza ca e zahrisita poti sa o dezlegi
-
in magazine, daca te uiti pe borcan o sa vezi ca scrie x%miere. oricum o cantitate infima. mai bine o iei de la cineva curata. daca nu ai, poate din piata ma gandesc. ai mei au avut stupi si mie nu-mi place ptr ca am fost fortata sa mananc. un mag bun cu prod apicole este la pod la marasesti, in spre spitalul bucur, sau altfel, in spate la mary stop (asta in cazul in care esti din buc). eu mai manac din cand in cand miere zaharisita (asta e m buna) sau miere de brad sau i se mai spune miere de padure...
-
euaili. nu te supara, dar lasa-ma sa te contrazic. nu toata mierea se zahariseste. ai mei mi-au spus, dar nu m-a interesat ptr simplul fapt ca nu-mi place...intreaba in piata. de obicei apicultorii seriosi,tomna scoate mierea din stup si le da un ceai din m multe plante cu zahar fff concentrat ptr albine sa aiba iarna. cel putin asa facea tatal meu.
-
normal ca nu toata mierea cristalizeaza. eu iau miere de la o cunostinta apicultor care nu da nicodata zahar albinelor.
eu stiu asa de la aceasta cunostinta: mierea facuta in "sezon" cat sunt flori este naturala si cristalizeaza la un moment dat. cea cu zahar este cea produsa dupa ce albinele sunt hranite cu zahar. si asta nu cristalizeaza.