cum am slabit eu 12 kg in 6 saptamani
-
1 4Ideea a fost umatoarea: aveam 67 kg la 1,70 . Eu nu pot sa ma infometez, asa ca solutia era sa mananc consisten si totusi sa slabesc.
Regimul a fost insotit de sport si am eliminat painea si zaharul. In plus am mancat disociat, dar pe fiecare masa nu pe zile.
Principiul de baza era urmatorul: 2 mese cu proteina( carne, oua sau branza) si restul meselor si gustarilor alcatuite din fructe de orice fel , lapte ( degresat pentru ca eu urasc laptele gras) si snackuri naturale: alune, nuci sau seminte.
Regimul a fost in felul urmator:
- dimineata - 2 oua fierte sau branza ( mie imi place cea de oaie sarata)cand ma saturam de oua ( rar)
- la pranz intotdeauna carne la gratar sau prajita, de obicei de porc.
- seara mancam fructe pe la 6; daca mi se mai facea foame pana la 8 care era ora limita de masa mai beam lapte sau mancam rontanelele de mai sus.
Regimul asta bogat in proteine imi dadea forta sa fac 1 ora de sport pe zi si cate o data chiar 2.
Am slabit in medie 2 kg pe saptamana, ceea ce nu este spectaculos dar dupa 2 ani ma mentin la 55 kg, doar mancand sanatos. Nu stiu daca aceste regim care am considerat eu ca mi se potriveste merge la altcineva, dar zic ca merita incercat.
Daca vreti sa incercati va urez succes. -
Ma bucur sa aud ca dupa doi ani iti mentii greutatea.
Si eu am slabit 12 Kg in 5 saptamani cu o dieta prescrisa de un medic asociata cu sedinte de acupunctura si reflexoterapie.
Dieta era o combinatie de regim disociat (la 3 zile) si hipocaloric.
M-am simtit foarte bine si mi-am mentinut greutatea cam 10 luni, desi incepusem sa mai consum si ceva dulciuri (sunt innebunita dupa ele).
Am inceput apoi sa iau dimineata pe stomacul gol ulei de masline si miere de albine (pentru tranzitul intestinal) si aici cred ca a inceput reversul medaliei. In 6-7 luni am luat constant in greutate si acum m-am stabilizat ce ceva vreme la ... plus 14 Kg, in conditiile in care nu mananc paine, nu exagerez cu mancarea (poate doar cu dulciurile, nu mananc multe dar in fiecare zi simt nevoia sa iau ceva).
E adevarat ca nu am facut deloc sport (nici cand am slabit, nici dupa). -
ieri am vazut o emisiune la tv unde era invitata MIHAELA BILIC-medic nutritionist.cu siguranta ca ati auzit de ea.
m-a impresionat foarte tare cu sfaturile ei,si daca mai gasesc intentionez sa-i cumpar si cartea.
spunea ca e frustrant pt o femeie sa tina dieta ,dupa ceva timp iar dieta si tot asa.
ideea de baza e sa-ti schimbi total modul de viata si alimentatia.atat tu cat si familia ta.pt ca de una singura nu vei reusi.si are mare dreptate.
aceste diate sunt o mare capcana in care cad femeile.ea spunea ca dulciurile nu ingrasa insa consumate o singura data pe saptamana.la cofetarie de ex.eu asa am facut,si in 11 luni am slabit 12 kg.nu e mult dar multumirea cea mai mare e ca am mancat din toate cate putin,nu am facut foamea,si nici nu m-am mai ingrasat.insa as vrea sa-i cumpar si cartea,pt ca sunt sigura ca ma va ajuta foarte mult. -
mai rar fiindca era iarna si nu erau in sezon. legumele importate sunt groaznice!
eu consider ca fiecare trebuie sa urmeze dieta care i se potriveste. daca tu vrei legume mananca legume! mai bine sa tii o dieta cu alimentele care iti plac decat o dieta stricta care sa iti faca rau sau la care sa renunti.
mai bine slabesti in ritmul tau decat sa ti nenorocesti sanatatea cu diete tampite ( nominalizez aici dieta cu lamaie, cea cu usturoi si orez si altele asemenea).
dieta de mai sus nu mi-a fost recomandata de nimeni. pur si simplu am citit mult pe tema dietelor si mi-am facut o dieta pe care stiam ca pot sa o tin, cu alimente care imi plac ( asa se explica faptul ca am mancat prajeli, branza grasa sau alune si nuci care au multe calorii). mancate in cantitati moderate toate aceste alimente cu multe calorii nu au cum sa ingrase, mai ales ca dieta trebuie insotita de sport.
un avantaj enorm al acestei diete este ca nu e nevoie sa mananci cantitati mari de mancare ca sa fii satul. adica din 2 oo/ o fleica/ un pumna de nuci esti mai mult decat satul. si daca e sa o iei logic, mananci putin , arati mai slab ca nu te umfli
)) -
eu nu as putea sa mananc doar atat intr-o zi.si nu mi se pare nici sanatos.nu vreau sa te superi dar nu sunt de acord cu tine.
in primul rand masa de dimineat trebuie sa fie cea mai consistenta din zi,ori cu 2 oua nu cred ca te saturi.
apoi carnea de porc e grasa si foarte grea.
iar de la pranz si pana seara sa stai doar cu un pumn de nuci iarasi nu cred ca e bine. -
dragutza:
1. tu ai citit tot ce am scris mai sus? ca nu prea ai inteles ce am spus...crede-ma ca 2 oo sunt foarte consistente, o fleica asemenea si nu am spus ca mananc decat un pumn de nuci seara( care by the way sunt foarte consistente).
2. regimul asta asa cum am mai spus l-am facut eu pentru mine si nu am pretentia ca toata lumea sa fie de acord cu mine si sa il tina. a fost decat o impartasire a experientei mele.
3. daca tot spuneai ca ti-a placut ce zicea nutritionista, daca o sa mergi la nutiritionist acesta va lua in considerare in alcatuirea dietei grupa ta sanguina (care este unul din criteriile de baza). eu am grupa 0 care trebuie sa aiba o dieta pe baza de proteine. deci pentru mine dieta a fost mai mult decat potrivita. nu am avut probleme cu ficatul, nici cu constipatia, nici cu aportul de vitamine. chiar m-am simtit superb. -
da sunt irascibila. ma enerveaza oamenii care vorbesc fara sa fie in cunostinta de cauza- daca citeai in primul post intelegeai foare bine ce am vrut sa spun ca am spus foarte clar ce am mancat seara.
si m-am gandit ca vrei sa mergi la nutirtionist dupa ce cumperi cartea...ca avand in vedere ca ai probleme cu cititul ar trebui sa te ajute cineva sa intelegi ce-i in carte. -
mie nu imi place sa jignesc oamenii,decat daca sunt si eu jignita.
e destul loc pe pamant pt toata lumea.asa ca nu mai are rost sa vb.e clar ca avem pareri diferite.
eu cred ca intre a-ti cumpara o carte,pe care daca vrei sa o citesti,o citesti ,daca nu vrei nu o citesti,si a merge direct la un nutritionist e diferenta de la cer la pamant.eu asa cred.
si inca ceva
osteaza pe unde vrei tu aceasta dieta a ta,si vezi daca si alte persoane sunt de acord cu tine.eu pe unde am mai citit nu am dat peste nimic de genul asta.doar persoanele disperate pot alege un astfel de regim alimentar.
sa mananci dimineata doar doua "oo".
iar nutritionista de care vb nu cred ca e proasta.femeia recomanda un stil de viata sanatos nu o dieta gen asta de care spui tu.dar poate si acum mananci printre altele o fleica si un pumn de nuci.
si te simti excelent.
cu asta am incheiat discutia ca nu are rost sa mai vb.e inutil.si crede-ma ca stiu ce vorbesc,nu postez aici sa ma aflu in treaba. -
MELUKALUK, frumos din partea ta sa ne impartasesti reteta ta de succes. E o solutie inteligenta, fiindca ti-ai adaptat regimul gusturilor tale. Asta e si problema mea, vreau sa ma hotarasc la o dieta in care sa mananc ce-mi place.
O intrebare: ce varsta aveai cand ai tinut regimul? Varsta conteaza mult.