peste

•  
    • 686 mesaje
    1 Nov 2006, 13:36
    0 0
    Ce peste este cel mai sanatos si contine cele mai multe vitamine, mai ales ca trebuie sa nu lipseasca din alimentatie. Va intreb ca sincer nu prea ma pricep, si atunci cand cumpar nu prea ma uit dupa un anumit gen, iau numai sa fie peste
  •  
    610
    • 490 mesaje
    1 Nov 2006, 17:20
    0 0
    eu de exemplu cumpar pestele file;cod,merluciu,somn,macrou.voi cum il preparati?eu il fac cu usturoi,prietenul meu il mamnca cu maioneza.
  •  
    • 1934 mesaje
    1 Nov 2006, 17:46
    0 0
    cod file pane sau fiert cu lamaie fara sare
  •  
    • 1562 mesaje
    2 Nov 2006, 07:36
    0 0
    peste slab: crap, calcan, lipan, lin, salau, morun, ton, biban, platica, hering slab.

peste gras: scrumbie de dunare, morun, somn, nisetru.
  •  
    • 4411 mesaje
    3 Nov 2006, 01:15
    0 0
    Somonul cum este?Gras banuiesc..dar e asa de bun...
  •  
    • 2 mesaje
    3 Nov 2006, 07:42
    0 0
    E bine sa manaci orice fel de peste, toti contin grasimile bune de care avem nevoie cu totii: somon, cod, pastrav,salau, crap, somn, stiuca, scrumbie. De gatit il gatesc mai mult la cuptor cu multe legume in el si sos de vin sau fiert -sote cu legume separat si mujdei de usturoi. Evit prajeala. Pastravul si somonul ii mai fac si pe gratar.
    Pofta buna
  •  
    • 11 mesaje
    29 Nov 2006, 10:53
    0 0
    Eu folosesc file din orice peshte fara oase. Il dau cu vegeta shi piper shi il fac la gratar sau dupa vegeta shi piper il dau prin putina faina shi-l prajesc. Ca si garnitura folosesc legume mexicane congelate, asparagus, broccoli, conopida shi orez alb fiert in apa cu sare (orezul sa fie din acela cu bobul lung. Cateodata mai fac si un sos de mujdei, dar de cele mai multe ori folosesc doar sos de soia sau Oyster sauce (din Metro / Selgros sau Carrefour. yummmyyyy...Mi-atzi facut pofta. Azi stiu ce gatesc
  •  
    • 137 mesaje
    29 Nov 2006, 11:54
    0 0
    cel mai bun e pestele de mare, eu de obicei mananc cod file, il inabus in apa, il tai bucatele si il combin cu legume de orice fel, depinde de sezon, lamaie si ulei de masline presat la rece, ca o salata
  •  
    • 140 mesaje
    29 Nov 2006, 15:01
    0 0
    Vreau si eu o reteta pt creveti, ca maine e dezlegare la peste - dar, reteta de post va rog, nu cu sos de smantana sau maioneza
    Multumesc frumos!
  •  
    • 1562 mesaje
    29 Nov 2006, 15:42
    0 0
    iubi meu caleste crevetii in ulei de masline incins, apoi pune o multime de condimente(cimbru, oregano, curry-care da un gust bun-piper...etc) si ies f buni.
    ii mananc simpli sau cu paste
  •  
    • 551 mesaje
    29 Nov 2006, 15:55
    0 0
    creveti cu usturoi,calesti niste catei de usturoi tocati marunt in ulei de masline dupa care pui crevetii si lasi sa se caleasca pana scade apa ce o lasa crevetii,adaugi patrunjel tocat la sfarsit,sare si putin piper
    sau mai poti face plilaf de orez cu creveti,mie imi place la nebunie