Fara cina

•  
    • 5 mesaje
    26 Oct 2006, 19:21
    0 0
    Cum as putea sa nu mai mananc dupa 6? si cum as putea sa nu ma mai gandesc la mancare cand am mult de invatat?
    vi s-a mai intamplat sa nu aveti ambitie sa va tineti de planuri de slabit?cum v-ati mobilizat?
  •  
    • 1272 mesaje
    27 Oct 2006, 10:07
    0 0
    eu te sfatuiesc, in cazul in care esti eleva sau studenta si ai un program incarcat, atunci trebuie sa mananci. poti sa te abtii de la dulciuri, paine etc, dar sa mananci din ambundenta salate, fructe...
  •  
    • 734 mesaje
    27 Oct 2006, 14:24
    0 0
    pentru a slabi trebuie sa reduci numarul de calorii si sa le distribui in mai multe mese pe zi, de ex. trei mese si doua gustari intre. o pauza prea mare intre mese (intre ora 6 seara si 7-8 dimineata), poate sa determine organismul sa-si faca rezerve, ceea ce nu e de dorit. gustarile ar trebui sa fie fructe si preferabil sa nu le amesteci cu altceva.
  •  
    • 1286 mesaje
    27 Oct 2006, 18:39
    0 0
    Nu renunta la cina...mananca ceva usor, o bucata de pui la gratar cu salata si un iaurt, peste cu legume...dar nu sari peste cina, mai ales daca ai de invatat. Cu o alimentatie echilibrata si un pic de efort fizic ai sa te mentii foarte bine....daca vrei sa slabesti, mareste efortul fizic si renunta pe cat posibil la grasimi, zahar, faina alba si cartofi...numai nu te infometa ca ai sa iti dai metabolismul peste cap si dupa aia te ingrasi si cu apa...eu stiu ca-s patita!
  •  
    • 164 mesaje
    28 Oct 2006, 15:41
    0 0
    SA NU FACI O PROSTIE SI SA RENUNTI LA NUMARUL DE CALORII, CA LA NR. DE GLUCIDE! POTI MANCA TOT CEEA CE ESTE SUB 70 INDICELE GLICEMIC!!!
    SI ALTCEVA e o mare prostie sa renunti la paine! Painea este cea mai bogata sursa de vitamina B!Este cel mai complex si hranitor element! Tot ceea ce inseamna paine, cereale, orez, porummb trebuie sa manaci!Orice fel de paine! Painea de secara este saraca in vitamine decat cea de grau! Chiar daca este faina alba!
    Dimineata mananca un bol de cereale cu lapte de soia( daca iti permiti) sau lapte,eventual iaurt degresat sau Sana!

La pranz mananaca salate impreuna cu un gratar de pui/vita sau peste! Insa fara paine. nu trebuie amestecate lipidele cu glucidele! Sau poti folosi o painita dietetica !

Iar seara poti manca un iaurt,salate (de fructe),branza (daca iti place branza de vaci care este slaba ar fi ideal),sunca de pui/vita slaba! Renunta la salamuri pentru ca nu par ceea ce sunt!Sunt cele mai toxice alimente de pe piata!Pentru ca se injecteaza tot felul de "minunatii"!

Intre mese consuma fructe cate vrei( de preferat cele care au 90% apa cum sunt merele,grefele,portocalele,etc)
    Si bea 1,5-2 litri de apa plata zilnic!

Incearca sa renunti treptat la dulciuri,iti este permisa DOAR CIOCOLATA AMARUIE cu 70% cacao! Ciocolata amaruie este cel bogat aliment in fier,si magneziu!(bine dar asta nu inseamna sa mananci cate o ciocolata zilnic,CI una pe saptamana,adica cate un patratel in fiecare zi! Si ce e mai importat sa nu regreti ca ai gustat azi dint-o prajiturica,sau o punguta de nu stiu ce!Pentru ca risti sa devii frustrata!Si consumi data viitoare si mai mult si dupa aia zici ca nu poti renunta la dulciuri! Psihicul si organismul cer iar tu nu trebuie sa le impui ceva!
    SI NU UITA CEEA CE ESTE ESENTIAL : FII ENERGICA!O sa slabesti treptat iar kg nedorite nu vor mai reveni!
    E mai bine decat sa slabesti dintr-o data iar la o luna sa te ingrasi si mai mult! Si ceea ce este mai grav risti sa iti autoprovoci DEZECHILIBRE HORMONALE GRAVE PE CARE NU LE VEI MAI PUTEA ECHILIBRA ORICE AI FACE ! SI AI GRIJA SA NU TE INFOMETEZI ! ESTE CEA MAI MARE PROSTIE!
    Psihicul uman are nevoie sa inregistreze SIMPLUL FAPT CA MANACA!

O data pe luna dar nu mai mult (ca de redevine obisnuinta) trebuie sa mananaci ceva dulce ! Incearca sa-ti gatesti tu va fi cu mult mai bun ! Iar seara,cand te simti mai relaxata sau in weekend dupa masa de praz serveste un pahar de vin rosu bun!

Si nu uita: RESPECTA CELE 3 MESE ZILNICE!NU SARI NICIODATA PESTE O MASA!ORGANISMUL SI PSIHICUL UMAN AU NEVOIE DE TREI MESE PE ZI!

Incearca sa-ti impui nu un regim ci un stil de viata sanatos!
    Fii vesela, du-te unde esti invitata (chiar daca se servesc dulciuri) si serveste cu cap,plimba-te,iesi la suc(natural,cu pulpa de fructe,fara acid)cu prietenii,acordati macar o data pe luna mici atentii cum ar fi o vizita la un salon de infrumusetare,la o expozitie!Fa ceea ce-ti place tie cel mai mult! Bucura-te de VIATA!Mentine echilibrul psihic-corp!
    Cand mananci gandeste-te la PIRAMIDA ALIMENTATIEI!
  •  
    • 734 mesaje
    28 Oct 2006, 18:27
    0 0
    nu e o prostie sa reduci numarul de calorii, daca necesarul este de de 2500, de ex, iar ceea ce mananci insumeaza 3500.
  •  
    • 164 mesaje
    28 Oct 2006, 20:20
    0 0
    Reducand indicele glicemic,bineinteles ca va scade si numarul caloriilor!
    Si nu ai cum sa consumi un regim sanatos si sa insumezi 3500 zilnic!Iar cand spun regim sanatos inseamna:foarte multe legume,fructe,cereale,iaurturi si carne slaba! De la un bol de cereale te simti satul 1/2, si nu contine decat 4oo de cal(asata daca are zahat,ma refer la Vitalis) de zi Iar energia este incoparabila de mare decat daca consumi o punga de "nu stiu ce" ca peste 1 ora te simti fara energie si parca ai mai manca si altceva!Intelegi?
  •  
    • 164 mesaje
    28 Oct 2006, 20:22
    0 0
    1/2 de zi am vrut sa spun
  •  
    • 164 mesaje
    28 Oct 2006, 20:28
    0 0
    ORGANISMUL UMAN ARE NEVOIE DE CALORII (DIN FRUCTE,LEGUME,CEREALE,BRANZETURI SI CARNE SLABA) PENTRU A PUTEA SA-SI DESFASOARE ACTIVITATEA.
    Avem nevoie de calorii pentru a respira,a merge,pentru digestie,PENTRU ECHILIBRUL HORMONAL AL ORGANISMULUI!
  •  
    • 164 mesaje
    28 Oct 2006, 20:32
    0 0
    Gandeste-te la o punga de chipsuri care au 460 cal la 100 de grame si un mar care are 70 cal la 100 si 90% apa!
    Si pe deasupra te si satura! si e si sanatos!
  •  
    • 734 mesaje
    31 Oct 2006, 11:45
    0 0
    Merry, de acord cu un stil de viata sanatos, cum povestesti tu mai sus. Dar, in exemplul tau, spui ca un mar este mai sanatos si satura, in comparatie cu o punga de chipsuri. Eu spun ca da, marul este mai sanatos, dar nu satura, chipsurile da. Dar sunt calorii goale, fara un aport nutritiv, de care e mai bine sa ne lipsim. Sigur ca organismul uman are nevoie de calorii, eu nu am sfatuit-o sa le reduca la zero, ci sa gasesca un echilibru, in functie de necesar. Un copil sau adolescent are nevoie de un anumit numar de calorii, daca face si sport, de ceva mai multe, un adult sedentar de mai putine, unul care desfasoara munca fizica mai multe etc. Deci, la sfatul tau eu adaug numai sa se consume doar atat cat este necesar si, pe cat posibil, alimente cu aport nutritiv ridicat.
  •  
    • 1924 mesaje
    1 Nov 2006, 17:20
    0 0
    mai poti incerca sa iei spirulina in timp ce inveti, iti stimuleaza activitatea intelectuala si iti taie si foamea, eu asa am trecut peste tentatzii.

bafta!
    Q
  •  
    • 17 mesaje
    7 Nov 2006, 13:48
    0 0
    Teoretic este grozav ceea ce spui, insa practic e foarte greu, mai ales cand esti legat de scaunul de la birou pana la 5 si cand ajungi acasa nu stii ce sa mananci mai intai, tre sa hranesti copilu', pisica ......
  •  
    • 5 mesaje
    8 Nov 2006, 20:55
    0 0
    Iti multumesc foarte mult pt sfaturi. Voi incerca sa ma limitez la o ciocolata pe saptamana,si sper sa nu fie prea greu. Am mai avut eu o asemenea tentativa si am reusit sa nu mananc nimic dulce in afara de fructe timp de 3 luni. Intradevar m-am simtit mult mai bine. In plus faceam cam 30 min de sport zilnic si m-am simtit excelent in acea perioada.Dar dupa aceea m-am stresat prea mult cu scoala si m-am izolat mancand ciocolata si dulciuri foarte multe (cantitati industriale) si evident m-am ingrasat vreo 8 kg.iar acum mi-as dori sa redevin la fel de ambitioasa ca si atunci.
  •  
    • 1260 mesaje
    12 Nov 2006, 15:35
    0 0
    nitu_doina, cu putina vointa, crede-ma ca se poate.
    eu tin regimul asta de vreo 4 luni, vin acasa de la servici ca tine, am 2 copii pe care trebuie sa-i hranesc si sa plecam la sporturi si alte activitati dupa o jumatate de ora, si pot sa-sti spun ca n-as mai renunta la el. este un regim de viata foarte sanatos, impune ceva mai multa disciplina (in sensul ca nu mai poti cumpara semifabricate, iei "raw material" si il pregatesti ca e mult mais anatos) si am si slabit 5 kg (mai mult nu era nevoie). este un proces de slabire normal,merge cam 1 kg/saptamana, dupa care se ajunge la faza de platou.
    si gatesc seara, pentru a 2-a zi, in timp ce fac lectiile cu copiii. am doar o mentiune, merry: nu se mananca alimente cu indice glicemic mai mare de 50 (nu 70).
    si eu mai fac abateri, este normal, doar ca sunt numai abateri, nu obiceiuri.
    cel mai mult ma surprinde reactia celor care vor sfaturi despre cum sa slabeasca, si cand le spun ca trebuie eliminate faina alba, cartofii, orezul alb si zaharul din alimentatie, intreaba: "si atunci ce mananci????"
    nu zice nimeni sa nu mananci paine, doar sa fie din faina integrala, in loc de faina alba, si de obicei painea se mananca la masa de dimineata. eu manac de obicei cereale integrale fara zahar, cu lapte sau iaurt degresat, ca mic dejun.
  •  
    • 1260 mesaje
    12 Nov 2006, 15:39
    0 0
    brilliant, nu-ti impune ora 6 pentru ultima masa. depinde si de ora la care te culci. este bine sa nu mananci 3 ore inainte de a te culca. nu cred ca tu te culci la ora 9. e si normal sa tis e faca iar foame, in cazul asta.
    eu, de ex. trebuie sa iau cina la 5:30 ca dupa aceea plec de acasa cu copiii, si apoi este prea tarziu, cand ma intorc, si oricum nu rezist, ca mi-e foame. dar de obicei, mai mananc cate un mar, sau o para, sau ce fructe am pe-aici, pe la ora 8:30-9.
    sis a stiti ca un mar chiar satura. asa ziceam si eu inainte, cum sa sature un mar? ei sa stiti ca am descoperit ca satura, intr-adevar.