Dieta cea mai buna
-
0 0Ma lupt cu supraponderea, as vrea sa slabesc 15 kg. Caut o descriptie unor diete eficiente. Mp gandesc la o dieta leguminoasa http://www.vinurile.bonduelle.ro/?path=6,177
Ce credeti despre eficienta ei? Imi puteti sfatui ceva? -
Cea mai buna dieta e cea care te avantajeaza pe tine. De ex daca iti place carnea, mananca doar carne alba si doar fiarta sau la gratar.
Eu sunt vegetariana, asa ca nu mananc carne - un regim care include proteine din carne nu ar fi potrivit pt mine.
Eu am inceput de cateva luni sa renunt (treptat, dar sigur) la tot ce e nesanatos - paine cu unt (am inlocuit cu paine neagra), lapte iaurt integral cu cele degresate, cerealele cu zahar cu cereale integrale (sau germeni de grau), uleiul normal cu ulei de masline, chipsurile si grasimile cu legume (tocanite, supe, ciorbe, fara prajeala si fara fainoase in ele), ciocolata cu ciocolata neagra, si tot asa...
Cand incepi un astfel de regim, daca vrei ca kg sa nu se puna la loc, tb mai intai vointa. Apoi, un plan: scopul nu e sa slabesti drastic ca apoi sa le pui la loc, si in nici un caz sa urmezi dieta x sau y. Ci sa iti faci tu una potrivita cu nevoile tale, cu ce mananci tu... Am studiat foarte mult problema, pt ca anul trecut aveam colesterolul f mare - 270 desi nu eram f grasa (47kg la 1.50m) dar asta pt ca nu mancam sanatos.
Tb sa faci o lista cu ce mananci tu de obicei, ce ai putea scoate permanent, cu ce ai putea sa le inlocuiesti, ca apoi sa te uiti pe tabelul caloric al alimentelor, si sa calculezi cam cat vrei sa mananci pe zi - eu zic ca 1000 kcal e ok.
Pe urma ti le repartizezi pe mese, eu de ex nu pot sa ma dau jos din pat daca nu mananc ceva dimineata, am nevoie de energie asa ca dimineata mananc cereale cu iaurt degresat, cu o lingurita de miere (pt ca germenii de grau sunt f sanatosi dar nu prea gustosi) sau poti sa iei fitness (nestle) care sunt super buni.
Un fruct, daca vrei cu jumatate de ora inainte de altfel de mancare sau il lasi pt la 10 - 11. Eu alternez, o zi cereale, o zi paine neagra (o felie, taiata in 2 si prajita) cu 1 ou tare si o cana de lapte degresat.
In timpul zilei nu mananc f mult, dar asta pt ca asa m-am obisnuit, nu prea imi place sa mananc in exterior (o fobie de-a mea) insa legume sau fructe (1 portocala sau 2 e super, taiata feliute) dar neaparat apa (sa ai o sticla de apa plata langa tine si din caind in cand mai iei o gura, devine automatism si e f bine pt rinichi) si eu mai beau si ceai verde (nu suport cofeina de nici un fel, dar ceaiul ma ajuta enorm, am inceput cu o cana si acum ajung si la 3 pe zi, pana in ora 14.00 e cel mai indicat).
Seara ? Aici e pb mea, si aici mai am de lucru - vin acasa, ma asez in fata tv (ca sa ma relaxez cateva minute) si ma uita Dumnezeu pana seara cu mancarea peste masura ... in ultimul timp am inceput sa imi fac dif tocanite, supe, ciorbe de legume sau peste, fara ulei si fainoase, sau diverse chestii la cuptor - ca sa am cand vin acasa. Pt ca daca gasesc ceva in frigider deja facut, mananc si ma potolesc, dar daca nu gasesc e prapad - mi-e lene sa fac (muncesc pana tarziu si sunt destul de obosita) si ies si imi cumpar prostii, de genul chipsuri, ciocolata ... prostii ce mai. Asa ca am luat obiceiul sa imi fac mancare mai multa din timp si la 2 -3 zile schimb meniul - meniuri dintr'astea gasesti o groaza pe net, si iei ce iti place mai mult. Eu de ex prefer mancarurile de legume, tocanitele in special, dar le adaptez, adica nu fac prajeala, sau daca fac sosuri nu pun faina (am gasit in mag naturiste faina de soia, super buna, pt sosuri) si tot asa.
Totul e sa nu dai navala la mancare de cate ori ti-e foame. Incerci sa faci altceva, de ex mai aranjezi prin casa, te schimbi, te speli, si bei o cana cu apa (plata cu putina lamaie, iti taie putin din pofta de mancar) si mai astepti putin si apoi te pui la masa. Mananci incet, eu citesc ziarul sau ma uit la o comedie, si orice ai face, iti pui o portie (nici prea mica nici prea mare) si nu te mai ridici sa iei felul doi.
Eu am citit comentariile de pe aici - unele sunt de-a dreptul ireale (eu nu pot sa traiesc cu un iaurt pe seara) sau f nepotrivite pt mine (proteine in exces). Tb sa stii sa te organizezi, in primul rand.
Daca vrei sa slabesti, putem sa discutam, sa vorbim, sa ne consultam, eventual sa ne incurajam una pe alta. Eu am ince