orez
-
0 0fetelor am si eu o intrebare orezul ingrasa gatit simpul, sau stiti voi cumva o reteta?
eu orez brun nu gasesc -
Orezul nu ingrasa. Ai vazut vreun chinez pe care sa plesneasca hainele? Carnea de pui,legumele nici atat, doar sunt recomandat in orice dieta. Asa ca nu mai sta pe ganduri,mananca fara grija! O portie pe zi de orez cu carne si legume cred ca nu este nicio nenorocire.
De cartofi si paste fainoase mai bine sa te feresti.
Si daca nu gasesti orez brun ,cauta orez Basmati sau orez nedecorticat.Si incearca in magzinele naturiste,gen plafar sau online. -
PS. Si cel mai bine,ca sa fii sigura ca nu te ingrasi ,nu combina orezul cu grasimi,adica nu-l cali impreuna cu ceapa si celelalte legume.
Fierbe orezul separat in apa cu sare si apoi amesteca-l cu carnea de pui fiarta si legumele fierte/crude(rase).Grasimea se adauga la sfarsit: 2 lingurite de ulei de masline si zeama de lamaie.Deci pregateste-l ca o salata si nu ca o mancare gatita. -
"Patru reguli de fier in lupta cu kilogramele ", articol din:
www.formula-as.ro/revista cu nr 500/
rubrica forma maxima.
"cartofii si orezul sunt alimente foarte bogate in amidon, destul de sarace in calorii si prieteni buni cu silueta pe termen lung. Este bine sa consumati cartofi copti sau fierti in coaja, niciodata prajiti sau in combinatii “savante”. Orezul va fi combinat cu legume si cu foarte putin ulei, niciodata cu branza, unt ori carne de orice fel"...
Un articol aparut in Jurnalul National in editia de Marti, 23 Mai 2006/
Alimentatie echilibrata:
"Paine+cartofi = digestie proasta"
..."Pentru a fi digerati, carbohidratii – painea, cartofii,
orezul, pastele fainoase, produsele de patiserie – au nevoie de alte enzime digestive decat proteinele sau grasimile."...