orez

•  
    • 59 mesaje
    8 Sep 2006, 16:47
    0 0
    fetelor am si eu o intrebare orezul ingrasa gatit simpul, sau stiti voi cumva o reteta?
    eu orez brun nu gasesc
  •  
    • 271 mesaje
    8 Sep 2006, 16:53
    0 0
    cauta orez prefiert natural, gasesti in supermarketuri. orezul nu ingrasa si poti incerca tot felul de combinatii delicioase. eu am mancat 1 an de zile numai orez ptr ca-mi placea f mult si am slabit.
  •  
    • 1555 mesaje
    8 Sep 2006, 18:32
    0 0
    1 an? mi'e rau dar te tii bine, nu gluma
  •  
    • 271 mesaje
    8 Sep 2006, 19:52
    0 0
    da, asa e. culmea e ca mancam de placere, nu consideram o cura. faceam mereu tot felul de combinatii cu legume, pui, peste, fructe de mare si probabil din cauza asta nu ma saturam
  •  
    • 1555 mesaje
    8 Sep 2006, 23:27
    0 0
    sa stii ca in ultima vreme prea am vzt ca se mananca orez, orez chinezesc, orez cu legume, orez cu carnita; parca mi s'a facut si mie pofta
  •  
    • 1095 mesaje
    9 Sep 2006, 10:59
    0 0
    Eu stiu o dieta cu orez fiert fara sare,se consuma doar orez pe parcursul zilei.Dieta se tine de obicei doar 3 zile,pauza 3 zile si se reia inca 3 zile.Se slabeste mult,dar din pacate eu n-o mai pot tine pt ca ametesc rau si m-am cam saturat de orez.
  •  
    • 271 mesaje
    9 Sep 2006, 11:33
    0 0
    orez fier fara sare?! waw...deja cred ca e prea drastic.
    eu calesc- preferabil in ulei de masline- legumele, carnea sau orice alte ingrediente pe care le folosesc, peste ele adaug orezul fiert si mai las putin pe fic tot amestecul hm....delicios!
  •  
    • 59 mesaje
    9 Sep 2006, 13:02
    0 0
    totusi am o intrebare:cat ai voie sa manaci orez?cantitate, ma refer.Orezul are totusi calorii destul de multe
  •  
    • 213 mesaje
    9 Sep 2006, 23:35
    0 0
    Orezul nu ingrasa. Ai vazut vreun chinez pe care sa plesneasca hainele? Carnea de pui,legumele nici atat, doar sunt recomandat in orice dieta. Asa ca nu mai sta pe ganduri,mananca fara grija! O portie pe zi de orez cu carne si legume cred ca nu este nicio nenorocire.
    De cartofi si paste fainoase mai bine sa te feresti.
    Si daca nu gasesti orez brun ,cauta orez Basmati sau orez nedecorticat.Si incearca in magzinele naturiste,gen plafar sau online.
  •  
    • 213 mesaje
    9 Sep 2006, 23:49
    0 0
    PS. Si cel mai bine,ca sa fii sigura ca nu te ingrasi ,nu combina orezul cu grasimi,adica nu-l cali impreuna cu ceapa si celelalte legume.
    Fierbe orezul separat in apa cu sare si apoi amesteca-l cu carnea de pui fiarta si legumele fierte/crude(rase).Grasimea se adauga la sfarsit: 2 lingurite de ulei de masline si zeama de lamaie.Deci pregateste-l ca o salata si nu ca o mancare gatita.
  •  
    • 271 mesaje
    10 Sep 2006, 00:13
    0 0
    atunci cum se face oare ca eu am mancat 1 an de zile orez cu legume sau alte ingrediente calite si nu m-am ingrasat, dimpotriva am slabit?! si sunt o persoana cu predispozitie spre ingrasare, se cunoaste imediat ce mananc.
  •  
    • 213 mesaje
    10 Sep 2006, 00:27
    0 0
    Tu esti exceptia care confirma regula.
  •  
    • 213 mesaje
    10 Sep 2006, 11:06
    0 0
    "Patru reguli de fier in lupta cu kilogramele ", articol din:
    www.formula-as.ro/revista cu nr 500/
    rubrica forma maxima.
    "cartofii si orezul sunt alimente foarte bogate in amidon, destul de sarace in calorii si prieteni buni cu silueta pe termen lung. Este bine sa consumati cartofi copti sau fierti in coaja, niciodata prajiti sau in combinatii “savante”. Orezul va fi combinat cu legume si cu foarte putin ulei, niciodata cu branza, unt ori carne de orice fel"...

Un articol aparut in Jurnalul National in editia de Marti, 23 Mai 2006/
    Alimentatie echilibrata:
    "Paine+cartofi = digestie proasta"
    ..."Pentru a fi digerati, carbohidratii – painea, cartofii,
    orezul, pastele fainoase, produsele de patiserie – au nevoie de alte enzime digestive decat proteinele sau grasimile."...