ReductoStart
-
0 0Am gasit pe net pagina web a programului ReductoStart. Stiti ceva mai mult despre acest program, sa fie gratuit (sponsorizat) sau se plateste? Se obtin rezultate? Astept pareri.
-
programul a inceput acum mai bine de un an. ce pot sa-ti spun despre el? ca pagina aia de net e facuta degeaba, doar ca sa mai bifeze cineva o actiune... adica: de cand am auzit prima data de acest program am intrat pe site. si au o sectiune unde cica poti sa-ti faci o programare, sa pui intrebari... au si un nr de telefon... ei bine, le-am scris de cel putin 4 ori pana acum si degeaba (in decurs de 1 an)... am sunat la nr de telefon afisat acolo si nu raspunde nimeni...
parerea mea? apa de ploaie!!!!! -
Eu le-am scris acum a doua oara, prima data n-am primit nici un raspuns. N-am vazut nici o adresa de contact, asa ca am dat un reply la mailul primit la inscrierea ca membru.
Ma intereseaza daca aceste consultatii sunt platite si cat, nu vreau sa ma trezesc cu cine stie ce surprize! E foarte posibil sa existe niste finantari si atunci a aparut si site-ul, am vazut ca are informatii utile. Daca se misca ceva dati de veste. Pupici -
reductostart este un program de reducere a greutatii corporale. Prima consultatie este gratuita si ti se da un regim de 1000 kcal si o reteta pentru reductil sau xenical (e in functie de medic). Va scriu si ce am mai gasit pe net: "Campanii suple
de Bogdan NEAGU
Reclamele la produse miraculoase pentru slabit in cateva saptamani abunda in reviste, dar si in emisiunile de teleshopping. Tinta? Cele peste 60 de procente din populatia de peste 18 ani care, potrivit statisticilor medicale, sufera de o forma de supraponderalitate sau obezitate.
O companie farmaceutica pare insa hotarata sa lupte cu ciorba de varza si dietele „dupa ureche“ si incearca sa-i convinga pe romanii supraponderali sa se adreseze medicului. Demers nu tocmai dezinteresat, avand in vedere ca firma in cauza are in portofoliu un medicament destinat combaterii obezitatii.
Medicamentul respectiv nu poate fi promovat pe canalele clasice. Insa faptul ca numele acestuia nu poate fi pronuntat - din cauza ca necesita prescriptie medicala - ar putea include, printre beneficiarii campaniei, si producatori concurenti de medicamente cu aceeasi actiune.
Campania ReductoStart, lansata la jumatatea lunii aprilie, isi propune sa mareasca gradul de constientizare al persoanelor care sufera de obezitate, spune doctorul Ovidiu Popescu, directorul general al diviziei din Romania a companiei farmaceutice Abbott Laboratories. „Vrem sa incurajam lumea sa mearga la medic.“
Programul presupune o consultatie gratuita la medic plus determinari de tesut adipos in farmacii. „Doar medicul decide daca pacientul are nevoie de medicatie si ce medicatie i se potriveste“, spune Popescu.
Ce beneficii are insa Abbott? Unul dintre produsele companiei - Reductil - se adreseaza chiar tratamentului obezitatii, insa este un medicament care nu se poate elibera decat cu prescriptie. Adica nu i se poate face publicitate prin metodele obisnuite - la TV, radio sau in presa scrisa.
Insa, prin trimiterea mai multor potentiali clienti la medic, compania farmaceutica ar putea beneficia de o crestere a vanzarilor. „Evident, nu suntem o organizatie de caritate“, recunoaste Popescu. Totusi, exista posibilitatea ca doctorul sa prescrie medicamente care nu sunt produse de Abbott.
In lupta cu kilogramele se inscriu si produsele naturiste. Dar nu acestea ar fi principalii concurenti ai Reductil. „Efectele programului ReductoStart nu se vor simti prea tare, pentru ca medicii nu prea prescriu produse naturiste“, spune Ion Bulacu, consultant medical la Walmark, unul dintre cei mai importanti producatori de profil.
Principalul contracandidat al produsului Abbott in preferintele medicilor este Xenical, comercializat de compania elvetiana Hoffmann La Roche. Reprezentantii acestei firme s-au abtinut de la comentarii legate de campania ReductoStart, insa au oferit detalii despre piata. „Obezitatea era recent considerata o «epidemie a secolului 21». Astfel ca intreaga piata de medicamente antiobezitate va creste, si, impreuna cu ea, si vanzarile Xenical“, spune Irina Berechet, PR & Communications manager al Hoffmann La Roche. De altfel, datele privind produsele farmaceutice arata o crestere spectaculoasa la inceputul acestui an.
„In primul trimestru, piata produselor de slabit, cum este cuantificata de catre firma de cercetare Cegedim, a inregistrat o crestere cu 33% fata de perioada similara din 2004“, spune Irina Berechet. Insa aceasta piata este extrem de divizata, iar aici nu sunt incluse doar medicamentele - astfel ca o estimare a vanzarilor de produse recomandate pentru reducerea greutatii, de la ceaiuri la medicamente cu sau fara prescriptie, este greu de facut. Cu atat mai mult cu cat romanii au tendinta de a se automedica, in loc sa apeleze la medici, dupa cum remarca reprezentantii companiilor farmaceutice.
De altfel, si Hoffmann La Roche are in derulare un program de informare a pacientilor - Xeniplan. Care vor fi rezultatele acestor campanii? Informarea pacientilor se va traduce si in vanzari mai mari pentru producatorii de medicamente? „Nu putem preciza un volum a -
buna,am fost si eu programata la un medic nutritionist tot prin programul asta.Nu am platit nimic,am primit un regim alimentar,iar in 10 zile am slabit 1 kg.Nu am vrut sa iau medicamente ci numai un regim.M-a chemat din nou penste o luna sa vada cum reactioneaza organismul.Obligatoriu mi-a zis sa mananc dimineata,la ora 10 sa mananc un fruct sau un iaurt dietetic,la pranz mi-a dat diferite meniuri,la ora 14-16 un fruct,iar ultima masa,cea de seara sa nu fie mai tarziu de ora 18.Mi-a mai recomandat lichide multe,multa miscare.Consultatia consta in f.multe intrebari despre tine,despre bolile fam.,etc.Oricum depinde mult si de dr.pe care-l nimeresti.Eu sincera sa fiu am nimerit la o tipa f.draguta,vb.frumos si cred ca si asta conteaza,parca altfel vezi lucrurile.
-
Am primit astazi telefon de la ei,am programare miercuri.
Intamplator am mers la un medic de familie azi, o tipa, era si ea interesata dar mi-a spus ca nu e cazul sa iau medicamente ci doar sa fac mai multa miscare.
Astept sa vad ce se inatmpla miercuri la consultatie si va tin la curent. Medicamente nu iau sub nici o forma, e drept sunt o sedentara in ultima vreme si lipsita de vointa.
Mai lasati impresii daca ati continuat, cum va simtiti, da rezultate acest program?