Ne facem o dieta impreuna ?
-
0 0Eu am cca 52-53 kg, dar am putina burtica si daca mananc mai multisor ma ingras destul de repede si bineinteles ca se pune unde nu trebuie. Ma gandeam daca vreo eva vrea sa ne facem o dieta pe care sa o respectam impreuna, niste reguli "simple" sau ceva de genul acesta, eventual cateva exercitii de facut zilnic etc. E mai dragut cand faci aceste lucruri impreuna cu cineva, cand poti discuta deschis despre ele. Va astept si sa vedem ce ne hotaram sa facem... Va pup!
-
lora, eu am inceput de o saptamana sa tin un regim alimentar recomandat de un medic indian, bazat pe medicina ayurvedica.
Regimul este pentru tulburari digestive, DAR: am slabit deja aproape 2 kilograme. (am de unde sa dau jos, nu-i bai
)
Medicul indian mi-a explicat asa:
Cand digestia alimentelor nu se face bine, datorita focului digestiv scazut, in organism se acumuleaza toxine. Aceste toxine, fireste, provoaca un intreg alai de boli - printre care diaree sau constipatie, scaderea sau cresterea in greutate, celulita etc etc etc (m-am referit, desigur, numai la bolile care ne intereseaza pe noi aici, intr-o discutie despre diete).
Pentru a remedia aceste probleme si a "reaprinde" focul digestiv, trebuie sa:
- mancam mancare usor digerabila si asimilabila, adaugand in ea mirodenii care stimuleaza digestia
- sa nu mancam pana nu am digerat alimentele de la masa precedenta
- sa mancam 2/3 din capacitatea stomacului, pentru a-i permite acestuia sa efectueze miscarile de peristaltism
- sa nu bem apa in timpul mesei, nici imediat dupa aceea
- sa nu consumam alimente/bauturi reci
- facem miscare zilnic, dar la jumatate din capacitatea noastra fizica
- dormim/relaxam suficient (oboseala si stresul reduc focul digestiv)
Efecte FOARTE bune are consumarea, in fiecare dimineata, pe stomacul gol, a unui pahar mare cu apa plata calda, in care am dizolvat O LINGURITA DE MIERE si O LINGURA DE SUC DE LAMAIE.
Mierea are darul de a mobiliza depozitele de grasime din tesuturi si a le aduce in fluxul sanguin (asa ca trebuie, fireste, sa le ardem prin exercitiu fizic).
Sucul de lamaie scade aciditatea stomacale (desi e acru in gura, in stomac devine alcalin), scazand pofta de mancare. De asemenea, are efect detoxifiant si usor diuretic.
Eu cred ca mai bine si mai usor de atat nu se poate.
-
apropo de condimente
ANGELICA
dulciuri, salate
purificator, digesiv, antistres
ANASON
supe, mancaruri usoare, dulciuri
tonic, stimuleaza digestia, favorizeaza respiratia, actiune vermifuga
ARDEI IUTE
branzeturi, legume
stimulator si tonic general; in raceli (impreuna cu cimbrisor si coaja de lamaie)
BUSUIOC
legume, salate, sosuri,
supe, ciorbe
surmenaj intelectual, antidepresiv, stimuleaza circulatia cerebrala, bronsic
CARDAMON
dulciuri, bauturi, lapte
teniaza, sinuzita, reumatism, anemie
CHIMEN
supe, branzeturi, patiserie
stimuleaza digestia, carminativ, expectorant, antispastic vascular
CIMBRISOR
salate de legume si fructe
digestie, sistem imunitar
CIMBRU
supe, sosuri, ghiveci
digestiv, reduce toxicitatea alimentelor, colita
CORIANDRU
dulciuri, mancaruri gatite (orez, cartofi)
indigestie, balonari, colici abdominale, antidepresiv
CUISOARE
dulciuri, lapte
antiseptic puternic
DAFIN
legume, fasole, soia,
memorie slaba
IENIBAHAR
dulciuri, lapte
antitoxic, colita,
hipertensiune, colici
FENICUL
dulciuri, lapte
antibiotic, laxativ, expectorant, diuretic
GHIMBIR
salate, lapte, orez, legume
digestiv, circulator, gripa, guta, rau de miscare
HREAN
legume, salate
antiseptic, imunostimulant
IENUPAR
legume (varza), soia, dulciuri
diabet, acnee, guta, diuretic
LEUSTEAN
legume, fasole, supe, salate
antireumatic, tonic nervos, antitoxic
MAGHIRAN
legume, supe, sosuri, soia.
tonic cardiac, nevroza, menopauza
MARAR
salate, legume, oua, branza
stimuleaza activitatea endocrina, digestia
MENTA
salate, cartofi, dulciuri, lapte
diaree, balonari, infectii digestive
MUSTAR (seminte)
soia, ghiveci de legume, orez
expectorant, laxativ, stimulator
NUCSOARA
dulciuri, legume, oua, supe
diaree cronica, infectii intestinale, insomnie, balonari, litiaza biliara
OREGANO
(sovarf)
legume, sosuri, supe, pizza, soia
stimuleaza digestia, carminativ, bronhodilatator
PIPER
legume, supe, salate
astenie, obezitate, insuficien-ta circulatorie periferica; nu se ia in nervozitate si ulcer
ROZMARIN
salate, legume, fasole
tonic nervos, purificator
SCORTISOARA
dulciuri, lapte
stimuleaza circulatia san- gelui, digestiva, vermifuga
TARHON
sosuri, supe
tratamentul digestiei lente, al colitei
TELINA
legume, fasole, supe, salate
mareste imunitatea, tonica, vermifuga
USTUROI
legume, branzeturi
antiseptic, imunostimulant, boli cardio-vasculare -
Totusi nu vrea nimeni sa ne stabilim impreuna niste reguli de urmat, ca de una singura nu prea imi vine cheful... Regulile dietei de mai sus mi se par interesante, chiar le-as incerca. Si as vrea sa ne stabilim si niste exercitii fizice de facut zilnic, cred ca ajuta mult la spirit si la silueta.
-
lora, un exercitiu absolut minunat, cu efecte atat asupra fizicului, cat si asupra psihicului, este Salutul Soarelui, din practica Yoga.
pe langa faptul ca iti lucreaza fiecare muschiulet din corp, executia lui nu ia mult timp si nu necesita un spatiu sau o aparatura sportiva speciala.
in plus de asta, echilibrul psihic si endocrin obtinut in urma practicarii regulate a Salutului Soarelui ajuta la mai buna controlare a apetitului si la mai buna functionare a glandelor cu rol in normaliarea greutatii corporale.
informatii despre cum se face Salutul Soarelui poti gasi fie pe internet, fie intr-o multitudine de cartzulii care se gasesc pe piata (de ex: "Cinci minute tamaduitoare" sau "Week-end tamaduitor", ambele scrise de Jane Alexander). -
eu sunt interesata.totusi eu as vrea sa stabilim mai mult un fel de dieta..sa ne sfatuim ce mancam in ziua urmatoare.si eu vreau sa slabesc cam 4 kg ...sau macar sa ma mentin pt ca deja am slabit f mult.exercitii acasa nu prea reusesc sa fac ca nu le execut corect si 2 luni nu mai pot sa merg la sala ..asta e si motivul pt care ma intereseaza colaborarea cu tine
-
donna, ms mult, ma voi documenta despre ce este vorba si mai vb. Ellis85, eu nu pot sa zic exact ce voi manca maine, dar am o propunere. Pt maine : sa nu mancam nimic dupa ora 18:00, sa nu mancam paine deloc, sa nu bem nici o bautura carbogazoasa si sa mancam cel putin un fruct. Ce zici ? Eu as fi adaugat sa facem si niste abdomene, fiecare cate doreste sau cate poate, apoi vedem ce-am reusit fiecare . Astept raspunsul tau.
-
fetelor, imi bag si eu nasul i discutia voastra. nu cred ca e asa de indicat sa nu mananci paine, va spun din experienta proprie ca lipsa painii se traducea in pofta si consumul sporit de dulciuri. incercati paine neagra macar, o felie doua la masa. o sa fiti mult mai satule si nu o sa va mai fie asa foame imediat.
mancati putin si des, asta cred ca stiati deja. si cu fructele inainte \, dar nu exagerati ca va balonati. -
Nu stiu daca chiar e o problema sa nu mananci paine. Din ceea ce am citit eu despre o alimentatie corecta, painea, mai ales cea alba, nu este indicata in nici un caz, iar lipsa totala a painii nu poate cauza probleme, atata timp cat consumi alte alimente care contin fibre. Intr-un stadiu in care vrei sa si slabesti, nu doar sa te mentii, cred ca nu e nici o problema sa renunti periodic la paine, apoi sa o reintroduci treptat, dar doar pe cea integrala sau neagra.
-
Cat despre fructe, stiu ca este indicat sa le mananci dimineata, pe stomacul gol, sau seara, la ceva timp dupa ce ai luat ultima masa. Altfel, in combinatie cu alte alimenta, fructele isi pierd rostul, vitaminele lor nu mai sunt asimilate cum trebuie de organism. Si in nici un caz nu trebuie sa le mananci ca desert, dupa ce ai luat masa.
-
asa este, fructele e bine sa fie mancate atunci cand in stomac nu se afla alte alimente.
chiar si asa insa, fructele pot balona daca nu sunt mestecate bine (e important ca fiecare inghititura sa fie bine imbibata in saliva, in timpul unei masticatii corespunzatoare).
nu numai abdonemele subtiaza talia, ci si aplecarile+ridicarile sau, ca exerciu discret si conjunctural, pur si simplu cateva serii de contractii repetate a muschilor abdominali, cand stati pe scaun, la serviciu, si aveti cateva minute libere. -
hai sa incepem dieta
si eu vreau sa dau vreo 5 kg, sunt bine asa cum sunt, ma mentin de 6 ani la aceeasi greutate, dar vreau sa vad cum mi-ar sta mai slaba...
problema e ca nu-mi place sa gatesc tot felu de fierturi, aburituri...in unele diete nici nu gasesc legumele repsective si mi-ar conveni mai mult dieta ww pe puncte, dar cum nu poti sa memorezi punctajul tuturor alimentelor, ce ziceti de unul disociat?
si punem pe ecran ce si cat mancam zilnic, de la cate kg incepem...si o data pe saptamana cantarul
cum vi se pare? -
Neata' fetele ! Sa va spun ce prostie am putut sa fac... Aseara nu amncasem cam nimic dupa ora 17, credeam ca voi reusi sa nu mai mananc seara, asa si era daca nu o dadeam in bara pe la.... 24:00!!! cand mm-am dus si mi-am facut niste CARTOFI PRAJITI !!! si i-am mancat cu paine !!! Pe langa faptul ca nu ma simt bine, si acum imi mai simt stomacul plin, ma mai simt si destul de prost... De obicei nu mi se intampla astfel de "scapari" prea des, dar chiar nu stiu ce m-a apucat, daca ma gandesc bine, puteam sa fiu mai stapana pe mine. Tocmai cartofi prajiti cu paine la 24:00 ! Normal ca astept criticile voastre... Oricum, cum ziceam , azi incepem dieta noastra si voi incerca sa respect regulile ce le-am scris ieri ! Tot ieri mi-am descarcat niste filmulete cu aerobic, trebuie sa ma uit peste ele, ca n-am apucat si sa vad, poate ma apuc si de atfel de exercitii, dar nu de azi, ca azi e zi de abdomene! Va pupic pe toate, aveti grija de voi !
-
eu trebuie sa stiu de dimineata ce mananc in ziua aia ... e ca un fel de program pe care trebuie sa-l respect altfel ma trezesc ca am depasit de la ora 12 necesarul de cal pe ziua in cauza .daca mi se face foame mananc ceea ce am stabilit de dimineata ..daca ajung sa-mi fie foame si nu am stabilit ce sa mananc atunci fac prapad in frigider.