Pentru Balthazar

•  
    • 67 mesaje
    29 Mai 2006, 10:44
    0 0
    Am citit cate ceva din cartea pe care ai recomandat-o tu si este chiar ceea ce ma chinuiesc urmez eu de ceva timp cui mici modificari. Eu incerc sa iau nu trei mese si 2 gustari ci 4-5 mese mai mici si fiecare sa respecte acele procente de 30/40/30. De fapt o parte din meniurile de acolo le-am mai citit undeva dar nu stiam de cine sunt scrise.

Eu am citit doar din varianta in engleza. Poate se indura cineva sa-mi trimita si mie traducerea ta la adresa alexa99@eva.ro.

De fapt tipul asta de dieta se numeste(probabil stii)The Zone si te ajuta nu numai sa slabesti ci mai ales sa fii sanatos.

In perioadele cand am reusit sa ma tin de dieta a mers foarte bine, rezultatele sunt foarte accelerate dar din pacate eu nu reusesc sa mananc atat de putini carbo, mai ales ca in perioada asta au aparut capsunile, ciresele, rosiile...

In plus, nu pot sa ma tin de un meniu anume, de exemplu sa iau un exemplu de meniu din carte si sa-l respect. In functie de ce am chef sa mananc la masa urmatoare combin alimentele astfel incat sa-mi iasa procentajul respectiv. Dar asta e destul de greu si nu am intotdeauna chef si timp pentru asta.

La partea cu sportul stau foarte bine. In aproape fiecare zi am o sedinta de cardio(de obicei alergare) intre 45-60 min, si cam de 3 ori pe saptamana lucrez cu greutati cei drept mai mult pentru partea superioara.
  •  
    • 374 mesaje
    29 Mai 2006, 21:29
    0 0
    Am observat ca procentajul respectiv 30/40/30 este folosit de mai toti nutritionistii.Am vazut un seminar de John Berardi si dansul recomanda cam aceleasi lucru.

Ma bucur ca cineva a urmat indicatiile respective si a spus ce rezultate a avut.Mie nu mi se aplica,cel putin partea cu exercitiile, din motiv ce nu prea mai am ce tesut adipos sa dau jos si mi-e sa nu dau jos si altceva in afara de (eventuala) grasime.Prioritatile mele difera de cele ale evelor.

Daca vrei putem continua pe un mail sau mess.
  •  
    • 67 mesaje
    30 Mai 2006, 11:40
    0 0
    Intradevar, este foarte greu sa scapi de grasime fara sa pierzi tesut muscular. Am vazut asta pe propria piele dupa ce am testat tot felul de diete aberante, in dorinta de a pierde kg repede.
    Din fericire, acum mi-am schimbat radical opiniile. De regula dimineata am o portie de cardio pe stomacul gol, niciodata sub 30 de min dupa care la interval de o ora iau micul dejun. Apoi la interval de aprox 3 ore mai iau 3 mese.
    Tom venuto (ale carui sfaturi mi-au placut tare mult)recomanda 5 mese pentru femei si 6 pentru barbati. Tot el spune ca daca faci cardio dimineata la prima ora inainte de micul dejun iti maresti pierzi cu 300% mai multa grasime decat daca il faci in orice moment al zilei.
    Imi place tare mult si ideea de 5 mese pe zi dar este destul de greu sa mananci tot timpul portii atat de mici si sa fii tot timpul cu ochii pe ceas. Mai ales ca, mancand atat de putin mi se facea foame foarte repede si daca nu puteam sa mananc in timp util aveam apoi niste pofte nebune.

Eu ma tot tin de un astfel de program de cateva luni. Nu pot sa spun ca am slabit mai mult de 2, 3 kg (nu am prea mult de dat jos)dar se vede deja ca mi s-a schimbat compozitia corpului. Asta si urmarim de fapt, un procent cat mai mic de grasime.

Putem continua discutia pe mail. Poti sa-mi scrii pe alexa99@eva.ro. Nu ma prea innebunesc sa vorbesc pe mess.