Divortz sau Razboi?

•  
    • 30 mesaje
    21 Apr 2006, 12:03
    0 0
    Cand doi oameni aleg sa divorteze se presupune ca fiecare s-a impacat cu decizia de a-si urma viata pe drmuri , de acum, cat mai diferite si departate.

Aceeasi decizie au luat-o parintii mei. Numai ca ...

...si aici incepe povestea:

Tatal meu (desi denumirea aceasta o continui mereu in gand cu "biologic", individul acesta nefiind demn de un asemenea statut inalt pt nenorocitul din el)... revenind, tatal meu este un individ extrem de violent, nefiind posibila scuza de alcoolic (astfel am pus comportamentul lui pe seama patologiei, de ordin mai ales psihologic). Din aceasta cauza un proces concret si rezolvabil cum e cel de divortz s-a transformat intr-un adevarat fenomen de tortura.

Mama mea este batuta animalic la intervale de timp regulate, 'mnealui nu vrea sa plece din casa (cum se presupune ca si-ar dori cineva care doreste cu orice chip sa se desparta oficial de sotie), pentru platile la intretinere si restul facilitatilor nici nu concepe sa contribuie, fiind suportate in cea mai mare parte de mama mea (in limita cat sa nu fim dati afara din casa), ne ameninta si hartuieste practic pe mine si mama mea de am ajuns amandoua sa ne mai fie frica sa utilizam pana si baia fiindca pur si simplu intra peste noi (cu toata tevatura pe care o face cu asemnea ocazii).

Singurul pe care il trateaza mai "bland" este fratele meu, fata de care nu omite niciodata sa zbiere ca fie ce o fi trebuie sa o omoare pe mama.

Am depus o serie de plangeri impotriva lui, am propus si evacuarea si separat si la partaj, divortul s-a pronuntat dar individul continua sa fie prezent in casa noastra.

In concluzie, tot ce imi doresc este o solutie de a scapa de sub teroarea acestui afectat psihic, fiindca aceasta situatiea e cu mult departata de una social si moralmente normala. Este un iad propriu-zis.

Discutiile "omenesti" cu individul nu pot fi purtate doarece serveste constant (chiar bolnav) aceeasi placa : " E nebuna (se refera la mama), nu ma voi linisti pana nu o omor, trebuie sa o omor ca altfel nu se poate".

Politia a fost semnalata de (prea) multe ori, intotdeauna ignorand situatia si refuzand sa asigure siguranta mamei mele si a noastra (eu si fratele meu), iar instanta dupa termenele infinit de lungi pe care le da, nu ezita sa hotarasca :"partile pot trai impreuna, acuzatia este nejustificata".

Imi este rusine ca am ajuns in halul asta de disperare dar eu singura nu pot gasi nici-o solutie (mama si-a pierdut demult speranta, iar fratele meu , care are 17 ani, nu mai suporta sa se implice).

Va rog fetelor, un sfat, unele dintre voi au trecut poate prin asa ceva sau asemanator, o solutie trebuie sa existe dar eu sunt prea inspaimantata si nestiutoare pentru a o gasi singura. Am 20 de ani si imi doresc, macar de sarbatori LINISTE.

Va multumesc din suflet, un Paste cu mii de minuni !!
  •  
    Pry
    • 7 mesaje
    21 Apr 2006, 16:55
    0 0
    Sunt ingrozita de ce am citit aici. Si ai mei sunt in curs de divort (problema alcoolului bineinteles) dar din fericire nu avem alte probleme. Cred ca o idee ar fi sa apelati, pentru fratele tau pentru ca e minor, la protectia copilului. Pe langa asta, daca tot nu se rezolva, cred ca exista organizatii de protectie a femeilor ce se afla in situatii asemanatoare. O sa ma interesez si imediat ce aflu ceva te anunt. Sper sa se mai domoleasca lucrurile si sa ai parte de sarbatori linistite.
    Toate cele bune iti doresc!
  •  
    • 65 mesaje
    25 Apr 2006, 14:26
    0 0
    Mica doamna, m-a impresionat si pe mine ce ai scris. Te inteleg. Nu te resemna, fii puternica. Sunt convinsa ca exista o solutie. Ai putea incepe prin a te adresa unei organizatii pentru protectia femeilor sau chiar de protectia copilului. Ei acolo se confrunta adesea cu situatii similare si stiu ce este de facut mai departe. Ei te-ar putea consilia.
    Ai zis ca politia nu prea reactioneaza, incearca la sediul central de acolo de unde locuiesti.
    Nu-ti fie rusine sa ceri ajutorul, sa ceri sfaturi de la diferite persoane, fiindca nu pe tine o sa te judece lumea. Te ajuta si pe tine sa te descarci si poate asa afli informatii importante. Ma gandesc ca poate chiar gasesti pe cineva care sa-ti poata oferi consiliere juridica gratuita. Tine-ne la curent.
    Dumnezeu sa fie cu voi !