Floricelele-popcorn INGRASA??
-
0 1mai fetelor.. floricelele ingrasa??? unii zic ca da altii zic ca nu... deci???
aaa si faina de porumb sau mamaligutza ingrasa si ea ??? -
Uleiul se foloseste si in salate, deci nu vad relevanta. Ca practic e o prajeala, asta e altceva. Dar cred ca initiatoarea topicului se referea la nr de calorii. In plus, digestia popcornului se face cu un consum energetic mult mai mare decat in cazul ciocolatei, de exemplu.
Asa, ca fapt divers: sunt vedete care tin diete cu popcorn
-
adina are dreptate.
porumbul ingrasa.
dealtfel, multa vreme nu a fost folosit decat ca furaj pt animale. numai oamenii foarte saraci erau siliti sa ia mancarea de la gura animalelor, de nevoie...
iar in vremea foametei, cand oamenii se hraneau in special cu mamaliga, se imbolnaveau de pelagra, din cauza lipsei de vitamine si substante nutritive din porumb. -
eu am luat aseara niste floricele special pt cuptorul cu microunde,ele au in compozitie ulei de soia,deci nu ar trebui sa ingrase asa mult.Acelea cred k sunt cele mai indicate.Eu am luat unele cu cascaval si cu unt acelea cred k ingrasa,dar cele cu sare nu cred.Ce bine ar fi daca ar exista o dieta cu floricele....as fi cea mai fericita
va pup bye bye -
poate nu ingrasa cele facute popular cum facea bunica: lua porumbul direct din gradina (porumb special pt floricele) si-l facea intr-o cratita dintr-un material f solid (nu stiu exact cum se numeste) fara ulei sau sare.
cele care se gasesc acum in comert, mai ales alea cu arome de unt, cascaval, etc, fii sigura ca ingrasa.
uleiul se foloseste la salate, dar persoanelor la regim le este recomandat sa-l inlocuiasca cu zeama de lamaie chiar si la salate.
plus ca mamaliga nu ingrasa daca e mancata ca atare, nu in diverse combinatii gen mamaliga cu branza si smantana, sau cu sarmale sau afumatura. -
daca te incadrezi in limita de calorii necesare zilnic, nu te ingrasi de la popcorn, dar cine poate minca doar popcorn?!
30g popcorn fara nici un fel de adausuri, are 120kcal ; ca bun economist in ale energiei, nu consum 30g de popcorn, cind am multe alte varinate mult mai bune din toate pdv la 120kcal. -
Chiar acum am o punga de popcorn pentru microunde in fatza....bineinteles nedesfacuta
nu sunt ale mele...si m-am uitat ce scrie pe ea:
Popcorn cu unt pentru cuptorul cu microunde:
Ingrediente: porumb, ulei vegetal, sare alimentara, aroma de unt cu pudra de zer dulce.
Un pachet de 100 g are 432 Kcal...dar bineinteles ca nu cred ca puteti manca un pachet intreg....deci jumatat sau un sfert eu zic ca e ok...nu sunt foarte multe calorii....am vazut ca trebuie sa consumi mai putin de 1500 Kcal pe zi ca sa slabesti....eu cred ca consum in medie pe zi in jur de 700 Kcal si ma simt f bine. -
porumbul are un indice glicemic destul de mare, ceea ce înseamnă că duce la creşterea rapidă a glicemiei şi la o descărcare mare de insulină în organism. descărcarea de insulină blochează arderea grăsimilor şi duce la depozitarea în organism a grăsimilor consumate prin alimentaţie. cantitatea mare de insulină de scărcată de pancreas în sânge duce la scăderea bruscă a glicemiei, şi la întensificarea senzaţiei de foame.
consumaţi alimente cu indice glicemic mic: pâine integrală, paste integrale. ele duc la o creştere graduală a glicemiei.
nu numai valoarea calorică a alimentelor contează, ci şi modificările pe care le produc în organism şi modul lor de metabolizare.